Betöltés...

Nature Cookta Tápióka keményítő (500 g)

A manióka növény gyökeréből nyerik a tápiókakeményítőt. Ehhez nem csak leőrlik a
gyökeret, hanem különleges eljárással vonják ki belőle a keményítőt. Az egészet
átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el ez az
alternatív keményítő, mellyel nyugodtan helyettesíthetjük a hagyományos lisztet
is. A Nature Cookta Tápióka keményítőt leginkább a konyhában tudjuk
felhasználni. Alkalmas sütésre, főzésre, kiváló adalékanyag szószokhoz,
főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle, mert
amellett, hogy mellékíz és színmentes, rendkívül sima, csomómentes ételeket
készíthetünk vele. Nagy előnye, hogy gyors hűtés során sem csapódik ki a főtt
ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is. Édességnek sem utolsó:
egészséges, mindenmentes pudingot készíthetünk kókusztej hozzáadásával, melynek
finomabbá tételére csak egy kis gyümölcsre van szükségünk. Ha otthon is igazán
jó kenyereket, péksüteményeket szeretnénk sütni, nem árt átgondolni, milyen
alapanyagokat használunk fel. Nem elég, hogy finom a kenyér az íze, igazán jó
állagú csak a megfelelő arányok eltalálásával lesz. Az egészséges alapanyagok
tárháza egyre bővül, olyan alapanyagok jelennek meg a világ piacain, amelyek
eddig csak elszigetelt közösségekben voltak ismertek. Így van ez a tápióka
keményítővel is, mely egy rendkívül egészséges keményítőféleség. Nem csak
kenyerek elkészítéséhez használható fel, hanem szószok, mártások sűrítéséhez is
kiváló. Hazánkban egyelőre kevésbé ismerik, de ahogyan a világ más részein már
elterjedt, Magyarországon is kezdik egyre inkább felfedezni. A manióka, vagy más
néven kasszáva, eredetileg Dél-Amerika, és Afrika trópusi részein honos növény.
Valószínűleg a mayák termesztették elsőként a Yucatán-félszigeten, majd a 16.
században a portugál gyarmatosítók, feltehetőleg Brazíliából vitték be Afrikába.
Nem véletlen, hogy ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a
növény. Ennek legfőbb okai, hogy viszonylag gyenge földekben is megterem,
csapadékigénye kevés, és mivel a szüretelési időszak meglehetősen széles,
elegendő mindig csak annyit szedni a növényből, amennyire szükség van: nem kell
tárolni, így a felesleg sem romlik meg. Levele sok fehérjét, vitamint és ásványi
anyagot tartalmaz, ám mégis inkább a földalatti részét, a gyökerét hasznosítjuk.
Készülhet belőle alkoholtartalmú ital, liszt, valamint keményítő is. Másik
fontos tulajdonsága, hogy az ebből készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek,
ezért ajánljuk elsősorban kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Ha
maglisztekhez keverjük a tápióka keményítőt, igazi, szivacsos kenyérállagot
kaphatunk végeredményként, az elkészült péksütemény pedig kiválóan egészséges
lesz. Lektineket, szaponinokat, fitátsavat és semmilyen antinutritív anyagot nem
tartalmaz. A ?mindenmentes? konyha kiváló alapanyaga. 100 gramm Nature Cookta
Tápióka keményítő tartalmaz: Energia-/kalóriatartalom: 1491 kJ/ 351 Kcal
Fehérje: 0,3 g Szénhidrát: 87 g ebből cukor: 0 g ebből keményítő: 87 g ebből
rost: 0 g Zsír: 0,1 g Nátrium: 10 mg /A táblázatban szereplő adatok tájékoztató
jellegűek./

Tovább
Adatlap
Ár: 976 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.06.04
Eddig megtekintették 203 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Nature Cookta Tápióka keményítő (500 g)
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Tápióka keményítő (500 g)" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem