Dogoteka DogoDol
A DOGOdol® egy neuroprotektív hatással bíró kutyák és macskák számára
kifejlesztett táplálék-kiegészítő takarmány.Idegsejteket védő, neurodegeneratív
folyamatokat lassító hatás. Bővebben a termék aktív összetevőiről:
Palmitoil-etanolamid (PEA): Kémiai szempontból a PEA a palmitinsav
etanol-aminnal alkotott amidja. Ez egy endogén molekula, amely különösen nagy
mennyiségben fordul elő az agyszövetekben. Számos élelmiszerben is jelen van,
például szójában, paradicsomban, tojásban, földimogyoróban, borsóban stb. A PEA
endogén szinten szintetizálódik, olyan ingerek nyomán, amelyek képesek
immunválaszt kiváltani; Számos tanulmány kimutatta, hogy a PEA endogén szintje
hogyan változhat gyulladásos folyamatokat követően. A PEA antioxidáns
tulajdonságairól ismert; sejtszinten ez neuroprotektív hatást válthat ki. Az
avokádó és a szója el nem szappanosítható frakciója: Az avokádóolaj és a
szójababolaj, mint minden olaj, egy túlnyomórészt ?elszappanosítható frakcióból?
áll, amely trigliceridekből, digliceridekből és monogliceridekből áll, valamint
egy ?elszappanosíthatatlan frakciónak? nevezett komponensből, amely másodlagos
vegyületek sorozatából áll. Az olaj el nem szappanosítható frakciója az a kémiai
komponens, amely marónátronnal érintkezve nem reagál, így oldatban marad.
Különféle kémiai összetevőkben gazdag, amelyek az olaj típusától függően
változnak. Az avokádóolajban az olaj körülbelül 2-12%-át teszi ki, és főként
fitoszterolokból, terpénalkoholokból, avokatinokból, illékony savakból és
zsírban oldódó vitaminokból, köztük az E-vitaminból áll; a szójababolajban az
olaj körülbelül 2%-át teszi ki, és főleg szójalecitinből és fitoszterolokból
áll. Ezenkét frakciónak a vegyülete alkotja az ASU-Avovida® összetevőt, amely
számos tanulmány tárgyát képezi, rávilágítva az ízületek és az izmok egészségére
gyakorolt hatására, különös tekintettel a porcvédő hatásra, azaz főként a
fitoszterolok (béta-szitoszterol, béta-szitoszterologlukozid, sztigmaszterol,
kapeszterol) miatti kollagénszintézis fokozódása az ízületi porcsejtekben,
amelyek az ASU-Avovida® fő összetevői közé tartoznak. Spirea ulmaria: A rosaceae
családjába tartozó évelő lágyszárú növény. Spontán nő nedves hegy- és
dombvidékeken, különösen vízfolyások mentén. Főleg ennek a növénynek a virágos
csúcsait használják, amelyeket június-júliusban szüretelnek, amikor a virágzás
megkezdődik. A szalicilsavat 19. század elején izolálták először a Spirea
ulmaria-ból- a jól ismert szintetikusan előállított ?aszpirin? előfutára,
amelynek neve ettől a növénytől származik. A fitokémiai elemzések kimutatták,
hogy a ?Filipendula? fajok különösen gazdagok polifenolokban, beleértve a
flavonos glikozidokat és az ellagitanninokat. In vitro vizsgálatok kimutatták,
hogy a Spirea Ulmaria polifenoljai antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, és
képesek gátolni az immunválasz különböző mediátorainak szintézisét, mint pl.
