Hántolt napraforgó 500 g
A napraforgó Észak-Amerikából terjedt el Európába a nagy földrajzi felfedezések
idején. Az úri kertek dísznövényeként honosodott meg, majd átkerült a paraszti
kertekbe, később a szántóföldekre. Magja ma is legkedveltebb rágcsálnivalóink
egyike, olaja pedig az egészséges táplálkozás egyik fontos eleme.Mérsékelt
fogyasztása szervezetünk egészére pozitívan hat értékes összetevőinek
köszönhetően. Kutatások szerint számos betegség megelőzéséhez
hozzájárul.Magnéziumban gazdag, amely ásványi anyag fontos szerepet tölt be a
fehérjék-, zsírok-, és szénhidrátok anyagcseréjében, a keringés normalizálásban,
a koleszterinszint csökkentésében.A benne található foszfor hozzájárul az
idegrendszer megfelelő működéséhez, fontos szerepet tölt be a csontok és
fogak fejlődésében, erősítésében. Részt vesz az energiatermelő folyamatokban és
az energia tárolásában. Szükséges az izmok egészséges működéséhez,
csökkenti az edzés utáni izomfájdalmat.Az antioxidáns hatású E-vitaminja
hozzájárul a szervezet egészét érintő gyulladások csökkentéséhez, melyek hosszú
távon növelhetik egyes betegségek kialakulásának esélyét, mint például a stroke,
daganatok, cukorbetegség vagy neurodegeneratív kórképek. Mindössze ź
csészényi napraforgómag elfogyasztásával biztosíthatod szervezeted számára az
ajánlott napi E-vitamin bevitel 80%-át. Antioxidánsai és gyulladáscsökkentő
összetevői mérséklik az oxidatív stresszt és a káros szabad gyökök jelenlétét a
szervezetben. A Journal of Agricultural and Food
Chemistry folyóiratban megjelent tanulmányok szerint az olajos magok
közül a napraforgómag fitoszterol tartalma kiemelkedik. A fitoszterolok
kémiai szerkezetüket tekintve hasonlítanak a koleszterinhez és csökkentik a
vér koleszterinszintjét, valamint egyes rákfajták rizikóját is mérséklik.A
B-vitamin csoport számos tagját tartalmazza, melyek koenzimként fontos szerepet
töltenek be a szervezetben lejátszódó biokémiai folyamatokban. A niacinként is
ismert B3- vitaminja összefüggésbe hozható idegrendszeri
betegségek, fejfájás, depresszió, álmatlanság csökkent
rizikójával. Pantoténsavja (B5-vitamin) pedig a hormonok szabályozásában és
az egészséges agyműködés fenntartásában jelentős.Mérsékelt fogyasztása
támogatja a bőr egészséget. Kutatások igazolják, hogy az E-vitaminban
gazdag ételek-mint amilyen a napraforgómag is- hatásosak a bőr szépségének,
fiatalságának és egészségnek megőrzésében. Esszenciális zsírsavai pedig
hozzájárulnak a bőr hidratáltságának fenntartásához és megóvnak a napsugárzás és
szennyeződések okozta károsodástól.A napraforgómag amellett, hogy finom
rágcsálnivaló, bőséges olajtartalma miatt kiemelkedik az olajat adó növények
közül. Felhasználása sokrétű, fogyaszthatjuk magában nassolnivalóként,
értékes összetevője lehet friss salátáknak, leveseknek, péksüteményeknek,
müzlinek, köreteknek vagy akár egytálételeknek is.Magas energia-és
zsiradéktartalma miatt azonban nem szabad megfeledkezni a mértékletességről!
Heti 2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség elfogyasztása ajánlott egészségünk
megőrzéséhez.
idején. Az úri kertek dísznövényeként honosodott meg, majd átkerült a paraszti
kertekbe, később a szántóföldekre. Magja ma is legkedveltebb rágcsálnivalóink
egyike, olaja pedig az egészséges táplálkozás egyik fontos eleme.Mérsékelt
fogyasztása szervezetünk egészére pozitívan hat értékes összetevőinek
köszönhetően. Kutatások szerint számos betegség megelőzéséhez
hozzájárul.Magnéziumban gazdag, amely ásványi anyag fontos szerepet tölt be a
fehérjék-, zsírok-, és szénhidrátok anyagcseréjében, a keringés normalizálásban,
a koleszterinszint csökkentésében.A benne található foszfor hozzájárul az
idegrendszer megfelelő működéséhez, fontos szerepet tölt be a csontok és
fogak fejlődésében, erősítésében. Részt vesz az energiatermelő folyamatokban és
az energia tárolásában. Szükséges az izmok egészséges működéséhez,
csökkenti az edzés utáni izomfájdalmat.Az antioxidáns hatású E-vitaminja
hozzájárul a szervezet egészét érintő gyulladások csökkentéséhez, melyek hosszú
távon növelhetik egyes betegségek kialakulásának esélyét, mint például a stroke,
daganatok, cukorbetegség vagy neurodegeneratív kórképek. Mindössze ź
csészényi napraforgómag elfogyasztásával biztosíthatod szervezeted számára az
ajánlott napi E-vitamin bevitel 80%-át. Antioxidánsai és gyulladáscsökkentő
összetevői mérséklik az oxidatív stresszt és a káros szabad gyökök jelenlétét a
szervezetben. A Journal of Agricultural and Food
Chemistry folyóiratban megjelent tanulmányok szerint az olajos magok
közül a napraforgómag fitoszterol tartalma kiemelkedik. A fitoszterolok
kémiai szerkezetüket tekintve hasonlítanak a koleszterinhez és csökkentik a
vér koleszterinszintjét, valamint egyes rákfajták rizikóját is mérséklik.A
B-vitamin csoport számos tagját tartalmazza, melyek koenzimként fontos szerepet
töltenek be a szervezetben lejátszódó biokémiai folyamatokban. A niacinként is
ismert B3- vitaminja összefüggésbe hozható idegrendszeri
betegségek, fejfájás, depresszió, álmatlanság csökkent
rizikójával. Pantoténsavja (B5-vitamin) pedig a hormonok szabályozásában és
az egészséges agyműködés fenntartásában jelentős.Mérsékelt fogyasztása
támogatja a bőr egészséget. Kutatások igazolják, hogy az E-vitaminban
gazdag ételek-mint amilyen a napraforgómag is- hatásosak a bőr szépségének,
fiatalságának és egészségnek megőrzésében. Esszenciális zsírsavai pedig
hozzájárulnak a bőr hidratáltságának fenntartásához és megóvnak a napsugárzás és
szennyeződések okozta károsodástól.A napraforgómag amellett, hogy finom
rágcsálnivaló, bőséges olajtartalma miatt kiemelkedik az olajat adó növények
közül. Felhasználása sokrétű, fogyaszthatjuk magában nassolnivalóként,
értékes összetevője lehet friss salátáknak, leveseknek, péksüteményeknek,
müzlinek, köreteknek vagy akár egytálételeknek is.Magas energia-és
zsiradéktartalma miatt azonban nem szabad megfeledkezni a mértékletességről!
Heti 2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség elfogyasztása ajánlott egészségünk
megőrzéséhez.
Adatlap
Ár: | 1.075 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.01 |
Eddig megtekintették 76 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Hántolt napraforgó 500 g" című hirdetést látja. (fent)