Betöltés...

Natur Tanya Emésztés Barát 1 havi Csomag - Fermentált Papaya

Az emésztés barát csomag tartalma 2db Natur Tanya Fermentált Papaya koncentrátum
Nonival 500ml és 1db Natur Tanya Gyomor- és bélbarát rost 150g. NATUR TANYA®
FERMENTÁLT PAPAYA KONCENTRÁTUM Saccharomyces boulardii élesztőgomba
fermentációval készült folyékony papaya koncentrátum. Speciálisan kifejlesztett
formula, amely egyesíti a tradicionálisan már régóta használt papaya és a noni
gyümölcs természetes forrásból származó előnyeit, tulajdonságait, mindezt kiváló
ízvilággal likvid formában biztosítva. TERMÉSZETES TÓRÓPUSI GYÜMÖLCSÖK EREJÉVEL
FERMENTÁLT PAPAYA GYÜMÖLCSLÉ ÉS PAPAYA PÉP NONIVAL DÚSÍTVA, AMI TÁMOGATJA AZ
IMMUNITÁST GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES
SZÍNEZÉKET, TELÍTETT ZSÍRTÓL MENTES 16 ADAG MI AZ A FERMENTÁLÁS? A fermentálás
az, amikor az élelmiszer barátságos, élő mikroorganizmusok tevékenységének
hatására valódi szuperélelmiszerré (SUPERFOOD) változik. A fermentáció oxigén
hiányában (anaerob körülmények között) és olyan jótékony mikroorganizmusok
enzimjeinek (élesztőgombák, penészgombák és baktériumok) jelenlétében zajlik le,
melyek energiájukat erjesztés/fermentáció útján nyerik. A fermentált papaya
előnyei: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8870802/ MIÉRT JÓ A
FERMENTÁLÁS? A fermentációnak számos funkciója van, pl. új ízeket és textúrákat
kölcsönöz az ételnek, meghosszabbítja eltarthatóságukat, megemeli bizonyos
tápanyagok mennyiségét vagy épp újakat hoz létre (egyedi bioaktív
fitokemikáliákat, antioxidánsokat és gyulladáscsökkentő vegyületeket), illetve
megnöveli a vitaminok és ásványi anyagok biohasznosulását, semlegesíti a
tápanyagok felszívódását nehezítő, ártalmas és allergén antitápanyagokat. A
FERMENTÁCIÓ A JÓTÉKONY BAKTÉRIUMOK NÖVEKEDÉSÉHEZ ÉS SZÍNESÍTÉSÉHEZ MEGFELELŐ
KÖRNYEZETET BIZTOSÍT A BÉLMIKROBIOMBAN, AMI TÁMOGATJA AZ EMÉSZTÉS, AZ
IMMUNRENDSZER ÉS A SEJTEK EGÉSZSÉGÉT. A fermentált élelmiszerek egészségügyi
előnyei: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28945458/ A FERMENTÁLT PAPAYA VÉGTERMÉK
KELETKEZÉSÉNEK A LÉPÉSEI: a fermentált papaya Dél-Amerika ültetvényeiben
gyűjtött gyümölcsökből származik a magas minőségű kritériumoknak megfelelve a
gyárakban, a papayából gyümölcslét állítanak elő, itt a termék kémiai-fizikai,
organoleptikus (érzékszervi) tulajdonságai kerülnek többek között ellenőrzésre,
standardizálásra A nyersanyagot biofermentációs folyamatnak vetik alá, mely
során Saccharomyces Boulardii élőflórát adnak hozzá. A fermentáció addig tart,
amíg a cukor és az összes fermentálható anyag teljesen metabolizálódik, ezáltal
minőségi terméket létrehozva A tiszta erjesztett papaya különleges, FBD (fluid
bed drying) eljárás során jön létre, mely során a fermentált gyümölcslét
legfeljebb 40 °C fokon fluidizált ágyon szárítják, csökkentve a hőhatást és
ezzel megőrizve a termék funkcionális tulajdonságait. KIKNEK AJÁNLJUK A
FERMENTÁLT PAPAYA KONCENTRÁTUMOT? - az emésztés támogatásához - fogyókúrázóknak,
csökkentett energia-bevitel mellett - magas fehérjetartalmú étrendet követőknek
- kiegyensúlyozott, változatos étrendet követőknek - az immunrendszer
támogatására (nonival dúsítva) TUDTAD, HOGY: - a papaya gyümölcséből
fehérjebontó (proteolitikus), aminosav felszabadító enzimet tudnak előállítani,
amit papainnak neveznek - a noni és a papaya gyümölcs gazdag olyan biológiailag
aktív hatóanyagokban, mint például a vitaminok és az ásványi anyagok Napi adag:
30 ml Adagok száma a termékben: 16 Átlagos tápérték 30 ml-ben (3 evőkanálban)
100 ml-ben Energia 51 kJ/12 kcal 170 kJ/40 kcal (RI%*:2%) Zsír amelyből telített
zsírsavak 0 g 0 g 0 g (RI%*:0%) 0 g (RI%*:0%) Szénhidrát amelyből cukrok 3 g 2,6
g 10 g (RI%*:3,84%) 8,7 g (RI%*:9,67%) Fehérje < 0,5 g < 0,5 g (RI%*:0,2%)
Só 0,02 g 0,06 g (RI%*:1%) Hatóanyagok a napi adagban 30 ml-ben (3 evőkanálban)
Fermentált papaya gyümölcslé 25,5 ml Papaya gyümölcspép 2,4 ml Noni gyümölcslé
0,3 ml *Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000
kcal). Adagolási javaslat: Napi 30 ml (3 evőkanálnak megfelelő mennyiség), két
részletben, lehetőleg étkezések előtt, önmagában vagy kb. 2 dl vízzel
elfogyasztva. Használat előtt felrázandó. Adagolási időtartam: Minimum 50 nap (3
palack), maximum 160 nap (10 palack). Összetevők: fermentált papaya (Carica
papaya L.) gyümölcslé, papaya (Carica papaya L.) gyümölcspép, gyümölcscukor,
noni (Morinda citrifolia L.) gyümölcslé, tartósítószerek (kálium-szorbát,
nátrium-benzoát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma.
