Természet Áldása quinoa 500 g
Az inkák által ?magok anyjának?
nevezett quinoa az egyik legtöbb ásványi anyagot és
tápanyagot tartalmazó, legtáplálóbb élelmünk. Őshonos Dél-Amerikában,
az Andok területén. Kétszikű lágyszárú növény, 1-2 m magasra nő. Már az
ókorban is ismerték, előszeretettel fogyasztották, használták gyógyításra és
szertartásokhoz is. Valójában nem gabona, hanem egy libatopfélékhez tartozó
növény magja, melyet már a régi Peruban is
ismertek.Pszeudocerália (álgabona), növényrendszertanilag nem tartozik a
gabonafélékhez, felhasználásuk viszont megegyezik. Rendkívüli tápanyag
összetétele, szervezetre gyakorolt pozitív hatása és a termés
tűrőképessége szemben az éghajlati adottságokkal, világszerte számos kutatót és
táplálkozástudományi szakembert ösztönzött arra, hogy többet tudjanak meg erről
a ?csodálatos gabonáról?. A quinoa gyógyító hatású, antioxidáns,
vérnyomáscsökkentő és vércukorszint csökkentő tulajdonságainak köszönhetően
számos diétában alkalmazható.Egyes kutatások szerint a quinoa
nemcsak kiváló fehérje és ásványi anyag forrás, hanem antioxidánsokban is
rendkívül gazdag.Egyéb gabonfélékkel és pszeudocereáliákkal
összehasonlítva, nagy mennyiségben tartalmaz bioaktív összetevőket.
Felismerve kivételes tulajdonságait, Bolívia kormányának javaslatára 2013
hivatalosan is a quinoa éve lett.Fehérje tartalma
magas. Minden esszenciális aminosav megtalálható benne,
így vegetáriánusok számára is kiváló tápanyagforrás. Kétszer annyi
lizin található benne, mint a búzában. A többi gabonával
összehasonlítva jelentős a metionin és a cisztin tartalma. A lizin
szükséges néhány létfontosságú fehérje szintéziséhez. Elengedhetetlen hormonok
és enzimek működéséhez a növekedéshez, regenerálódáshoz. A herpesz vírus
kialakulásának megelőzésében is szerepet játszik.A metionin erős antioxidáns és
segíti a cisztein aminosav képződését. Csökkenti az öregedést, segíti a
bőrt rugalmasan tartani, erősíti a hajat és a körmöket. Kiegyensúlyozott
vércukorszintet biztosító, lassú felszívódású komplex szénhidrátokat
tartalmaz. Ennek köszönhetően elkerülhetők a kiugróan magas inzulinszint és a
kontrollálhatatlan éhségrohamok.Cukorbetegek, fogyni vágyók, kismamák,
székrekedéssel küzdők, idősek számára is ajánlott.Telítetlen zsírsavakat
tartalmaz, omega-3 és omega-6 zsírsavak aránya a quionában
optimális. Csökkentik a vérnyomást, mérséklik
a vérrögképződést, pozitív hatással vannak
a koleszterinszintre, részt vesznek
az immunrendszer megfelelő működésében.A benne található vas jól
szívódik fel, így vérszegénység esetén jótékony hatású. Ásványi anyagok
közül tartalmaz még káliumot, foszfort, magnéziumot,
kalciumot.Összehasonlítva más gabonafélékkel (rizs, árpa, búza), a quinoa
különösen gazdag: C-, E-, B-vitaminokban, béta-karotinban.Tízszer annyi
folsav található benne, mint a búzában. A folsavnak szerepe van a
fehérvérsejtek, vörösvértestek képzésében, az aminosavak anyagcserjében, de
hozzájárul a gyomor-bélrendszer és a szájnyálkahártya épségéhez
is. B-vitaminjainak köszönhetően csökkenti a migrénes fejfájás
tüneteit, részt vesz az idegrendszer megfelelő működésében, izmok
felépítésében, javítja az emésztőszervek működését. Bioaktív
polifenoljai vesz az oxidatív stressz megelőzésében játszik szerepet,
antioxidáns tulajdonsággal bír. Elkészítési módja megegyezik a
hagyományos rizsével. Semleges ízének, állagának és sokoldalúságának
köszönhetően felhasználása széleskörű. A Természet Áldása quinoát
elkészítheted köretnek, főételnek, kásának, desszertnek, de akár levesekhez,
salátákhoz, szószokhoz is kitűnő!Fogyaszd Te is rendszeresen egészséged
megőrzése érdekében!
