Betöltés...

Amalgerol 1L

Amalgerol 1L Az Amalgerol® egyedien magas olajtartalmának köszönhetően a talajba
jutást követően szétterül a talajkolloidokon/talajszemcséken és jelentős
tápanyagforrást biztosít a talajban élő hasznos mikroorganizmusok számára.
Talaj-, és növénykondícionáló készítmény. Hatásmód és hatékonyság Az Amalgerol
egy svájci vegyész által kifejlesztett termék. Főként, állati és növényi
olajokból, gyógynövény kivonatokból, nyomelemekből, eszenciákból áll, és
minimális mennyiségben algakivonatot is tartalmaz. Amalgerol 100 %-ban
génmanipulált mentes alapanyagokból készül és kijuttatását követően
környezetterhelés nélkül teljes mértékben biológiai úton lebomlik. Milyen hatása
van a talajéletre? Az Amalgerol egy könnyen emészthető szénforrás a hasznos
talajlakó mikroorganizmusok számára. Kijuttatható beöntözéssel, vagy
permetezéssel is. Az elegy akár permetezéssel történő használatakor
értelemszerűen jut a talajra is. A kezelés hatására a talajban rendkívül gyorsan
és számottevően (176%) felszaporodnak a számunkra kedvező bontási folyamatokat
segítő, gyorsító, a területünkben honos baktériumok. Emiatt és ezzel
párhuzamosan jelentősen csökken a növény számára káros hatásokat kedvelő (pl.
savas, betömörödött, levegőtlen talaj), és káros hatásokat okozó
mikroorganizmusok (pl. burgonyavarasodás, gyökérfoltosság, fuzáriumos
gyökérnyaki megbetegedések, stb.), talajlakó magasabb rendű kártevők
(fonálférgek, talajlakó rovarkár-tevők, stb.) száma. Átalakítja, csökkenti a
terület gyomosodását. A hasznos baktériumok jelentős felszaporodása, aktivitása
gyorsabb szervesanyag bomlást, szerves kolloidok képződését eredményezi, ami
mérhető talajmelegedést (+2°C) okoz. Ez pedig a növények gyorsabb kelését és
fejlődését eredményezi. A növényi maradványok teljes lebontásával megszüntetjük
a következő növényünket fertőző kórokozók életterét, áttelelését, azaz a majdani
újbóli fertőzési lehetőségét is. Szintén ennek a folyamatnak része a magasabb
mennyiségű széndioxid (+10% CO2) képződés, ami egyrészt újabb szénforrás a
talajbaktériumoknak, másrészt lazítja a talajrögöket. A magasabb CO2 tartalom
nedvesség jelenlétében szénsavat képez, ami oldhatóvá, felvehetővé teszi pl. a
talaj kalcium tartalmát. A bontási folyamat vége a jelentős tápelem feltáródás
és elérhetőség. A fokozott kolloidképződés ragasztja a talaj por frakcióját,
vagyis kialakul a morzsalékos szerkezet. Ez ekkor részben köti a vizet
(talajharmat), és a morzsalékos szerkezet kialakulásával jelentősen javul a
talaj felesleges vízének (belvíz) elvezetése. Így kialakul az egészséges
víz-levegő arányú talaj, melynek jelentősen javul a hőháztartása is. Az ilyen
talajokon nincsenek betömörödött, levegőtlen, víznyomásos foltok. Aktívabb
talajélet mellett sokkal gyorsabban bomlanak el a területre korábbi évben, vagy
években kiszórt mára nem kívánatos, a kijuttatás után akár 4-8 év múlva is
visszaköszönő növényvédő szer hatóanyag maradványok. A jobb talajélet
következménye a földi giliszták újbóli megjelenése, a gyomviszonyok átalakulása
is. A talaj akár 1 méter mélyen is morzsalékos szerkezetűvé válik. A csírázó, a
kelő vagy a kikelt növény könynyebben jut fizikailag is a morzsalékos és
harmatos talaj miatt, a lényegesen magasabb mennyiségben feltárt, és
folyamatosan feltáródó, könnyen elérhető tápanyaghoz. Ekkor a növény +35% Zn,
+30% P jelenléte mellett jobban gyökeresedik, gyorsabban és egyszerre kel,
egyöntetűen növekszik. Ezzel kevesebb fejtörést okoz az első gyomirtási
munkákkor, pl. cukorrépánál, hagymánál, stb. Milyen hatása van az Amalgerolnak a
növényekre? Amikor Amalgerol-lal permetezzük a növényt, akkor a gyökér
szőrözöttsége meghétszereződik. Ekkor nitrogénből 15%-kal, foszforból 72 %-kal,