prosztaglandin E2 (PGE2) és tromboxán B2 (TXB2). Fitoszterinek: A fitoszterolok
növényi szterinek, amelyek különösen nagy mennyiségben fordulnak elő növényi
olajokban, diófélékben, hüvelyesekben, magvakban, gabonafélékben, friss
gyümölcsökben és zöldségekben. Kémiailag hasonlóak a koleszterinhez, ezért
szerkezetét utánozva, sztérikus gátlás miatt, plazmaszintjének szabályozásával
csökkenthetik annak felszívódását a bélben. Az elmúlt 15 évben több tanulmány is
rávilágított a fitoszterolok további, egyformán fontos tulajdonságaira, köztük
bizonyos immunológiai aktivitásra. Úgy tűnik, hogy immunszintű aktivitásuk
főként a specifikus limfociták, vagyis a segítő T limfociták (TH1 és TH2)
szintjén van, segítve a normál működés fenntartását, így támogatva a specifikus
immunitást. Boswellia serrata Roxb. ex Colebr .: Olibanum kivonat: A Boswellia
serrata a Burseraceae családba tartozó közepesen nagy ágú fa. India,
Észak-Afrika és a Közel-Kelet száraz hegyvidékein nő. A drog, vagy a felhasznált
növényi rész az a mézga-olajos gyanta, amelyet a fa törzsén végzett bemetszéssel
felvesznek amelyet azután egy bambusz kosárban tárolnak, mely speciálisan az
olaj eltávolítására és a gyanta megszilárdítására készült. A Boswellia oleo-gumi
gyanták körülbelül 30-60% gyantát, 5-10% illóolajat tartalmaznak, a többi
poliszacharidokból áll. A Boswellia serrata gyantás része főleg mono-, di- és
triterpénekből, valamint pentaciklusos triterpénsavakból áll, mint például a
?-boswellsav, az acetil-?-boswellinsav, a 11-keto-?-boswellinsav és az
acetil-11-keto-?-boswellinsav. In vitro és állatmodelleken végzett vizsgálatok
kimutatták, hogy a boswellsavak beavatkoznak azáltal, hogy gátolják egyes
immunválasz mediátorok, például az 5-lipoxigenáz enzim és a leukotriének
szintézisét, amelyek elősegítik a szabad gyökök károsodását. Olea europaea L .:
olajfa kivonat: Az olajfa (Olea europea L.) a világ számos részén termesztett
gyümölcsfa, de a mediterrán régió a fő termőhely. Az olajfából nyert fő termék a
gyümölcsökből kivont olaj, egy húsos ellipszoid vagy tojásdad csonthéjas,
amelyet az olajat tartalmazó pép és egy fás és ráncos kő alkot. Az olívaolajat
széles körben tanulmányozzák antioxidáns hatása miatt a fenolos komponensek nagy
száma miatt. Azonban mindenekelőtt az olajbogyó levelei tartalmazzák a legtöbb
ilyen anyagot. A fenolos vegyületek a növények másodlagos anyagcseréjének
termékei. Az olajfa esetében a kórokozók támadásával szembeni reaktivitás és a
rovarok okozta sérüléseire adott válasz következményei. A fenolos vegyületek öt
csoportját azonosították az olajfában: oleuropeozidok (oleuropein és
verbaszkozid); flavonok (luteolin-7-glükozid, apigenin-7-glükozid,
dioszmetina-7-glükozid, luteolin és dioszmetina); flavonolok (rutin);
flavan-3-olajok (katekin) és fenolszármazékok (tiroszol, hidroxitirozol,
vanillin, vanillinsav és kávésav). A fenolos vegyületek antioxidáns
tulajdonságaikról vagy semlegesítő szabad gyökökről ismertek. A szabad gyökök
olyan termékek, amelyek fiziológiás kémiai reakciók során keletkeznek, amelyek
oxigént használnak, és nagyon reaktív kémiai anyagok. Ha ezeknek az anyagoknak a
termelése túlzott, oxidatív károsodás léphet fel sejtszinten. Ez a sejtkárosodás
a krónikus betegségek kialakulásának fokozott kockázatával függ össze, ezért az
antioxidáns hatású anyagok bevitele hasznosnak tekinthető az oxidatív károsodás
minimalizálására. C-vitamin: A C-vitamin vízben oldódó vitamin, és
nélkülözhetetlen összetevő, mivel a különböző emlősök nem szintetizálják
önállóan. Főleg növényi eredetű élelmiszerekben található meg, például néhány
friss savanyú gyümölcsben (citrusfélék, ananász, eper, cseresznye stb.), friss
zöldségekben (saláta, radicchio, spenót , brokkoli, káposzta, paradicsom,
paprika stb.) és gumók (burgonya). Erőteljes antioxidáns és kofaktor a
bioszintetikus és génszabályozó enzimek családjában. A C-vitamin hozzájárul az
immunvédelemhez azáltal, hogy támogatja a veleszületett és az adaptív
immunrendszer különféle sejtfunkcióit. Fontos szerepet játszik a kórokozókkal
szembeni hámrétegként, és elősegíti a bőr oxigéngyökök elleni megkötő
tevékenységét, így potenciálisan véd a környezeti oxidatív stressz ellen. A
C-vitamin felhalmozódik a fagocita sejtekben, például a neutrofilekben, és
fokozhatja a kemotaxist, a fagocitózist és a reaktív oxigénfajták képződését, és
végső soron a mikrobák elpusztítását. Beavatkozik a celluláris apoptózis
mechanizmusába és a kimerült neutrofilek eltávolításába is a makrofágok
fertőzési helyeiről, így csökkenti a nekrózist és az esetleges szövetkárosodást.
