Azelado.hu > Agrár > Hirdetés
Pektinbontó 10g
Pektinbontó Enzim Lallzyme Hc 10g.Alkalmas gyümölcsből készített cefrék
feldolgozásához LALLZYME HC. Nagy koncentrációjú, nagy tisztaságú
pektinbontó enzimkészítmény lé növeléshez, musttisztításhoz. A
Lallzyme HC szelektált enzimek keveréke, mely bor készítésénél használható
pektináz enzimkészítmény. A Lallzyme HC-t a világ sok borvidékén évek óta
használják héjáztatáshoz, a préselhetőség javítására, lé növelésre. Az
E.U.-ban állítják elő Aspergilus niger fermentációjával nyert speciális
enzimekből.Borászati kezelőanyag adatok Súly: 10
dkg Pektinbontó aktiválás A Lallzyme HC enzimaktivitása magas
SO2 és savtartalom mellett, alacsony pH-n is jó stabilitást mutat. A
HC-nek erős pektolitikus, celluláz és hemicelluláz aktivitása van, így
lebontja az összefonódott pektin és hemicellulóz tartalmú makromolekulákat.
A HC aromaprekurzorokat extrahál a bogyó szilárd részeiből, és hatékonyan
növeli a bor fajtajelleget okozó
aromafrakcióját. Pektinbontó alkalmazás Pektinbontásra,
héjáztatáshoz és a mustok tisztítására alkalmas pektinbontó enzimkészítmény.
A szőlőhöz feltárás során adagolandó. A Lallzyme HC hatására nagyobb a lé
nyerésére, amely elsősorban színléként jelentkezik. Kisebb a barnulást
okozó polifenolok koncentrációja, mivel a préselés nyomásigényét csökkenti.
Hatására gyorsulnak a mustok tisztulási folyamatai
nyálkázásnál, ülepítésnél, szeparációnál. Ülepítéses musttisztításnál
tömörebb az üledék. Javul az újborok deríthetősége,
szűrhetősége. Erősen rothadt szőlő esetén a nagyobb hatékonyságú és
gyorsabb musttisztításhoz mindenképpen javasolt a Lallzyme HC
alkalmazása. Rothadt termés esetén azonban ne a feltárás előtt
a fogadógaratba adagoljuk a készítményt! Alkalmazzunk minél gyorsabb
szőlőfeldolgozást, majd a mustot kénezzük. A must kénezése után 1 ? 1,5
g/hl adagban alkalmazzuk a HC tisztítóenzimet. A kénessav, a kénessavas
nyálkázás oncentrációtartományában nem gátolja az
enzimműködést. A megfelelő enzimaktivitás érdekében a mustot ne hűtsük
8 C alá. Pektinbontó aromakarakter A Lallzyme HC alkalmazásával
készült borok aromapotenciálja nagyobb, mint az enzimkezelésen át nem esett
boroké, mivel a celluláz és hemicelluláz enzimek hatására lebontódnak
az aromaanyagokat fogva tartó héj alatti tasakocskák, amelyből szabad és a
kötött aromaanyagok jutnak a mustba. A Lallzyme HC könnyen préselhető
levet ad, és megnöveli a lényereséget (80%-ban színléként jelentkezik).
Lerövidül a préselési idő. A mustok könnyebben tisztíthatók, ülepítéses
musttisztításnál tömörebb az ülepítési alj. Az újborok derítése és szűrése
sokkal könnyebbé válik. Alkalmazása az aromakarakter erősödését
eredményezi. A Lallzyme HC a különféle oxidgáz mellékaktivitásoktól mentes
(pl. fahéjsav-észteráz), így nem gyorsítja a borok öregedési folyamatait,
sőt ellenkezőleg, alkalmazásával visszaszorítjuk a természetes, káros
mellékaktivitással rendelkező mikrobiális pektinázok tevékenységét, így a
borok öregedésre való hajlamát csökkentjük !!! Száraz, hűvös helyen
(5 ? 20 C). A Lallzyme HC 20 C-on történő tárolás esetén is évekig
megőrzi aktivitását. Pektinbontó adagolás 0,5 ? 1 ? 1,5 g/q
szőlő. Az enzim 15 C feletti hőmérsékleten 20-30 perc alatt lebontja a pektin
teljes mennyiségét. A dózist a gyümölcs pektintartalmától, a hőmérséklettől
és a pektinbontáshoz rendelkezésre álló időtől függően változtatni lehet. A
száraz enzimet adagolás előtt 15 ? 25 C. Hőmérsékletű vízben feloldjuk,
majd ezután a pektinbontandó tételhez adjuk.Kezelőanyag tájékoztató A
borászati kezelőanyagok bevizsgált eredetű készítmények. Alkalmazása előtt
olvassa el alaposan a leírást.