Figyelmeztetés: Kisgyermekek elől elzárva tartandó. Az ajánlott napi fogyasztási
mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén
szedése nem ajánlott. A termék gyártója a termékbiztonság és az egyenletes
termékminőség érdekében a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő,
illetve ISO 9001:2015 szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart
fenn. A KÉSZÍTMÉNY TERMÉSZETES VOLTÁBÓL EREDŐEN ÜLEDÉKKÉPZŐDÉS ELŐFORDULHAT, EZ
AZONBAN NEM BEFOLYÁSOLJA A TERMÉK MINŐSÉGÉT ÉS HATÉKONYSÁGÁT. A KÉSZÍTMÉNY
SZÍNE, ÍZE, ÁLLAGA TERMÉKENKÉNT VÁLTOZHAT. A TERMÉK TULAJDONSÁGAINAK JOBB
MEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN A OPÁLOS PET PALACKOT HASZNÁLUNK. 3 éves kortól napi fél
adag ajánlott A termék alkalmazható vérhígító mellett A termék alkalmazható
cukorbetegség esetén, ha a napi adag (30 ml) szénhidráttartalma beépítésre kerül
a diétába, ez 3 grammot jelent A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás
időszakában Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.
OGYÉI ny.sz: 29634/2022 NATUR TANYA® GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST Szabadalommal
védett, természetes, fermentált élelmi rost indiai guárbabból, a Monash Egyetem
LOW FODMAP tanúsítványával. Nem okoz gyomor-bélrendszeri panaszokat, nem
puffaszt, SIBO és IBS esetén is alkalmazható, továbbá fogyasztása
cukorbetegeknek is ajánlott. 100%-BAN TERMÉSZETES, VEGÁN TERMÉK HUMÁN-KLINIKAI
VIZSGÁLATOKBAN SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ LABORBAN BEVIZSGÁLT KÉSZÍTMÉNY LOW-FODMAP
CERTIFIKÁLT* JÓL TOLERÁLHATÓ ÉS BIZTONSÁGOS ROST NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT IBS
ÉS SIBO ESETÉN IS ALKALMAZHATÓ 3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ ADALÉKANYAG-ÉS
HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL1 TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL GYOMOR- ÉS
BÉLBARÁT ROST LOW-FODMAP TANÚSÍTVÁNY Régóta keres olyan rostokat, amelyek nem
puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan
alkalmazható és megbízható forrásból származnak? A szervezetünkben csak lassan
és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomor- és bélbarát rost pont
ilyen. Kedvező tulajdonságai közé tartozik még, hogy folyadékhoz adva, kiváló
vízoldékonysággal rendelkezik (a vízben feloldott por teljesen átlátszó),
alacsony viszkozitású, nincs gélképző tulajdonsága, nem duzzad és sűrűsödik be,
mindemellett színtelen, szagtalan és íztelen. A gyomor- és bélbarát rost a
Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása
puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző. *FODMAP A
diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A
gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A
FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz),
diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a
poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat
okoz. A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST VÍZOLDÉKONY ROST Az indiai guarbab gyomorbarát
rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított prebiotikus rost. A
folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely
lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon. Az agglomerálás növeli
a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság.
Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik
a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A
vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez. Az
előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben
gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága,
nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága.
MILYEN FOLYADÉKOKKAL, ÉTELLEL KEVERHETEM EL A ROSTOT? A vegán gyomor- és
bélbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik.
Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket,
aromájukat vagy textúrájukat. ételbe keverve nem befolyásolja annak ízét és
állagát hőstabil, ezért forró kávéba, teába, italba is elkeverhető savstabil,
ezért -gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető szénsavas italokba nem
javasolt, megnehezítheti a rost oldódását Stabil és oldható különféle
PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a
magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek. A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LABORBAN
BEVIZSGÁLT ÖSSZETEVŐ A gluténmentességre vonatkozóan jóval a határértékek alatt
van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a jelen érvényben
levő aktuális határértéknek. Az alapanyag rendszeresen többek között az alábbi
paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra: - beltartalmi jellemzők (pl.
tápérték) - mikrobiológia - nehézfém - allergének (pl. laktóz, glutén) MILYEN
CERTIFIKÁCIÓKKAL RENDELKEZIK A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST? A gyomor- és bélbarát
guárbbab rostot a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes
összetevőnek minősítette (technikai specifikáció ISO 19657:2017- Az
élelmiszer-összetevők természetesnek tekinthető meghatározása és technikai
kritériumai. A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST - Allergén mentes - 100% vegán- állati
eredetű összetevők nélkül - Hordózóanyag mentes - Adalékanyagmentes - Dioxin
mentes - Melamin mentes - Nanorészecskéket nem tartalmaz - Szintetikus összetvők
nélkül - Pálmaolaj mentes - Parabén mentes - PCB mentes - Dopping listás
hatóanyagot nem tartalmaz - Nagyon alacsony glikémiás index - Általánosan
elfogadottan biztonságosnak tekintett, ún. GRAS-státusszal rendelkezik - A
termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve
ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn
HÁNY GRAMM ROSTOT TARTALMAZ EGY NAPI ADAG? A vegán gyomor- és bélbarát rost >
85% vízoldékony rostot tartalmaz. A napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel
meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél baktériumainak részleges fermentációja
révén. *A rosttartalom AOAC módszerrel kerül meghatározásra. MIT JELENT AZ
ÖSSZETEVŐK KÖZÖTT FELTÜNTETETT 4:1 ARÁNY? A 4:1-es arány az úgynevezett drog
extraktum arány, amely azt fejezi ki, hogy 5 g részlegesen hidrolizált
gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbab szükséges. MIKOR ÉRDEMES
FOGYASZTANI, MI AZ ÉTRENDI IDŐZÍTÉSE? A Natur Tanya® fermentált gyomor- és
bélbarát rost a nap bármely szakában fogyasztandó, de ajánlott a reggeli órákban
való alkalmazása, hogy az emésztőrendszer a megfelelő ?pályára? állon és a
kényelmesen induljon a nap. Keverjük somoothie-hoz, joghurtba, vagy akár a
gyümölcslébe. MI AZ ADAGOLÁSI IDŐRTARTAMA? A Natur Tanya® fermentált gyomor- és
bélbarát rost hosszú távon is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor
hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az adaptációhoz,
regenerálódáshoz. HASZNÁLHATÓ BELŐLE A NAPI JAVASOLT MENNYISÉGNÉL NAGYOBB
MENNYISÉG? A naponta szükséges kiegészítő rostbevitelt mennyiségét, érdemes
aszerint kialakítani, hogy a napi étrendben mennyi rost szerepel. A magyar
lakosság rostbevitele az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint elmarad
az ajánlásoktól. A rostbevitel mindkét nem esetében elmarad a hazai ajánlás napi
25 g-os értékétől, amely megegyezik az EFSA által ajánlott célértékkel.
VÁRANDÓSOK ÉS SZOPTATÓ KISMAMÁK FOGYASZTHATJÁK? Igen, a terméket biztonságosan
fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák. A termék 3
éves kortól alkalmazható. Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál)
por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl.
joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez,
főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében
is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva
ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát. Adagolási
időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is
biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.
Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub]
kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Adagok száma a
termékben: 30 Átlagos tápérték Napi adagban (5 g-ban) 100 g termékben Energia
(kJ/kcal) 41 kJ/10 kcal (0,5%2) 820 kJ/203 kcal Szénhidrát (g) amelyből cukrok
(g) < 0,5 g (0,1%2) < 0,5 g (0,4%2) 6,8 g 6,8 g Rost (g) 4,4 g (-) 87 g
Fehérje (g) < 0,5 g (0,05%2) 0,5 g Só (g) 0,02 g (0,33%2) 0,31 g
Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz. Laktóztartalom:
< 0,1 g/100 g 2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára
(8400 kJ/2000 kcal) Tárolás: Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen
tárolandó. Nettó tömeg: 150 g

Tovább
Adatlap
Ár: 13.290 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.09.01
Eddig megtekintették 1 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Natur Tanya Emésztés Barát 1 havi Csomag - Fermentált Papaya
Lehetőségek
Megosztók

Egyéb börze rovaton belül a(z) "Natur Tanya Emésztés Barát 1 havi Csomag - Fermentált Papaya" című hirdetést látja. (fent)