A C-vitamin szerepe a specifikus vagy ún. génszabályozó hatások szintjén kevésbé
ismert, de egyes vizsgálatok kimutatták, hogy a C-vitamin javítja a B- és
T-sejtek (specifikus immunitási sejtek) differenciálódását és proliferációját,
valószínűleg génszabályozó hatásai miatt. A C-vitamin hiánya csökkent
immunitáshoz vezethet. A C-vitamin pótlás ezért különösen az immunfunkciók
támogatásaként javallható. Bibliography: Palmitoylethanolamide is a
disease-modifying agent in peripheral neuropathy: pain relief and
neuroprotection share a PPAR-alpha-mediated mechanism. Mediators Inflamm.
2013;2013:328797. -Di Cesare Mannelli L, D?Agostino G, Pacini A, Russo R,
Zanardelli M, Ghelardini C, Caligna?no A. Neuroprotective activities of pal?157
mitoylethanolamide in an animal model of Parkinson?s disease. PLoS One.
2012;7(8):e41880. Esposito E, Impellizzeri D, Mazzon E, Paterniti I, Cuzzocrea
S. Molecular evidence for the involvement of PPAR-? and PPAR-? in
anti-inflammatory and neuroprotective ac?tivities of palmitoylethanolamide after
spinal cord trauma. J Neuroinflammation; 2013;10(1):20. Paterniti I,
Impellizzeri D, Crupi R, Morabito R, Campolo M, Esposito E, Cuzzocrea S.
Palmitoylethanolamide controls reactive gliosis and exerts neuroprotective
functions in a rat model of Alzheimer?s disease. C Scuderi, C Stecca, M Valenza,
P Ratano, MR Bronzuoli, S Bartoli, L Steardo, E Pompili, L Fumagalli, P
Campolongo and L Steardo Symptoms modifying effect of avocado/soybean
unsaponifiables (ASU) in knee osteoarthritis. A double blind, prospective,
placebo-controlled study. Scand J Rheumatol 2001;30(4):242-247. Appelboom, T.,
Schuermans, J., Verbruggen, G., Henrotin, Y., and Reginster, J. Y. The possible
?chondroprotective? effect of the unsaponifiable constituents of avocado and
soya in vivo. Drugs Exp.Clin.Res. 1998;24(1):41-50. Khayyal, M. T. and el
Ghazaly, M. A. Avocado soybean unsaponifiables (ASU) suppress TNF-alpha,
IL-1beta, COX-2, iNOS gene expression, and prostaglandin E2 and nitric oxide
production in articular chondrocytes and monocyte/macrophages R Y Au , T K
Al-Talib, A Y Au, P V Phan, C G Frondoza Antioxidant, anti-inflammatory and
gastroprotective activity of Filipendula ulmaria (L.) Maxim. and Filipendula
vulgaris Moench Stevan Samard?i?, Jelena Arsenijevi?, Dragana Bo?i?, Marina
Milenkovi?, Vele Te?evi?, Zoran Maksimovi? Plant Sterols and Sterolins: A Review
of Their Immune-Modulating Properties Patrick J.D. Bouic, PhD and Johan H.
Lamprecht, MD Serrata, A Potential Antiinflammatory Agent: An Overview M. Z.