káliumból 89%-kal képes felvenni magától többet. Pont ezekből következik az,
hogy nem fázik (fagy), betegszik meg olyan könnyen. Könnyebben vészeli át az
olyan napokat, amikor 45°C van. Könnyebben kiheveri a jég-, vagy porverés, a
szélviharok, a gyomirtók okozta stresszt. Több olyan eset van, amikor az
Amalgerol a kétszikű kultúrnövényeket hormon, vagy totális gyomirtók elsodródása
miatt a halálból hoz vissza úgy, hogy szinte semmilyen idő, vagy terméskiesés
sem történik a kezelés után és miatt. A növény a korábban említett
körülményváltozások és a gyökérszőrözöttség megnövekedése miatt gyakorlatilag
terített asztalról válogatva (!) abban az arányban jut hozzá a tápanyagokhoz, és
annyihoz, amilyenre neki akkor és amennyire szüksége van. Ez adja azt, hogy a
növényünk néhány nappal a kezelések (talaj és/vagy lomb) után haragos zöldre
vált. A jó kondicióban levő növény, miután könynyen és gyorsan tudja szállítani
a talajból felvett tápanyagokat a számára genetikailag kódolt önvédelemhez (!),
könnyebben védi ki a kórokozók okozta támadásokat is. Az így kezelt növény
turgora sokkal erősebb, nem dől le olyan könnyen erős szél vagy az öntözővíz
nyomására sem. Gyorsabban fejlődik, előbb érik, vagy hosszabban termel, mert nem
öregszik le. A virágokban, vagy a földalatti részeken is lényegesen jobban
kötnek a növényeink, mint az Amalgerol? használata nélkül. Még aszályban is a jó
turgor miatt a termők nem fonnyadnak el, be tudnak a virágok porzódni. Vagy,
burgonya esetében kiemelhető, hogy a jóval nagyobb kötésszám mellett a gumóméret
is egyenletes lesz. Ezek a gumók még hajtatott állományban sem üregesednek,
pontosan a harmonikus ellátás és ellátóképesség miatt. Ezek mind okozzák azt,
hogy a növényünk nem csak többet, de lényegesen jobb minőséget is állít elő.
Szőlő, dinnye, cukorrépa esetében a plusz 1-3% cukor mellett javulnak az egyéb
beltartalmi mutatók is. A sörárpa szintén magasabb szénhidrát mennyiséget állít
elő. Olajos növényeknél szinte minden esetben kimutatható 2-3% olajtartalom
növekedés. Fás szárú növények vesszői beérnek pl. pont a magas PK felvétel
miatt, és így lényegesen kisebb a fagyok okozta kockázat. Lágyszárú növények is
jobban ki tudják védeni ugyanezen okok miatt akár a mínusz 5-6°C-ot is. Kritikus
meleg napokon is bizonyítottan jobban viselik az Amalgerollal kezelt növények a
csapadék hiányt, könnyebben vészelik át a hosszú csapadékmentes időszakokat. Az
Amalgerol-lal kezelt növények termései kitelítődnek, hosszabb ideig elállnak
minőségromlás nélkül, hosszabban tarthatók pulton. A növény (alma, hagyma,
burgonya) számára pl. a szükséges Ca szint biztosítottsága miatt jobb lesz a
termény tárolhatósága, mert az egészségesen táplált, tehát egészségesen
betárolásra kerülő termény a tárolás során is kevesebb vizet veszít, kevésbé
apad. A fentiek komplex folyamatok eredménye. Minden mindennel összefügg. Hogyan
használjuk? Felhasználási javaslatok: Az Amalgerol vegetációs és nem csak
évenkénti adagja növény fajtától függetlenül 8-15 l/ha. Ajánlott a vegetációs
adag kb. 40%-át a talajba juttatni, kipermetezve és bedolgozva, magágy készítés,
vetés, ültetés előtt, vagy közvetlen utána, pl. öntözéssel. Ez esetben dózisa a
talajba bedolgozva 4-5 l/ha. A vegetációs adag fennmaradó részét az
állománykezelő permetezések során kell a növényre juttatni, egyenletesen
elosztva a permetezések között, maximum 1%-os töménységben, a virágzás előtt
kezdve, a betakarítást megelőző időszakig. Ez általában a 3 l/ha dózis
használatát jelenti egy vagy több adagban kipermetezve. Kiskerti dózia: 50ml
Amalgerol 10l vízbe Nagyüzemi felhasználás: A tarlómaradványok gyorsabb bontása
miatt praktikus még ősszel további 4-5 litert hektáronként 20 kg/ha karbamid
együttes adagolásával a területre juttatni és bedolgozni a fent leírtak alapján.
