![Betöltés...](/templates/pictures/ajax-loader.gif)
Csuta Durum Simaliszt (1 kg)
Háztartásban általánosan felhasználható. Különösen ajánlott palacsintatészták,
piskóták, tésztafélék készítéséhez. Kiszerelés: 1000 g Receptek: Szójás
rozskenyér Hozzávalók: 60 dkg durum simaliszt 60 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
10 dkg szója granulátum vegamixes vízzel kétszer leforrázva 3 dkg élesztő 1/2
liter melegvízben 1 evőkanál mézzel felfuttatva + annyi melegvíz amennyi a
dagasztáshoz szükség Elkészítés: Futtassuk fel az élesztőt a mézzel és vízzel
egy csavaros tetejű üvegben. Ezalatt keverjük össze a többi hozzávalót, és ha
felfutott az élesztő, akkor öntsük hozzá, és dolgozzuk ki jó alaposan.
Előmelegített sütőben először 10 percig nagy lángon, majd 40-50 percig közepes
lángon süssük. Morzsolt kukoricás fűszeres kenyér Hozzávalók: 60 dkg teljes
kiőrlésű liszt 40 dkg durum simaliszt 1 dl olívaolaj 1 evőkanál morzsolt oregáno
1/2 liter melegvíz 5 dkg élesztő 1 evőkanál méz 20 dkg mirelit csemege kukorica
felengedve 1 fej hagyma 1 fej zöldpaprika Elkészítés: Futtassuk fel az élesztőt,
mézet, és a vizet. Pároljuk meg kevés vízben a hagymát és a zöldpaprikát majd ha
elfőtte a vizet, a kukoricával és az olívaolajjal együtt keverjük a lisztekhez.
Ha az élesztő felfutott azt is adjuk hozzá. a többi összetevőhöz, amelyet
előzetesen összekevertünk. Gyúrjuk ki majd egy órai kelesztés után tegyük
kiolajozott formába, és először 10 percig nagy lángon, majd kb. 1 órát közepes
lángon süssük a kenyeret. Piskóta alap 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 25
dkg durumliszt 2 dl méz 1 kk. fahéj 2 kk. szódabikarbóna 1 citrom leve 1 dl
hidegen sajtolt olaj A szódabikarbónát elkeverjük a citrom levében. Az összes
hozzávalót egy nagy tálba tesszük és botmixerrel összeturmixoljuk. Annyi vizet
adunk hozzá, hogy sűrű, de folyós tésztát kapjunk. A masszát sütőformába öntjük
és előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig nagy lángon, utána kb. 40 percig
közepes hőmérsékleten sütjük. Tipp: ha a tésztát kettéválasztjuk, és az egyik
felébe karobport teszünk, majd vegyesen a tepsibe tesszük, tarka-tésztát kapunk.
Dúsíthatjuk a tésztát ízlés szerint mazsolával, mákkal, napraforgóval, dió és
manduladarabokkal stb. Tehetjük gyümölcskenyér sütőformába, vagy muffin
sütőpapírokba. A fűszerezést változatosabbá tehetjük pl.: koriander, szegfűszeg,
gyömbér, vagy édeskömény hozzáadásával.
piskóták, tésztafélék készítéséhez. Kiszerelés: 1000 g Receptek: Szójás
rozskenyér Hozzávalók: 60 dkg durum simaliszt 60 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
10 dkg szója granulátum vegamixes vízzel kétszer leforrázva 3 dkg élesztő 1/2
liter melegvízben 1 evőkanál mézzel felfuttatva + annyi melegvíz amennyi a
dagasztáshoz szükség Elkészítés: Futtassuk fel az élesztőt a mézzel és vízzel
egy csavaros tetejű üvegben. Ezalatt keverjük össze a többi hozzávalót, és ha
felfutott az élesztő, akkor öntsük hozzá, és dolgozzuk ki jó alaposan.
Előmelegített sütőben először 10 percig nagy lángon, majd 40-50 percig közepes
lángon süssük. Morzsolt kukoricás fűszeres kenyér Hozzávalók: 60 dkg teljes
kiőrlésű liszt 40 dkg durum simaliszt 1 dl olívaolaj 1 evőkanál morzsolt oregáno
1/2 liter melegvíz 5 dkg élesztő 1 evőkanál méz 20 dkg mirelit csemege kukorica
felengedve 1 fej hagyma 1 fej zöldpaprika Elkészítés: Futtassuk fel az élesztőt,
mézet, és a vizet. Pároljuk meg kevés vízben a hagymát és a zöldpaprikát majd ha
elfőtte a vizet, a kukoricával és az olívaolajjal együtt keverjük a lisztekhez.
Ha az élesztő felfutott azt is adjuk hozzá. a többi összetevőhöz, amelyet
előzetesen összekevertünk. Gyúrjuk ki majd egy órai kelesztés után tegyük
kiolajozott formába, és először 10 percig nagy lángon, majd kb. 1 órát közepes
lángon süssük a kenyeret. Piskóta alap 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 25
dkg durumliszt 2 dl méz 1 kk. fahéj 2 kk. szódabikarbóna 1 citrom leve 1 dl
hidegen sajtolt olaj A szódabikarbónát elkeverjük a citrom levében. Az összes
hozzávalót egy nagy tálba tesszük és botmixerrel összeturmixoljuk. Annyi vizet
adunk hozzá, hogy sűrű, de folyós tésztát kapjunk. A masszát sütőformába öntjük
és előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig nagy lángon, utána kb. 40 percig
közepes hőmérsékleten sütjük. Tipp: ha a tésztát kettéválasztjuk, és az egyik
felébe karobport teszünk, majd vegyesen a tepsibe tesszük, tarka-tésztát kapunk.
Dúsíthatjuk a tésztát ízlés szerint mazsolával, mákkal, napraforgóval, dió és
manduladarabokkal stb. Tehetjük gyümölcskenyér sütőformába, vagy muffin
sütőpapírokba. A fűszerezést változatosabbá tehetjük pl.: koriander, szegfűszeg,
gyömbér, vagy édeskömény hozzáadásával.
![Tovább](/templates/pictures/tovabb1.png)
Adatlap
Ár: | 878 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.02.02 |
Eddig megtekintették 22 alkalommal |
A hirdető adatai
![Tovább](/templates/pictures/tovabb2.png)
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Csuta Durum Simaliszt (1 kg)" című hirdetést látja. (fent)