SIDDIQUI* Processing and Product Development Division, Indian Institute of
Natural Resins and Gums, Namkum, Ranchi-834 010, India Polyphenols benefits of
olive leaf (Olea europaea L) to human health Patricia Vogel, Isabel Kasper
Machado, Juliano Garavaglia, Valdeni Terezinha Zani, Daiana de Souza and Simone
Morelo Dal Bosco. Vitamin C and Immune Function Anitra C Carr, Silvia Maggini
The role of vitamin C in the treatment of pain: new insights Anitra C Carr, Cate
McCall Összetétel: Palmitoil-etanolamid (PEA) 16%, maltodextrin,
kalcium-karbonát, hidrolizált állati fehérek (csirkéből), avokádó és szója
szappanosíthatatlan frakciója (ASU-Avovida®) 6%, gyógynövények átalakításából
nyert termékek: (Spirea ulmaria L. * por) 4%, fitoszterolok * 3%,
magnézium-sztearát. Adalékok kilogrammonként: Technológiai adalékok:
mikrokristályos cellulóz, szárított kovasav; ízesítők: indiai tömjénfa Boswellia
serrata Roxb. ex Colebr .: Olibánum gyanta (tömjén) kivonat * 50 000 mg, Olea
europaea L. olajfa kivonat 50 000 mg, vitaminok, provitaminok és olyan kémiailag
jól meghatározott anyagok, amelyeknek hasonló hatása van: C-vitamin (20 000 mg)
Összetevők jellemzése (tablettánként) Palmitoil-etanolamid (PEA) 160 mg Avokádó
és szója szappanosíthatatlan frakciója (ASU-Avovida®) 60 mg Réti legyezőfű
Spirea ulmaria por 40 mg Fitoszterolok 30 mg Indiai tömjénfa Boswellia serrata
Roxb. ex Colebr .: Olibánum gyanta (tömjén) kivonat 500 mg Olea europaea L.
olajfa kivonat 500 mg C vitamin 200 mg Adagolási javaslat 1000 milligrammos
tabletta Macskáknak 1/2 tabletta naponta Kutyáknak 10 kg testsúlyig napi 1
tabletta Kutyáknak 10-20 kg testsúllyal napi 2 tabletta Kutyáknak 20-30 kg
testsúllyal napi 3 tabletta Kutyáknak 30-40 kg testsúllyal napi 4 tabletta 40 kg
test felett napi 5 tablett Csomagolás: 45 db tabletta Adagolási javaslat
Keverjük bele az állat napi takarmányadagjába, vagy közvetlenül a szájon
keresztül alkalmazzuk, az állat testömegének megfelelő mennyiségben körülbelül
7-10 egymást követő napon. Szükség esetén ismételje meg további 10 napig, és
folytassa addig, amíg szüksége
kifejlesztett táplálék-kiegészítő takarmány.Idegsejteket védő, neurodegeneratív
folyamatokat lassító hatás. Bővebben a termék aktív összetevőiről:
Palmitoil-etanolamid (PEA): Kémiai szempontból a PEA a palmitinsav
etanol-aminnal alkotott amidja. Ez egy endogén molekula, amely különösen nagy
mennyiségben fordul elő az agyszövetekben. Számos élelmiszerben is jelen van,
például szójában, paradicsomban, tojásban, földimogyoróban, borsóban stb. A PEA
endogén szinten szintetizálódik, olyan ingerek nyomán, amelyek képesek
immunválaszt kiváltani; Számos tanulmány kimutatta, hogy a PEA endogén szintje
hogyan változhat gyulladásos folyamatokat követően. A PEA antioxidáns
tulajdonságairól ismert; sejtszinten ez neuroprotektív hatást válthat ki. Az
avokádó és a szója el nem szappanosítható frakciója: Az avokádóolaj és a
szójababolaj, mint minden olaj, egy túlnyomórészt ?elszappanosítható frakcióból?
áll, amely trigliceridekből, digliceridekből és monogliceridekből áll, valamint
egy ?elszappanosíthatatlan frakciónak? nevezett komponensből, amely másodlagos
vegyületek sorozatából áll. Az olaj el nem szappanosítható frakciója az a kémiai
komponens, amely marónátronnal érintkezve nem reagál, így oldatban marad.