Kalászosokban: ősszel a tarlómaradványok bontása, jobb talajhigiénia
kialakítására, a biztosabb átteleléshez szükséges gyökérnövekedés elősegítésére
3 l/ha, tavasszal a jobb begyökeresedéshez a felfagyási, vagy a gyomirtási
stresszek kivédésére 3 l/ha adagban használható. Célszerű a virágzás előtt a
lombvédelemmel egy menetben szintén 3 l/ha adagban a beporzódás, és a jobb
szemkitelítődés miatt használni. Repcében: ősszel, a regulátorozással egy
menetben 2-3 l/ha ajánlott. A kezelés hatására a regulátor használata leállítja
a lombozat növekedését, míg az Amalgerol a gyökerek növekedését serkenti
fokozottan, ami a télállóságot és a fagytűrést növeli. Dózisa tavasszal szintén
a regulátorozás alkalmával 2-3 l/ha, majd virágzás előtt 3-5 l/ha. Kukoricában,
napraforgóban: a vetés után, de kelés előtti gyomirtással egy menetben az
egyöntetűbb kelés elősegítésére 4-5 l/ha. A késői talaj menti fagyok okozta
stressz kezelésére és a gyökérnövekedés elősegítésére a kukorica és a napraforgó
2-8 leveles állapotában dózisa 3-5 l/ha, majd a virágzás előtt használható, a
terméskötődés elősegítésére 3-5 l/ha dózisban. Cukorrépában: már a bedolgozásos
gyomirtásokkal egy menetben is ajánlott az egyenletes és egyöntetű kelés
érdekében 4-5 l/ha adagban a talajba keverni. A kelés utáni gyomirtások okozta
stressz kezelésére 3-4 l/ha, valamint a lombvédelmi kezelésekkel az erős
kondició elérése érdekében, egy menetben 2-3 l/ha. Burgonyában: a
talaj-előkészítéssel a talajba keverve vagy az ültetéssel egy menetben a
bakhátba permetezve 4-5 l/ha adagban használjuk először. A következő kezeléseket
a virágzás előtti burgonyavész elleni kezelésekkel együtt célszerű folytatni
legalább 3 l/ha adaggal. A későbbi állománykezelő permetezésekkel ajánlott még
legalább 2-3 alkalommal további 2-3 l/ha adagot kiadni. Hajtatásos korai
burgonyatermesztésben a kitakarás során fellépő kései fagyok kivédéséhez extrém,
10 l/ha-os dózissal rendkívül gyorsan lehet regenerálni a növényállományt.
Borsó, bab: a magasabb számú nitrogénkötő baktériumokat tartalmazó gyökér
gümőképződés segítésére már itt is célszerű a talaj-előkészítéskor 3-4 l/ha
mennyiségben a talajt is kezelni. A virágzás előtt használható 4-5 l/ha dózisban
a peronoszpóra, levéltetű elleni kezelésekkel egyidejűleg kell erősíteni az
állomány ellenálló képességét. A kezelések hatására az állomány később öregszik
le. Kertészeti kultúrákban: Zöldségfélék, szabadföldi paprika, paradicsom,
bogyós gyümölcsűek: szintén praktikus a talajelőkészítéssel a vetés vagy ültetés
előtt a területet 4-5 l/ha adaggal kezelni. Ültetés előtt a tápkockázott
állományt 0,5-1%-os oldattal beöntözni, vagy a tápkockákat bemártó kezeléssel
segítsük a kiültetési stressz elkerülése érdekében. A további kezeléseket
célszerű két héttel az ültetés után folytatni, majd 10 naponta megismételni 2-4
l/ha-os dózisokal, esetleg az egyéb állománykezelő védekezésekkel egy menetben.
