Biorganik Bio hajdina 500g
Összetevők:hajdina* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A hajdina - más néven pohánka,
tatárka - a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi életben mégis a
gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják.
Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú
növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető. Rutin
tartalma (P-vitamin) révén, rugalmasabbá teszi az érfalak kötőszöveteit. Könnyen
emészthető, magas rosttartalmú, segíti a bélperisztaltikát.
Felhasználása:leggyakrabban kását készítenek belőle, de köretként és
levesbetétként is használható. Lisztjéből tészta, palacsinta és kenyér is
készíthető (más liszttel keverve). Elkészítése:A hántolt hajdinaszemeket egyes
helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió
ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával
beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére
dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül. Tápanyagtartalom (100
g-ban):Energiaérték:1513 kJ / 362 kcalZsír:1,7 g- amelyből telített
zsírsavak:0,3 gSzénhidrát:75,9 g- amelyből cukor:0,1 gRost:9,3 gFehérje:4
gSó:0,002 g Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2
000 kcal). A termék szóját, glutént, zellert és olajos magot is feldolgozó
üzemben készül. Származási ország:Kína, Lengyelország, Ukrajna, Németország.
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A hajdina - más néven pohánka,
tatárka - a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi életben mégis a
gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják.
Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú
növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető. Rutin
tartalma (P-vitamin) révén, rugalmasabbá teszi az érfalak kötőszöveteit. Könnyen
emészthető, magas rosttartalmú, segíti a bélperisztaltikát.
Felhasználása:leggyakrabban kását készítenek belőle, de köretként és
levesbetétként is használható. Lisztjéből tészta, palacsinta és kenyér is
készíthető (más liszttel keverve). Elkészítése:A hántolt hajdinaszemeket egyes
helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió
ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával
beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére
dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül. Tápanyagtartalom (100
g-ban):Energiaérték:1513 kJ / 362 kcalZsír:1,7 g- amelyből telített
zsírsavak:0,3 gSzénhidrát:75,9 g- amelyből cukor:0,1 gRost:9,3 gFehérje:4
gSó:0,002 g Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2
000 kcal). A termék szóját, glutént, zellert és olajos magot is feldolgozó
üzemben készül. Származási ország:Kína, Lengyelország, Ukrajna, Németország.
Adatlap
Ár: | 1.645 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.20 |
Eddig megtekintették 24 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik Bio hajdina 500g" című hirdetést látja. (fent)