Különféle kémiai összetevőkben gazdag, amelyek az olaj típusától függően
változnak. Az avokádóolajban az olaj körülbelül 2-12%-át teszi ki, és főként
fitoszterolokból, terpénalkoholokból, avokatinokból, illékony savakból és
zsírban oldódó vitaminokból, köztük az E-vitaminból áll; a szójababolajban az
olaj körülbelül 2%-át teszi ki, és főleg szójalecitinből és fitoszterolokból
áll. Ezenkét frakciónak a vegyülete alkotja az ASU-Avovida® összetevőt, amely
számos tanulmány tárgyát képezi, rávilágítva az ízületek és az izmok egészségére
gyakorolt hatására, különös tekintettel a porcvédő hatásra, azaz főként a
fitoszterolok (béta-szitoszterol, béta-szitoszterologlukozid, sztigmaszterol,
kapeszterol) miatti kollagénszintézis fokozódása az ízületi porcsejtekben,
amelyek az ASU-Avovida® fő összetevői közé tartoznak. Spirea ulmaria: A rosaceae
családjába tartozó évelő lágyszárú növény. Spontán nő nedves hegy- és
dombvidékeken, különösen vízfolyások mentén. Főleg ennek a növénynek a virágos
csúcsait használják, amelyeket június-júliusban szüretelnek, amikor a virágzás
megkezdődik. A szalicilsavat 19. század elején izolálták először a Spirea
ulmaria-ból- a jól ismert szintetikusan előállított ?aszpirin? előfutára,
amelynek neve ettől a növénytől származik. A fitokémiai elemzések kimutatták,
hogy a ?Filipendula? fajok különösen gazdagok polifenolokban, beleértve a
flavonos glikozidokat és az ellagitanninokat. In vitro vizsgálatok kimutatták,
hogy a Spirea Ulmaria polifenoljai antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, és
képesek gátolni az immunválasz különböző mediátorainak szintézisét, mint pl.
prosztaglandin E2 (PGE2) és tromboxán B2 (TXB2). Fitoszterinek: A fitoszterolok
növényi szterinek, amelyek különösen nagy mennyiségben fordulnak elő növényi
olajokban, diófélékben, hüvelyesekben, magvakban, gabonafélékben, friss
gyümölcsökben és zöldségekben. Kémiailag hasonlóak a koleszterinhez, ezért
szerkezetét utánozva, sztérikus gátlás miatt, plazmaszintjének szabályozásával
csökkenthetik annak felszívódását a bélben. Az elmúlt 15 évben több tanulmány is
rávilágított a fitoszterolok további, egyformán fontos tulajdonságaira, köztük
bizonyos immunológiai aktivitásra. Úgy tűnik, hogy immunszintű aktivitásuk
főként a specifikus limfociták, vagyis a segítő T limfociták (TH1 és TH2)
szintjén van, segítve a normál működés fenntartását, így támogatva a specifikus
immunitást. Boswellia serrata Roxb. ex Colebr .: Olibanum kivonat: A Boswellia
serrata a Burseraceae családba tartozó közepesen nagy ágú fa. India,
Észak-Afrika és a Közel-Kelet száraz hegyvidékein nő. A drog, vagy a felhasznált
növényi rész az a mézga-olajos gyanta, amelyet a fa törzsén végzett bemetszéssel
felvesznek amelyet azután egy bambusz kosárban tárolnak, mely speciálisan az
olaj eltávolítására és a gyanta megszilárdítására készült. A Boswellia oleo-gumi
gyanták körülbelül 30-60% gyantát, 5-10% illóolajat tartalmaznak, a többi
poliszacharidokból áll. A Boswellia serrata gyantás része főleg mono-, di- és
triterpénekből, valamint pentaciklusos triterpénsavakból áll, mint például a
?-boswellsav, az acetil-?-boswellinsav, a 11-keto-?-boswellinsav és az
acetil-11-keto-?-boswellinsav. In vitro és állatmodelleken végzett vizsgálatok
kimutatták, hogy a boswellsavak beavatkoznak azáltal, hogy gátolják egyes
immunválasz mediátorok, például az 5-lipoxigenáz enzim és a leukotriének
szintézisét, amelyek elősegítik a szabad gyökök károsodását. Olea europaea L .:
olajfa kivonat: Az olajfa (Olea europea L.) a világ számos részén termesztett
gyümölcsfa, de a mediterrán régió a fő termőhely. Az olajfából nyert fő termék a
gyümölcsökből kivont olaj, egy húsos ellipszoid vagy tojásdad csonthéjas,