Ezek a kezelések ellenálóbbá teszik a növényeket a vírusos és baktériumos
fertőzésekkel szemben is. Hajtatásos kultúrákban (paprika, paradicsom,
káposzta-félék, dinnye, stb.): ezekben a kultúrákban kifejezetten ajánlott a
magasabb dózisú talajkezelés már az ültetési előkészítés során. Ekkor 5-10 l/ha
adaggal a több éven keresztüli egy helyben való termesztés, a fokozott
vízmennyiségek felhasználása miatti talajbetömörödést, eliszaposodást és a
helyes vetésváltás elmaradása, valamint ezek együttes kórtani és rovartani
problémáit látványosan lehet orvosolni, javítani. Természetesen nem csak
kipermetezve és bedolgozva, hanem a csepegtető rendszeren keresztül az
öntözéssel egy menetben is kijuttatható, akár heti gyakorisággal is. Extrém
magas adagok sem okoznak semmilyen fitotoxikus hatást, vagy elváltozást, viszont
dózistól függően jelentős és látványos javulás áll be a talajéletben. A további
kezeléseket itt is célszerű az állomány-kezelő védekezésekkel egy menetben 2-4
l/ha adagban, vagy 0,2-0,4%-os (1000 l/ha víz adag mellett) töménységben
végezni. Szőlő és gyümölcs ültetvényekben: az első kezeléseket célszerű a
sorkezelő gyomirtások során a talajszerkezet intenzív javítása érdekében
elvégezni, teljes felültre számított 4-5 l/ha-os dózisban. A további kezeléseket
még virágzás előtt érdemes elkezdeni, majd a további permetezések során a
védekezésekkel egy menetben minden második alkalommal, 2-4 l/ha dózisban
folytatni. A kezelések mérséklik a stressz hatások következményeit (szárazság,
hosszan tartó vízborítás, növényvédő szer perzselés, stb.) Amalgerol 1L Az
Amalgerol® egyedien magas olajtartalmának köszönhetően a talajba jutást követően
szétterül a talajkolloidokon/talajszemcséken és jelentős tápanyagforrást
biztosít a talajban élő hasznos mikroorganizmusok számára. Talaj-, és
növénykondícionáló készítmény. Hatásmód és hatékonyság Az Amalgerol egy svájci
vegyész által kifejlesztett termék. Főként, állati és növényi olajokból,
gyógynövény kivonatokból, nyomelemekből, eszenciákból áll, és minimális
mennyiségben algakivonatot is tartalmaz. Amalgerol 100 %-ban génmanipulált
mentes alapanyagokból készül és kijuttatását követően környezetterhelés nélkül
teljes mértékben biológiai úton lebomlik. Milyen hatása van a talajéletre? Az
Amalgerol egy könnyen emészthető szénforrás a hasznos talajlakó
mikroorganizmusok számára. Kijuttatható beöntözéssel, vagy permetezéssel is. Az
elegy akár permetezéssel történő használatakor értelemszerűen jut a talajra is.
A kezelés hatására a talajban rendkívül gyorsan és számottevően (176%)
felszaporodnak a számunkra kedvező bontási folyamatokat segítő, gyorsító, a
területünkben honos baktériumok. Emiatt és ezzel párhuzamosan jelentősen csökken
a növény számára káros hatásokat kedvelő (pl. savas, betömörödött, levegőtlen
talaj), és káros hatásokat okozó mikroorganizmusok (pl. burgonyavarasodás,
gyökérfoltosság, fuzáriumos gyökérnyaki megbetegedések, stb.), talajlakó
magasabb rendű kártevők (fonálférgek, talajlakó rovarkár-tevők, stb.) száma.
