Betöltés...

GAL K-komplex 20ml

GAL K-komplex vitamin, 500 mcg K-komplex x 30 adag K1- és K2-vitamin tartalmú
étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel Termékünk a megfelelő felszívódás és
stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható gazdaságból
származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból nyert MCT-olajban oldva
tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz K1-vitamint és a
K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó változatát. (Egyes
termékek a K2 MK-7-nek a nem természetes, kevésbé hatásos ?cisz-? formáját is
tartalmazzák, a GAL K-komplex csak a hatásos, természetes ?transz-? formáját.)
Adagolás: Napi 24 csepp fogyasztását javasoljuk közvetlen szájba cseppentve,
vagy az ételhez keverve. Folyadékba ne keverje! Az ajánlott fogyasztási
mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott,
változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva
tárolandó. Többféle K-vitamin van: K1, K2 és K3. A K1-vitamin zöld leveles
zöldségekben van jelen, a K2-vitamin állati belsőségekben (főleg csontvelőben,
agyban és májban) és a fermentált nattóban található meg. Végül a K3-vitamin a
szervezetünkben termelődik, ha nagy mennyiségű K1-vitamint fogyasztunk.
K2-vitaminból többféle is létezik: az ún. menakinon-4 (MK-4) és a menakinon-7
(MK-7). Ezeknek van szintetikus (cisz-) és természetes (transz-) változata. A
természetes MK-7 a legjobban hasznosuló ezek közül. Miért fontos pótolni a
K-vitaminokat? Gyakorlatilag mindenki a hiányukban szenved. Aki sok zöld leveles
zöldséget fogyaszt, elegendő K1-vitaminhoz jut, azonban a K2-vitamin fontosabb.
Az viszont főleg füvet legelő állatok belsőségeiben és csontvelejében, agyában,
illetve a fermentált nattoban van, ezeket pedig napi rendszerességgel nem
fogyasztjuk nagy mennyiségben. Hatásuk Nemrég még nem tulajdonítottak különösebb
fontosságot a K-vitaminoknak, mert csak a véralvadás-gátlásban látták szerepét a
szervezetben. Annyi zöldséget pedig mindenki eszik, amennyi ahhoz kell, hogy ezt
a szerepét megfelelően ellássa, hiszen ehhez kevés K1-vitamin is elegendő.
Újabban azonban észrevették, hogy a szív- és érrendszeri betegségek (meszesedés)
megelőzésében, a jó fogazat és csontozat kialakulásában és megtartásában, a
csontritkulás megelőzésében, visszafordításában. Egyes daganatos betegségek
gyógyításában és megelőzésében is komoly szerepük van, különösen a
K2-vitaminnak. A legtöbb kutatás még csak a csontritkulásra és a szív- és
érrendszeri betegségekre koncentrál, de már a mostani kutatásokból is jól
látható, hogy a szervezet K3-vitamin szintje megemelésének, és a nagy dózisú K1-
és K2-vitamin bevitelnek jelentős szerepe lehet a daganatos betegségek, a
cukorbetegség és az Alzheimer-kór megelőzésében és kezelésében is. Ezenfelül
pedig ha megfigyeljük azokat a népcsoportokat, akik ma is úgy élnek, mint
ahogyan őseink éltek (vadászó-gyűjtögető népek), észrevehetjük, hogy jóval
magasabb K1- és K2-bevitelt valósítanak meg a táplálkozásukkal, mint mi, és
mentesek is a K-vitaminok hiányából adódó betegségektől. A K2-vitamin segíti a
D3-vitamin működését is, és éppúgy nélkülözhetetlen a számunkra. A K2-vitamin
talán legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes aktiválni olyan
fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová
szükséges (a csontokba és fogakba) és ne oda, ahol árt (lágyszövetek, vesék,
erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is igazolta, hogy a K2-vitamin
fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás
előfordulása, míg a kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek száma,
de csak K2-vitamin hiány esetén, ami viszont általános. K2 hiányában az
elfogyasztott kalcium tehát kifejezetten káros! Ha a D3- és K2-vitamin
bevitelünk megfelelő, akkor az egészségesnek tartott kalciumfogyasztás töredéke
mellett is több kalciumhoz jut szervezetünk, ugyanis sokkal jobban hasznosítjuk.
A mai vadászó-gyűjtögető népek kalciumfogyasztása is veszélyesen alacsonynak
tűnik, mégis nekik vannak a legerősebb csontjaik és fogaik még öregkorukban is.