amelyet az olajat tartalmazó pép és egy fás és ráncos kő alkot. Az olívaolajat
széles körben tanulmányozzák antioxidáns hatása miatt a fenolos komponensek nagy
száma miatt. Azonban mindenekelőtt az olajbogyó levelei tartalmazzák a legtöbb
ilyen anyagot. A fenolos vegyületek a növények másodlagos anyagcseréjének
termékei. Az olajfa esetében a kórokozók támadásával szembeni reaktivitás és a
rovarok okozta sérüléseire adott válasz következményei. A fenolos vegyületek öt
csoportját azonosították az olajfában: oleuropeozidok (oleuropein és
verbaszkozid); flavonok (luteolin-7-glükozid, apigenin-7-glükozid,
dioszmetina-7-glükozid, luteolin és dioszmetina); flavonolok (rutin);
flavan-3-olajok (katekin) és fenolszármazékok (tiroszol, hidroxitirozol,
vanillin, vanillinsav és kávésav). A fenolos vegyületek antioxidáns
tulajdonságaikról vagy semlegesítő szabad gyökökről ismertek. A szabad gyökök
olyan termékek, amelyek fiziológiás kémiai reakciók során keletkeznek, amelyek
oxigént használnak, és nagyon reaktív kémiai anyagok. Ha ezeknek az anyagoknak a
termelése túlzott, oxidatív károsodás léphet fel sejtszinten. Ez a sejtkárosodás
a krónikus betegségek kialakulásának fokozott kockázatával függ össze, ezért az
antioxidáns hatású anyagok bevitele hasznosnak tekinthető az oxidatív károsodás
minimalizálására. C-vitamin: A C-vitamin vízben oldódó vitamin, és
nélkülözhetetlen összetevő, mivel a különböző emlősök nem szintetizálják
önállóan. Főleg növényi eredetű élelmiszerekben található meg, például néhány
friss savanyú gyümölcsben (citrusfélék, ananász, eper, cseresznye stb.), friss
zöldségekben (saláta, radicchio, spenót , brokkoli, káposzta, paradicsom,
paprika stb.) és gumók (burgonya). Erőteljes antioxidáns és kofaktor a
bioszintetikus és génszabályozó enzimek családjában. A C-vitamin hozzájárul az
immunvédelemhez azáltal, hogy támogatja a veleszületett és az adaptív
immunrendszer különféle sejtfunkcióit. Fontos szerepet játszik a kórokozókkal
szembeni hámrétegként, és elősegíti a bőr oxigéngyökök elleni megkötő
tevékenységét, így potenciálisan véd a környezeti oxidatív stressz ellen. A
C-vitamin felhalmozódik a fagocita sejtekben, például a neutrofilekben, és
fokozhatja a kemotaxist, a fagocitózist és a reaktív oxigénfajták képződését, és
végső soron a mikrobák elpusztítását. Beavatkozik a celluláris apoptózis
mechanizmusába és a kimerült neutrofilek eltávolításába is a makrofágok
fertőzési helyeiről, így csökkenti a nekrózist és az esetleges szövetkárosodást.
A C-vitamin szerepe a specifikus vagy ún. génszabályozó hatások szintjén kevésbé
ismert, de egyes vizsgálatok kimutatták, hogy a C-vitamin javítja a B- és
T-sejtek (specifikus immunitási sejtek) differenciálódását és proliferációját,
valószínűleg génszabályozó hatásai miatt. A C-vitamin hiánya csökkent
immunitáshoz vezethet. A C-vitamin pótlás ezért különösen az immunfunkciók
támogatásaként javallható. Bibliography: Palmitoylethanolamide is a
disease-modifying agent in peripheral neuropathy: pain relief and
neuroprotection share a PPAR-alpha-mediated mechanism. Mediators Inflamm.
2013;2013:328797. -Di Cesare Mannelli L, D?Agostino G, Pacini A, Russo R,
Zanardelli M, Ghelardini C, Caligna?no A. Neuroprotective activities of pal?157
mitoylethanolamide in an animal model of Parkinson?s disease. PLoS One.
2012;7(8):e41880. Esposito E, Impellizzeri D, Mazzon E, Paterniti I, Cuzzocrea
S. Molecular evidence for the involvement of PPAR-? and PPAR-? in
anti-inflammatory and neuroprotective ac?tivities of palmitoylethanolamide after
spinal cord trauma. J Neuroinflammation; 2013;10(1):20. Paterniti I,
Impellizzeri D, Crupi R, Morabito R, Campolo M, Esposito E, Cuzzocrea S.