nevezett quinoa az egyik legtöbb ásványi anyagot és
tápanyagot tartalmazó, legtáplálóbb élelmünk. Őshonos Dél-Amerikában,
az Andok területén. Kétszikű lágyszárú növény, 1-2 m magasra nő. Már az
ókorban is ismerték, előszeretettel fogyasztották, használták gyógyításra és
szertartásokhoz is. Valójában nem gabona, hanem egy libatopfélékhez tartozó
növény magja, melyet már a régi Peruban is
ismertek.Pszeudocerália (álgabona), növényrendszertanilag nem tartozik a
gabonafélékhez, felhasználásuk viszont megegyezik. Rendkívüli tápanyag
összetétele, szervezetre gyakorolt pozitív hatása és a termés
tűrőképessége szemben az éghajlati adottságokkal, világszerte számos kutatót és
táplálkozástudományi szakembert ösztönzött arra, hogy többet tudjanak meg erről
a ?csodálatos gabonáról?. A quinoa gyógyító hatású, antioxidáns,
vérnyomáscsökkentő és vércukorszint csökkentő tulajdonságainak köszönhetően
számos diétában alkalmazható.Egyes kutatások szerint a quinoa
nemcsak kiváló fehérje és ásványi anyag forrás, hanem antioxidánsokban is
rendkívül gazdag.Egyéb gabonfélékkel és pszeudocereáliákkal
összehasonlítva, nagy mennyiségben tartalmaz bioaktív összetevőket.
Felismerve kivételes tulajdonságait, Bolívia kormányának javaslatára 2013
hivatalosan is a quinoa éve lett.Fehérje tartalma
magas. Minden esszenciális aminosav megtalálható benne,
így vegetáriánusok számára is kiváló tápanyagforrás. Kétszer annyi
lizin található benne, mint a búzában. A többi gabonával
összehasonlítva jelentős a metionin és a cisztin tartalma. A lizin
szükséges néhány létfontosságú fehérje szintéziséhez. Elengedhetetlen hormonok
és enzimek működéséhez a növekedéshez, regenerálódáshoz. A herpesz vírus
kialakulásának megelőzésében is szerepet játszik.A metionin erős antioxidáns és
segíti a cisztein aminosav képződését. Csökkenti az öregedést, segíti a
bőrt rugalmasan tartani, erősíti a hajat és a körmöket. Kiegyensúlyozott
vércukorszintet biztosító, lassú felszívódású komplex szénhidrátokat
tartalmaz. Ennek köszönhetően elkerülhetők a kiugróan magas inzulinszint és a
kontrollálhatatlan éhségrohamok.Cukorbetegek, fogyni vágyók, kismamák,
székrekedéssel küzdők, idősek számára is ajánlott.Telítetlen zsírsavakat
tartalmaz, omega-3 és omega-6 zsírsavak aránya a quionában
optimális. Csökkentik a vérnyomást, mérséklik
a vérrögképződést, pozitív hatással vannak
a koleszterinszintre, részt vesznek
az immunrendszer megfelelő működésében.A benne található vas jól
szívódik fel, így vérszegénység esetén jótékony hatású. Ásványi anyagok
közül tartalmaz még káliumot, foszfort, magnéziumot,
kalciumot.Összehasonlítva más gabonafélékkel (rizs, árpa, búza), a quinoa
különösen gazdag: C-, E-, B-vitaminokban, béta-karotinban.Tízszer annyi
folsav található benne, mint a búzában. A folsavnak szerepe van a
fehérvérsejtek, vörösvértestek képzésében, az aminosavak anyagcserjében, de
hozzájárul a gyomor-bélrendszer és a szájnyálkahártya épségéhez
is. B-vitaminjainak köszönhetően csökkenti a migrénes fejfájás
tüneteit, részt vesz az idegrendszer megfelelő működésében, izmok
felépítésében, javítja az emésztőszervek működését. Bioaktív
polifenoljai vesz az oxidatív stressz megelőzésében játszik szerepet,
antioxidáns tulajdonsággal bír. Elkészítési módja megegyezik a
hagyományos rizsével. Semleges ízének, állagának és sokoldalúságának
köszönhetően felhasználása széleskörű. A Természet Áldása quinoát
elkészítheted köretnek, főételnek, kásának, desszertnek, de akár levesekhez,
salátákhoz, szószokhoz is kitűnő!Fogyaszd Te is rendszeresen egészséged
megőrzése érdekében!
Adatlap
Ár: | 1.315 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.01 |
Eddig megtekintették 76 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Természet Áldása quinoa 500 g" című hirdetést látja. (fent)