Abból, hogy a kalciumbeépülésre és így a csontfejlődésre milyen jó hatású a
K2-vitamin, már önmagában is következik, hogy gyermekeknek különösen fontos, de
van itt még valami! A XX. század első felében élt egy híres fogorvos, Dr. Weston
Price, aki másfél évtizedig volt az Amerikai Fogorvosok Szövetsége kutatási
osztályának elnöke. Vallásos ember volt, és nem fért a fejébe, hogyan
teremthette Isten a fogakat ilyen tökéletlenre, hogy már gyermekkorban
lyukadjanak, és felnőtt korra már foghíjasak legyünk. Körbeutazta hát a világot,
tanulmányozva sok népcsoportot, akiknek nagyon egészséges fogazatuk volt.
Észrevette, hogy sok helyen még az öregeknek is teljesen egészséges fogazatuk
van, holott még csak fogat sem mosnak! Ezen felül észrevette azt is, hogy
azoknak a fogazata, akik sok olyan vajat fogyasztanak, amely lucernát vagy más
magas K1-vitamin tartalmú füvet legelő állatok tejéből készül, épségében
kiemelkedő. Végül arra jött rá, hogy az általa megfigyelt, jó fogazatú,
vadászó-gyűjtögető népek táplálkozásában és a magas K-vitamin tartalmú füvet
legelő tehenek tejéből készült vajban van egy anyag, ami a jó fogazatukért
felelős. Ekkoriban még nem tudta ezt pontosan beazonosítani, így
?Aktivátor-X??nek nevezte el, s elkezdte vizsgálgatni a különböző vajak
Aktivátor-X tartalmát. Végül készített egy ebben gazdag vajkivonatot, amit aztán
elkezdett használni a praxisában, illetve iker- és testvérpároknak adagolta
születésüktől (egyikük kapta, másikuk nem). Azoknak, akik kapták, kerekebb,
szimmetrikusabb arcuk fejlődött, szép, rendezett foguk lett. Azoknál, akik nem
kapták, gyakran hosszúkásabb, kevésbé szimmetrikus arcszerkezetük és keskeny
orruk (orrsövényferdülés) fejlődött, és gyakran fogszabályozásra szorultak. A
praxisában meg azt vette észre, hogy ezzel a vajkivonattal képes volt gyerekeken
6 hónapnyi kezeléssel, fúrás nélkül kezelni szuvas fogakat. Új dentin-réteg
alakult ki, és a szuvasodás megszűnt! Eredményeit és az ikerpárok összehasonlító
fotóit a Nutrition and Physical Degeneration című könyvében jelentette meg.
Azóta beazonosították ezt a rejtélyes Aktivátor X-t. Kiderült, hogy nem más,
mint a K2-vitamin, D3-vitaminnal együtt, ez volt olyan sok az általa készített
vaj-kivonatban. Az eddigi tudományos vizsgálatokból és Dr. Weston Price
megfigyeléseiből a következő hatások tulajdoníthatóak a K2-vitaminnak, illetve a
nagy dózisú K1-vitaminnak: Meszesedés gátlása Megakadályozza (és megfigyelések
szerint vissza is fordítja) a szív- és érrendszeri meszesedést, ahogyan egyéb
lágyszöveti és szervi (pl. vesék) meszesedést is. Fogazat és arcszerkezet A K2
és D3 együtt megakadályozza és vissza is fordítja a fogkövességet,
fogszuvasodást, sőt a kisebb lyukakat képes be is forrasztani (a dentin-réteget
legalábbis). Kora gyermekkortól szedve biztosítja a szabályos, egészséges fogak
és szép, szimmetrikus arc fejlődését. Csontritkulás Megakadályozza a
csontritkulást, az erős, egészséges, rugalmasabb csontszerkezet fejlődéséhez
fontos. Alzheimer-kór Nagy dózisú K2-vitamin egy vizsgálatban jelentősen
javította Alzheimer-kóros betegek állapotát. Daganatos megbetegedések ellen A
nagy dózisú K1- és K2-vitaminnak is rákellenes hatása van. Egy vizsgálatban nagy
dózisú K1-vitamint adva daganatos betegeknek, jelentősen javult az állapotuk,
illetve meggátolta a daganat növekedését. Feltehetően a K3-vitamin szintjének
növekedése miatt, amit a nagy dózisú K1-vitamin okozott. K3-vitamin szint
növelése A nagy dózisú K1-vitamin jelentősen növeli a szervezetben a K3-vitamin
képződését. A K3-vitamin a jelenlegi vizsgálatok alapján ígéretes a daganatos
megbetegedések kezelésében. Termékünkben a K2-vitamin legaktívabb, természetes,
MK-7-es formáját alkalmazzuk, és a K3-vitamin termelés fokozása érdekében nagy
mennyiségű K1-vitamint is adunk hozzá. Semmi egyéb adalékanyagot nem tartalmaz,
és mivel olajban van oldva, a felszívódása is kiváló. A K2 MK-4-probléma
áthidalása Termékeink a K2-vitamin MK-7-es formáját tartalmazzák, mivel az
EU-ban csak ez engedélyezett, a K2 MK-4-es formája nem. A termékeinkben
található nagy dózisú K1-vitamin szintén remekül fokozza a szervezet K2
MK-4-szintjét. Őseink is K1-vitaminból alakítottak elegendő mennyiségű MK-4-et,
ugyanis élelmiszerekből lehetetlen megfelelő mennyiségű MK-4-et bevinni, míg a
K1-vitamin bőségesen fordul elő zöldségekben és állati belsőségekben is (ez
utóbbiakban egy kevés MK-4 is van). Termékünkbe tehát a megengedett legtöbb
K1-vitamint tettük a K2 MK-7-es változata mellé, hogy az MK-4-szintünket is
fokozza. A K1 és a K2 sem túladagolható, minél több kerül a szervezetbe, annál
jobb. A K2 cisz/transz-problematika A K2-vitaminoknak azontúl, hogy MK-4, MK-7
vagy éppen egyéb változatairól beszélünk, két formája létezik: cisz és transz.