feldolgozásához LALLZYME HC. Nagy koncentrációjú, nagy tisztaságú
pektinbontó enzimkészítmény lé növeléshez, musttisztításhoz. A
Lallzyme HC szelektált enzimek keveréke, mely bor készítésénél használható
pektináz enzimkészítmény. A Lallzyme HC-t a világ sok borvidékén évek óta
használják héjáztatáshoz, a préselhetőség javítására, lé növelésre. Az
E.U.-ban állítják elő Aspergilus niger fermentációjával nyert speciális
enzimekből.Borászati kezelőanyag adatok Súly: 10
dkg Pektinbontó aktiválás A Lallzyme HC enzimaktivitása magas
SO2 és savtartalom mellett, alacsony pH-n is jó stabilitást mutat. A
HC-nek erős pektolitikus, celluláz és hemicelluláz aktivitása van, így
lebontja az összefonódott pektin és hemicellulóz tartalmú makromolekulákat.
A HC aromaprekurzorokat extrahál a bogyó szilárd részeiből, és hatékonyan
növeli a bor fajtajelleget okozó
aromafrakcióját. Pektinbontó alkalmazás Pektinbontásra,
héjáztatáshoz és a mustok tisztítására alkalmas pektinbontó enzimkészítmény.
A szőlőhöz feltárás során adagolandó. A Lallzyme HC hatására nagyobb a lé
nyerésére, amely elsősorban színléként jelentkezik. Kisebb a barnulást
okozó polifenolok koncentrációja, mivel a préselés nyomásigényét csökkenti.
Hatására gyorsulnak a mustok tisztulási folyamatai
nyálkázásnál, ülepítésnél, szeparációnál. Ülepítéses musttisztításnál
tömörebb az üledék. Javul az újborok deríthetősége,
szűrhetősége. Erősen rothadt szőlő esetén a nagyobb hatékonyságú és
gyorsabb musttisztításhoz mindenképpen javasolt a Lallzyme HC
alkalmazása. Rothadt termés esetén azonban ne a feltárás előtt
a fogadógaratba adagoljuk a készítményt! Alkalmazzunk minél gyorsabb
szőlőfeldolgozást, majd a mustot kénezzük. A must kénezése után 1 ? 1,5
g/hl adagban alkalmazzuk a HC tisztítóenzimet. A kénessav, a kénessavas
nyálkázás oncentrációtartományában nem gátolja az
enzimműködést. A megfelelő enzimaktivitás érdekében a mustot ne hűtsük
8 C alá. Pektinbontó aromakarakter A Lallzyme HC alkalmazásával
készült borok aromapotenciálja nagyobb, mint az enzimkezelésen át nem esett
boroké, mivel a celluláz és hemicelluláz enzimek hatására lebontódnak
az aromaanyagokat fogva tartó héj alatti tasakocskák, amelyből szabad és a
kötött aromaanyagok jutnak a mustba. A Lallzyme HC könnyen préselhető
levet ad, és megnöveli a lényereséget (80%-ban színléként jelentkezik).
Lerövidül a préselési idő. A mustok könnyebben tisztíthatók, ülepítéses
musttisztításnál tömörebb az ülepítési alj. Az újborok derítése és szűrése
sokkal könnyebbé válik. Alkalmazása az aromakarakter erősödését
eredményezi. A Lallzyme HC a különféle oxidgáz mellékaktivitásoktól mentes
(pl. fahéjsav-észteráz), így nem gyorsítja a borok öregedési folyamatait,
sőt ellenkezőleg, alkalmazásával visszaszorítjuk a természetes, káros
mellékaktivitással rendelkező mikrobiális pektinázok tevékenységét, így a
borok öregedésre való hajlamát csökkentjük !!! Száraz, hűvös helyen
(5 ? 20 C). A Lallzyme HC 20 C-on történő tárolás esetén is évekig
megőrzi aktivitását. Pektinbontó adagolás 0,5 ? 1 ? 1,5 g/q
szőlő. Az enzim 15 C feletti hőmérsékleten 20-30 perc alatt lebontja a pektin
teljes mennyiségét. A dózist a gyümölcs pektintartalmától, a hőmérséklettől
és a pektinbontáshoz rendelkezésre álló időtől függően változtatni lehet. A
száraz enzimet adagolás előtt 15 ? 25 C. Hőmérsékletű vízben feloldjuk,
majd ezután a pektinbontandó tételhez adjuk.Kezelőanyag tájékoztató A
borászati kezelőanyagok bevizsgált eredetű készítmények. Alkalmazása előtt
olvassa el alaposan a leírást.
Adatlap
Ár: | 1.600 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Termék: | Egyéb |
Feladás dátuma: | 2024.12.15 |
Eddig megtekintették 127 alkalommal |
A hirdető adatai
Agrár rovaton belül a(z) "Pektinbontó 10g" című hirdetést látja. (fent)