Átalakítja, csökkenti a terület gyomosodását. A hasznos baktériumok jelentős
felszaporodása, aktivitása gyorsabb szervesanyag bomlást, szerves kolloidok
képződését eredményezi, ami mérhető talajmelegedést (+2°C) okoz. Ez pedig a
növények gyorsabb kelését és fejlődését eredményezi. A növényi maradványok
teljes lebontásával megszüntetjük a következő növényünket fertőző kórokozók
életterét, áttelelését, azaz a majdani újbóli fertőzési lehetőségét is. Szintén
ennek a folyamatnak része a magasabb mennyiségű széndioxid (+10% CO2) képződés,
ami egyrészt újabb szénforrás a talajbaktériumoknak, másrészt lazítja a
talajrögöket. A magasabb CO2 tartalom nedvesség jelenlétében szénsavat képez,
ami oldhatóvá, felvehetővé teszi pl. a talaj kalcium tartalmát. A bontási
folyamat vége a jelentős tápelem feltáródás és elérhetőség. A fokozott
kolloidképződés ragasztja a talaj por frakcióját, vagyis kialakul a morzsalékos
szerkezet. Ez ekkor részben köti a vizet (talajharmat), és a morzsalékos
szerkezet kialakulásával jelentősen javul a talaj felesleges vízének (belvíz)
elvezetése. Így kialakul az egészséges víz-levegő arányú talaj, melynek
jelentősen javul a hőháztartása is. Az ilyen talajokon nincsenek betömörödött,
levegőtlen, víznyomásos foltok. Aktívabb talajélet mellett sokkal gyorsabban
bomlanak el a területre korábbi évben, vagy években kiszórt mára nem kívánatos,
a kijuttatás után akár 4-8 év múlva is visszaköszönő növényvédő szer hatóanyag
maradványok. A jobb talajélet következménye a földi giliszták újbóli
megjelenése, a gyomviszonyok átalakulása is. A talaj akár 1 méter mélyen is
morzsalékos szerkezetűvé válik. A csírázó, a kelő vagy a kikelt növény
könynyebben jut fizikailag is a morzsalékos és harmatos talaj miatt, a
lényegesen magasabb mennyiségben feltárt, és folyamatosan feltáródó, könnyen
elérhető tápanyaghoz. Ekkor a növény +35% Zn, +30% P jelenléte mellett jobban
gyökeresedik, gyorsabban és egyszerre kel, egyöntetűen növekszik. Ezzel kevesebb
fejtörést okoz az első gyomirtási munkákkor, pl. cukorrépánál, hagymánál, stb.
Milyen hatása van az Amalgerolnak a növényekre? Amikor Amalgerol-lal permetezzük
a növényt, akkor a gyökér szőrözöttsége meghétszereződik. Ekkor nitrogénből
15%-kal, foszforból 72 %-kal, káliumból 89%-kal képes felvenni magától többet.
Pont ezekből következik az, hogy nem fázik (fagy), betegszik meg olyan könnyen.
Könnyebben vészeli át az olyan napokat, amikor 45°C van. Könnyebben kiheveri a
jég-, vagy porverés, a szélviharok, a gyomirtók okozta stresszt. Több olyan eset
van, amikor az Amalgerol a kétszikű kultúrnövényeket hormon, vagy totális
gyomirtók elsodródása miatt a halálból hoz vissza úgy, hogy szinte semmilyen
idő, vagy terméskiesés sem történik a kezelés után és miatt. A növény a korábban
említett körülményváltozások és a gyökérszőrözöttség megnövekedése miatt
gyakorlatilag terített asztalról válogatva (!) abban az arányban jut hozzá a
tápanyagokhoz, és annyihoz, amilyenre neki akkor és amennyire szüksége van. Ez
adja azt, hogy a növényünk néhány nappal a kezelések (talaj és/vagy lomb) után
haragos zöldre vált. A jó kondicióban levő növény, miután könynyen és gyorsan
tudja szállítani a talajból felvett tápanyagokat a számára genetikailag kódolt
önvédelemhez (!), könnyebben védi ki a kórokozók okozta támadásokat is. Az így
kezelt növény turgora sokkal erősebb, nem dől le olyan könnyen erős szél vagy az
öntözővíz nyomására sem. Gyorsabban fejlődik, előbb érik, vagy hosszabban
termel, mert nem öregszik le. A virágokban, vagy a földalatti részeken is