Csak a transz formájú hatásos és található meg a természetben. A K2 cisz-formája
se nem természetes, se nem hatásos, sőt feltételezhető, hogy szintén tud kötődni
a K2 receptoraihoz, és ezáltal elfoglalja azt a megfelelő transz-K2 elől. Azaz
ha egy K2-alapanyagnak magas a cisz-tartalma, akár K2-vitamin-hiányhoz is
vezethet. Sajnos a K2-alapanyagok többsége nem megfelelő cisz/transz-arányú, és
minél rosszabb ez az arány, annál olcsóbb az alapanyag. Emiatt egyre több
hatástalan (vagy akár ártalmas) K2-vitamint tartalmazó termék jelenik meg, egyre
olcsóbban. Csak az olyan K2 MK-7 megfelelő, ami maximum 5% cisz-izomért
tartalmaz (min. 95% transz mellett). Ezt persze nem szokták jelölni, de fontos
tudni, hogy még a legnevesebb gyártók is sokszor a legolcsóbb, legrosszabb
arányú alapanyagot használják, aminek akár 80%-a is lehet cisz (20% transz
mellett).Mi a termékünkben sokáig egy virágesszenciaolaj-komponensekből
előállított K2 MK-7-et használtunk, mert az volt az egyetlen szója- és egyéb
allergének felhasználása nélkül készült és egyben legjobb cisz/transz-arányú
alapanyag (max. 2% cisz, min.98% transz). Nemrég azonban megjelent egy még jobb
arányú alapanyag, most már ennek van a világon a legjobb cisz/transz-aránya (1%
alatti cisz, 99% feletti transz). Ez szintén szója- és egyéb allergén-mentes, és
egyben az egyetlen olyan K2 MK-7, amelyet teljesen vegyszermentesen, pusztán
erjesztéssel állítanak elő, így azonnal át is álltunk erre az alapanyagra. A
nattó egy tradicionális japán étel, ami a Bacillus subtilis natto nevű
baktériummal erjesztett szójabab. Ebben rengeteg K2 MK-7 van. Sok gyártó ezzel a
baktériummal (vagy gyakran másikkal) szójaprotein-izolátumot fermentál, amiből
aztán vegyszeresen kinyerik a K2 MK-7-et. Ezek bár nem nattó-kivonatok, mégis
minden esetben így nevezik őket. A nem megfelelő fermentációs táptalaj
(szójaprotein-izolátum) és a B. subtilis natto-tól eltérő baktérium miatt ezek
cisz/transz-aránya is sokszor rossz. Az előbb említett, általunk használt új K2
MK-7 is a ?nattó-kivonatok? közé tartozik, ha úgy vesszük, de lényeges különbség
van: itt a fermentációs táptalaj nem szója, hanem egyéb allergén-mentes
növényekből áll, amit egy neves japán tradicionális nattógyártó által
biztosított Bacillus subtilis natto-val erjesztenek. Emiatt szójamentes. Az így
keletkezett magas K2 MK-7 (~100% transz)-tartalmú, fermentált növényi masszából
vegyszermentesen, ún. szuperkritikus extrakcióval (pusztán változó nyomású
szén-dioxid gázzal) nyerik és kristályosítják ki a világ legmagasabb transz- (és
legalacsonyabb cisz-) tartalmú K2 MK-7-jét, ami emellett teljesen vegyszer- és
allergén-mentes is. Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben
levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos
étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak
tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező
anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak
megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak
betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

Tovább
Adatlap
Ár: 3.470 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.10.25
Eddig megtekintették 17 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

GAL K-komplex 20ml
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "GAL K-komplex 20ml" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem