Természet Áldása Cranberry bab 500g
Természet Áldása Cranberry babAz Amerikában őshonos, hüvelyesek közé
tartozó cranberry tarkababot már évszázadokkal ezelőtt is ismerték és
szívesen fogyasztották. Az indiánok kb. 5000 éve termesztik, Európába először az
1500-as években került, majd innen jutott el a világ többi részére, Afrikába,
Ázsiába és Ausztráliába. A népi gyógyászat számos probléma kezelésére
használta, ilyen például az ekcéma, aknék, csuklás, reuma, hasmenés, égés,
vizeletürítési-, valamint szív-és érrendszeri panaszok. Értékes összetevőinek
köszönhetően fontos szerepet tölt be a betegségek megelőzésében és diétás
kezelésében is egyaránt. Kutatások igazolják, hogy a cranberry
bab összetett szénhidrátjai, magas rost-és fehérjetartalma, valamint egyéb
értékes összetevői révén segít az elhízás, valamint a kettes típusú
cukorbetegség megelőzésében. Rendszeres fogyasztása csökkenti a
koleszterinszintet, ezáltal a szív és érrendszeri betegségek
rizikóját is. Rostjai hozzájárulnak az emésztőrendszer megfelelő
működéséhez, a székrekedés és vastagbélgyulladás megelőzéséhez, az érrendszer
védelméhez.Kitűnő forrása a B9-vitaminként is ismert folsavnak, ami szükséges az
aminosavak anyagcseréjéhez, a fehérvérsejtek- és vörösvértestek képzéséhez, a
gyomor-bélrendszer,- és a szájnyálkahártya épségéhez. A terhesség korai
szakaszában a fejlődő embrió gerincét lezáró folyamat pedig csak folsav
jelenlétében megy végbe. Így ajánlott azoknak a várandós kismamáknak is, akik
kevésbé érzékenyek a bab puffasztó hatására. (A megfelelő mennyiségű folsav
bevitele azonban terhesség során nem lehetséges kizárólag táplálkozás
útján.) B1-vitaminja kedvező hatással van az idegrendszerre és a szellemi
teljesítményre. Szükséges a zsírok lebontásához és átalakításához, valamint a
szénhidrát anyagcserében és a szívműködésben is fontos szerepet tölt
be.Antioxidánsokban gazdag, ezáltal erősíti az immunrendszert, valamint fontos
szerepet tulajdonítanak neki a daganatos betegségek, az érelmeszesedés és az
Alzheimer-kór megelőzésében is. 100 grammjában 23
gramm fehérje található, amely vetekszik egyes húsok
fehérjetartalmával, azonban ?szemben a húsokkal- zsírt alig tartalmaz.
Zsírszegény diétában kiválóan megállja a helyét, valamint vegetáriánusok számára
is nagyszerű választás.A szervezetünk egészséges működését
biztosító vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedik, tartalmaz pl.
foszfort, magnéziumot, kalciumot, illetve A-, C-, és B-vitaminokat. Gazdag
káliumban, mely ásványi anyagot szervezetünk napi szinten igényli. Szerepe
széleskörű: segíti a sejtek tápanyagfelvételét és energiaellátását, szerepe
van a folyadékháztartásban, szükséges az izommunkához és a
szívműködéshez. Biológiailag aktív anyagainak köszönhetően nemcsak energiát
szolgáltatnak szervezetünk számára, hanem számos egészségvédő tulajdonsággal is
rendelkeznek. Fogyni vágyók, cukorbetegek, inzulinrezisztenciával
rendelkezők étrendjébe is beilleszthető.Hátránya, hogy puffasztó hatású,
kifejezetten az erre érzékenyeknek. A kellemetlen tünetekkel járó bélgáz
képződése ellen azonban tudunk tenni: áztassuk be a babot, és cseréljük a vizet
minél többször. Bár szénhidrát-és energiatartalma is magasabb a többi
zöldséghez képest, előnyös tulajdonsága miatt nem szabad megfeledkeznünk
róla, ajánlott heti 1-2 alkalommal fogyasztani, például főzelék, leves, saláta,
egytálétel formájában.
tartozó cranberry tarkababot már évszázadokkal ezelőtt is ismerték és
szívesen fogyasztották. Az indiánok kb. 5000 éve termesztik, Európába először az
1500-as években került, majd innen jutott el a világ többi részére, Afrikába,
Ázsiába és Ausztráliába. A népi gyógyászat számos probléma kezelésére
használta, ilyen például az ekcéma, aknék, csuklás, reuma, hasmenés, égés,
vizeletürítési-, valamint szív-és érrendszeri panaszok. Értékes összetevőinek
köszönhetően fontos szerepet tölt be a betegségek megelőzésében és diétás
kezelésében is egyaránt. Kutatások igazolják, hogy a cranberry
bab összetett szénhidrátjai, magas rost-és fehérjetartalma, valamint egyéb
értékes összetevői révén segít az elhízás, valamint a kettes típusú
cukorbetegség megelőzésében. Rendszeres fogyasztása csökkenti a
koleszterinszintet, ezáltal a szív és érrendszeri betegségek
rizikóját is. Rostjai hozzájárulnak az emésztőrendszer megfelelő
működéséhez, a székrekedés és vastagbélgyulladás megelőzéséhez, az érrendszer
védelméhez.Kitűnő forrása a B9-vitaminként is ismert folsavnak, ami szükséges az
aminosavak anyagcseréjéhez, a fehérvérsejtek- és vörösvértestek képzéséhez, a
gyomor-bélrendszer,- és a szájnyálkahártya épségéhez. A terhesség korai
szakaszában a fejlődő embrió gerincét lezáró folyamat pedig csak folsav
jelenlétében megy végbe. Így ajánlott azoknak a várandós kismamáknak is, akik
kevésbé érzékenyek a bab puffasztó hatására. (A megfelelő mennyiségű folsav
bevitele azonban terhesség során nem lehetséges kizárólag táplálkozás
útján.) B1-vitaminja kedvező hatással van az idegrendszerre és a szellemi
teljesítményre. Szükséges a zsírok lebontásához és átalakításához, valamint a
szénhidrát anyagcserében és a szívműködésben is fontos szerepet tölt
be.Antioxidánsokban gazdag, ezáltal erősíti az immunrendszert, valamint fontos
szerepet tulajdonítanak neki a daganatos betegségek, az érelmeszesedés és az
Alzheimer-kór megelőzésében is. 100 grammjában 23
gramm fehérje található, amely vetekszik egyes húsok
fehérjetartalmával, azonban ?szemben a húsokkal- zsírt alig tartalmaz.
Zsírszegény diétában kiválóan megállja a helyét, valamint vegetáriánusok számára
is nagyszerű választás.A szervezetünk egészséges működését
biztosító vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedik, tartalmaz pl.
foszfort, magnéziumot, kalciumot, illetve A-, C-, és B-vitaminokat. Gazdag
káliumban, mely ásványi anyagot szervezetünk napi szinten igényli. Szerepe
széleskörű: segíti a sejtek tápanyagfelvételét és energiaellátását, szerepe
van a folyadékháztartásban, szükséges az izommunkához és a
szívműködéshez. Biológiailag aktív anyagainak köszönhetően nemcsak energiát
szolgáltatnak szervezetünk számára, hanem számos egészségvédő tulajdonsággal is
rendelkeznek. Fogyni vágyók, cukorbetegek, inzulinrezisztenciával
rendelkezők étrendjébe is beilleszthető.Hátránya, hogy puffasztó hatású,
kifejezetten az erre érzékenyeknek. A kellemetlen tünetekkel járó bélgáz
képződése ellen azonban tudunk tenni: áztassuk be a babot, és cseréljük a vizet
minél többször. Bár szénhidrát-és energiatartalma is magasabb a többi
zöldséghez képest, előnyös tulajdonsága miatt nem szabad megfeledkeznünk
róla, ajánlott heti 1-2 alkalommal fogyasztani, például főzelék, leves, saláta,
egytálétel formájában.
Adatlap
Ár: | 480 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 36 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Természet Áldása Cranberry bab 500g" című hirdetést látja. (fent)