lényegesen jobban kötnek a növényeink, mint az Amalgerol? használata nélkül. Még
aszályban is a jó turgor miatt a termők nem fonnyadnak el, be tudnak a virágok
porzódni. Vagy, burgonya esetében kiemelhető, hogy a jóval nagyobb kötésszám
mellett a gumóméret is egyenletes lesz. Ezek a gumók még hajtatott állományban
sem üregesednek, pontosan a harmonikus ellátás és ellátóképesség miatt. Ezek
mind okozzák azt, hogy a növényünk nem csak többet, de lényegesen jobb minőséget
is állít elő. Szőlő, dinnye, cukorrépa esetében a plusz 1-3% cukor mellett
javulnak az egyéb beltartalmi mutatók is. A sörárpa szintén magasabb szénhidrát
mennyiséget állít elő. Olajos növényeknél szinte minden esetben kimutatható 2-3%
olajtartalom növekedés. Fás szárú növények vesszői beérnek pl. pont a magas PK
felvétel miatt, és így lényegesen kisebb a fagyok okozta kockázat. Lágyszárú
növények is jobban ki tudják védeni ugyanezen okok miatt akár a mínusz 5-6°C-ot
is. Kritikus meleg napokon is bizonyítottan jobban viselik az Amalgerollal
kezelt növények a csapadék hiányt, könnyebben vészelik át a hosszú
csapadékmentes időszakokat. Az Amalgerol-lal kezelt növények termései
kitelítődnek, hosszabb ideig elállnak minőségromlás nélkül, hosszabban tarthatók
pulton. A növény (alma, hagyma, burgonya) számára pl. a szükséges Ca szint
biztosítottsága miatt jobb lesz a termény tárolhatósága, mert az egészségesen
táplált, tehát egészségesen betárolásra kerülő termény a tárolás során is
kevesebb vizet veszít, kevésbé apad. A fentiek komplex folyamatok eredménye.
Minden mindennel összefügg. Hogyan használjuk? Felhasználási javaslatok: Az
Amalgerol vegetációs és nem csak évenkénti adagja növény fajtától függetlenül
8-15 l/ha. Ajánlott a vegetációs adag kb. 40%-át a talajba juttatni,
kipermetezve és bedolgozva, magágy készítés, vetés, ültetés előtt, vagy
közvetlen utána, pl. öntözéssel. Ez esetben dózisa a talajba bedolgozva 4-5
l/ha. A vegetációs adag fennmaradó részét az állománykezelő permetezések során
kell a növényre juttatni, egyenletesen elosztva a permetezések között, maximum
1%-os töménységben, a virágzás előtt kezdve, a betakarítást megelőző időszakig.
Ez általában a 3 l/ha dózis használatát jelenti egy vagy több adagban
kipermetezve. Kiskerti dózia: 50ml Amalgerol 10l vízbe Nagyüzemi felhasználás: A
tarlómaradványok gyorsabb bontása miatt praktikus még ősszel további 4-5 litert
hektáronként 20 kg/ha karbamid együttes adagolásával a területre juttatni és
bedolgozni a fent leírtak alapján. Kalászosokban: ősszel a tarlómaradványok
bontása, jobb talajhigiénia kialakítására, a biztosabb átteleléshez szükséges
gyökérnövekedés elősegítésére 3 l/ha, tavasszal a jobb begyökeresedéshez a
felfagyási, vagy a gyomirtási stresszek kivédésére 3 l/ha adagban használható.
Célszerű a virágzás előtt a lombvédelemmel egy menetben szintén 3 l/ha adagban a
beporzódás, és a jobb szemkitelítődés miatt használni. Repcében: ősszel, a
regulátorozással egy menetben 2-3 l/ha ajánlott. A kezelés hatására a regulátor
használata leállítja a lombozat növekedését, míg az Amalgerol a gyökerek
növekedését serkenti fokozottan, ami a télállóságot és a fagytűrést növeli.
Dózisa tavasszal szintén a regulátorozás alkalmával 2-3 l/ha, majd virágzás
előtt 3-5 l/ha. Kukoricában, napraforgóban: a vetés után, de kelés előtti
gyomirtással egy menetben az egyöntetűbb kelés elősegítésére 4-5 l/ha. A késői
talaj menti fagyok okozta stressz kezelésére és a gyökérnövekedés elősegítésére
a kukorica és a napraforgó 2-8 leveles állapotában dózisa 3-5 l/ha, majd a
virágzás előtt használható, a terméskötődés elősegítésére 3-5 l/ha dózisban.