Palmitoylethanolamide controls reactive gliosis and exerts neuroprotective
functions in a rat model of Alzheimer?s disease. C Scuderi, C Stecca, M Valenza,
P Ratano, MR Bronzuoli, S Bartoli, L Steardo, E Pompili, L Fumagalli, P
Campolongo and L Steardo Symptoms modifying effect of avocado/soybean
unsaponifiables (ASU) in knee osteoarthritis. A double blind, prospective,
placebo-controlled study. Scand J Rheumatol 2001;30(4):242-247. Appelboom, T.,
Schuermans, J., Verbruggen, G., Henrotin, Y., and Reginster, J. Y. The possible
?chondroprotective? effect of the unsaponifiable constituents of avocado and
soya in vivo. Drugs Exp.Clin.Res. 1998;24(1):41-50. Khayyal, M. T. and el
Ghazaly, M. A. Avocado soybean unsaponifiables (ASU) suppress TNF-alpha,
IL-1beta, COX-2, iNOS gene expression, and prostaglandin E2 and nitric oxide
production in articular chondrocytes and monocyte/macrophages R Y Au , T K
Al-Talib, A Y Au, P V Phan, C G Frondoza Antioxidant, anti-inflammatory and
gastroprotective activity of Filipendula ulmaria (L.) Maxim. and Filipendula
vulgaris Moench Stevan Samard?i?, Jelena Arsenijevi?, Dragana Bo?i?, Marina
Milenkovi?, Vele Te?evi?, Zoran Maksimovi? Plant Sterols and Sterolins: A Review
of Their Immune-Modulating Properties Patrick J.D. Bouic, PhD and Johan H.
Lamprecht, MD Serrata, A Potential Antiinflammatory Agent: An Overview M. Z.
SIDDIQUI* Processing and Product Development Division, Indian Institute of
Natural Resins and Gums, Namkum, Ranchi-834 010, India Polyphenols benefits of
olive leaf (Olea europaea L) to human health Patricia Vogel, Isabel Kasper
Machado, Juliano Garavaglia, Valdeni Terezinha Zani, Daiana de Souza and Simone
Morelo Dal Bosco. Vitamin C and Immune Function Anitra C Carr, Silvia Maggini
The role of vitamin C in the treatment of pain: new insights Anitra C Carr, Cate
McCall Összetétel: Palmitoil-etanolamid (PEA) 16%, maltodextrin,
kalcium-karbonát, hidrolizált állati fehérek (csirkéből), avokádó és szója
szappanosíthatatlan frakciója (ASU-Avovida®) 6%, gyógynövények átalakításából
nyert termékek: (Spirea ulmaria L. * por) 4%, fitoszterolok * 3%,
magnézium-sztearát. Adalékok kilogrammonként: Technológiai adalékok:
mikrokristályos cellulóz, szárított kovasav; ízesítők: indiai tömjénfa Boswellia
serrata Roxb. ex Colebr .: Olibánum gyanta (tömjén) kivonat * 50 000 mg, Olea
europaea L. olajfa kivonat 50 000 mg, vitaminok, provitaminok és olyan kémiailag
jól meghatározott anyagok, amelyeknek hasonló hatása van: C-vitamin (20 000 mg)
Összetevők jellemzése (tablettánként) Palmitoil-etanolamid (PEA) 160 mg Avokádó
és szója szappanosíthatatlan frakciója (ASU-Avovida®) 60 mg Réti legyezőfű
Spirea ulmaria por 40 mg Fitoszterolok 30 mg Indiai tömjénfa Boswellia serrata
Roxb. ex Colebr .: Olibánum gyanta (tömjén) kivonat 500 mg Olea europaea L.
olajfa kivonat 500 mg C vitamin 200 mg Adagolási javaslat 1000 milligrammos
tabletta Macskáknak 1/2 tabletta naponta Kutyáknak 10 kg testsúlyig napi 1
tabletta Kutyáknak 10-20 kg testsúllyal napi 2 tabletta Kutyáknak 20-30 kg
testsúllyal napi 3 tabletta Kutyáknak 30-40 kg testsúllyal napi 4 tabletta 40 kg
test felett napi 5 tablett Csomagolás: 45 db tabletta Adagolási javaslat
Keverjük bele az állat napi takarmányadagjába, vagy közvetlenül a szájon
keresztül alkalmazzuk, az állat testömegének megfelelő mennyiségben körülbelül
7-10 egymást követő napon. Szükség esetén ismételje meg további 10 napig, és
folytassa addig, amíg szüksége
Adatlap
Ár: | 20.200 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Termék: | Egyéb felszerelés |
Feladás dátuma: | 2024.11.02 |
Eddig megtekintették 16 alkalommal |
A hirdető adatai
Állattartáshoz rovaton belül a(z) "Dogoteka DogoDol" című hirdetést látja. (fent)