Cukorrépában: már a bedolgozásos gyomirtásokkal egy menetben is ajánlott az
egyenletes és egyöntetű kelés érdekében 4-5 l/ha adagban a talajba keverni. A
kelés utáni gyomirtások okozta stressz kezelésére 3-4 l/ha, valamint a
lombvédelmi kezelésekkel az erős kondició elérése érdekében, egy menetben 2-3
l/ha. Burgonyában: a talaj-előkészítéssel a talajba keverve vagy az ültetéssel
egy menetben a bakhátba permetezve 4-5 l/ha adagban használjuk először. A
következő kezeléseket a virágzás előtti burgonyavész elleni kezelésekkel együtt
célszerű folytatni legalább 3 l/ha adaggal. A későbbi állománykezelő
permetezésekkel ajánlott még legalább 2-3 alkalommal további 2-3 l/ha adagot
kiadni. Hajtatásos korai burgonyatermesztésben a kitakarás során fellépő kései
fagyok kivédéséhez extrém, 10 l/ha-os dózissal rendkívül gyorsan lehet
regenerálni a növényállományt. Borsó, bab: a magasabb számú nitrogénkötő
baktériumokat tartalmazó gyökér gümőképződés segítésére már itt is célszerű a
talaj-előkészítéskor 3-4 l/ha mennyiségben a talajt is kezelni. A virágzás előtt
használható 4-5 l/ha dózisban a peronoszpóra, levéltetű elleni kezelésekkel
egyidejűleg kell erősíteni az állomány ellenálló képességét. A kezelések
hatására az állomány később öregszik le. Kertészeti kultúrákban: Zöldségfélék,
szabadföldi paprika, paradicsom, bogyós gyümölcsűek: szintén praktikus a
talajelőkészítéssel a vetés vagy ültetés előtt a területet 4-5 l/ha adaggal
kezelni. Ültetés előtt a tápkockázott állományt 0,5-1%-os oldattal beöntözni,
vagy a tápkockákat bemártó kezeléssel segítsük a kiültetési stressz elkerülése
érdekében. A további kezeléseket célszerű két héttel az ültetés után folytatni,
majd 10 naponta megismételni 2-4 l/ha-os dózisokal, esetleg az egyéb
állománykezelő védekezésekkel egy menetben. Ezek a kezelések ellenálóbbá teszik
a növényeket a vírusos és baktériumos fertőzésekkel szemben is. Hajtatásos
kultúrákban (paprika, paradicsom, káposzta-félék, dinnye, stb.): ezekben a
kultúrákban kifejezetten ajánlott a magasabb dózisú talajkezelés már az ültetési
előkészítés során. Ekkor 5-10 l/ha adaggal a több éven keresztüli egy helyben
való termesztés, a fokozott vízmennyiségek felhasználása miatti
talajbetömörödést, eliszaposodást és a helyes vetésváltás elmaradása, valamint
ezek együttes kórtani és rovartani problémáit látványosan lehet orvosolni,
javítani. Természetesen nem csak kipermetezve és bedolgozva, hanem a csepegtető
rendszeren keresztül az öntözéssel egy menetben is kijuttatható, akár heti
gyakorisággal is. Extrém magas adagok sem okoznak semmilyen fitotoxikus hatást,
vagy elváltozást, viszont dózistól függően jelentős és látványos javulás áll be
a talajéletben. A további kezeléseket itt is célszerű az állomány-kezelő
védekezésekkel egy menetben 2-4 l/ha adagban, vagy 0,2-0,4%-os (1000 l/ha víz
adag mellett) töménységben végezni. Szőlő és gyümölcs ültetvényekben: az első
kezeléseket célszerű a sorkezelő gyomirtások során a talajszerkezet intenzív
javítása érdekében elvégezni, teljes felültre számított 4-5 l/ha-os dózisban. A
további kezeléseket még virágzás előtt érdemes elkezdeni, majd a további
permetezések során a védekezésekkel egy menetben minden második alkalommal, 2-4
l/ha dózisban folytatni. A kezelések mérséklik a stressz hatások következményeit
(szárazság, hosszan tartó vízborítás, növényvédő szer perzselés, stb.)

Tovább
Adatlap
Ár: 7.890 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2025.01.04
Eddig megtekintették 19 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Amalgerol 1L
Lehetőségek
Megosztók

Egyéb börze rovaton belül a(z) "Amalgerol 1L" című hirdetést látja. (fent)