Éléskamra Lángos lisztkeverék
A lisztkeverék minden szárazanyagot tartalmaz, csak tojás és víz hozzáadása
szükséges 10 db 12cm-es lángos elkészítéséhez. A hagyományos módon: olajozott
kézzel formára húzható. Oldalanként 3-3 perc alatt forró kókuszzsírban készre
süthető. Diétázók is fogyaszthatják, ha büntetlen lángos evésre vágynak, hosszú
ideig jól-lakottság éreztet biztosít, kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az
emésztésre is jótékony hatással lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását,
így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre. A keverékben a finomabb
ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett gluténmentes
sütőport használunk. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló
szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok
felhasználásával előállított termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar
kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet,
élesztőt sem. Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek,
azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.
Amit régen sem szerettem a lángosban az a zsírban tocsogó állaga volt. Utána
órákig émelyegtem, csak azt hittem, ez normális. Az Éléskamra lángosát úgy
raktam össze, hogy ilyen még csak elő se fordulhasson. A kellően felhevült
kókuszzsírból szinte semmit nem szívott fel a 10 db lángos. 150 ml zsiradékon
kezdtem sütni és 130 ml lett a vége. A hagyományos lángos ezt mind felitta
volna. A mellett a lángosok pont olyan állagúak, mint a hagyományos: kívül finom
roppanós, belül kelt tészta jellegű puha. Évek óta álmodtam már egy jó
lángosról, 6 év paleo alatt nem is ettem. Viszont erre megérte várni. Nincs
mellékíze, nincs tele tömve rosttal, csak annyi van benne, amitől lassú
felszívódású szénhidrát forrás lesz belőle, de még nem okoz kellemetlen
dehidratáló érzést a tápcsatornában, nincs tele nyomva keményítővel sem.
Mindenből kiegyensúlyozottan válogattunk. Összetevők: Tápióka keményítő, élelmi
rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), manióka liszt, szezámmag liszt,
gluténmentes sütőpor, himalaja só Elkészítési javaslat: 2 M-es tojást (kb. 115
g) keverj el 150 ml hideg vízzel, add hozzá a 200 g lángos lisztet és keverd
csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel. Hagyd pihenni a tésztát 10-15
percet. Ezt követően oszd 10 egyenlő kis gombócra, majd zsírozott kézzel húzd
lángos formára mindet (10-12 cm-esre). A közepesen felhevített, kb. 2 cm magas
kókuszzsírba téve oldalanként 2-3 perc alatt süsd szép pirosra. Langyosan a
kívánt feltéttel fogyasztható. Letakarva hűtőben tárolva napokig eltartható.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: Energia kj/kcal: 1160/280,3 Zsír:2,7 g
amelyből telített zsírsavak 0,9 g Szénhidrát: 57,3 g amelyből cukor 0,2 g
Fehérje: 7,2 g Só: 2,5 g Élelmi rost: 19,2 g Csak természetesen előforduló
cukrokat és rostokat tartalmaz. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben
készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.
szükséges 10 db 12cm-es lángos elkészítéséhez. A hagyományos módon: olajozott
kézzel formára húzható. Oldalanként 3-3 perc alatt forró kókuszzsírban készre
süthető. Diétázók is fogyaszthatják, ha büntetlen lángos evésre vágynak, hosszú
ideig jól-lakottság éreztet biztosít, kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az
emésztésre is jótékony hatással lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását,
így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre. A keverékben a finomabb
ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett gluténmentes
sütőport használunk. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló
szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok
felhasználásával előállított termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar
kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet,
élesztőt sem. Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek,
azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.
Amit régen sem szerettem a lángosban az a zsírban tocsogó állaga volt. Utána
órákig émelyegtem, csak azt hittem, ez normális. Az Éléskamra lángosát úgy
raktam össze, hogy ilyen még csak elő se fordulhasson. A kellően felhevült
kókuszzsírból szinte semmit nem szívott fel a 10 db lángos. 150 ml zsiradékon
kezdtem sütni és 130 ml lett a vége. A hagyományos lángos ezt mind felitta
volna. A mellett a lángosok pont olyan állagúak, mint a hagyományos: kívül finom
roppanós, belül kelt tészta jellegű puha. Évek óta álmodtam már egy jó
lángosról, 6 év paleo alatt nem is ettem. Viszont erre megérte várni. Nincs
mellékíze, nincs tele tömve rosttal, csak annyi van benne, amitől lassú
felszívódású szénhidrát forrás lesz belőle, de még nem okoz kellemetlen
dehidratáló érzést a tápcsatornában, nincs tele nyomva keményítővel sem.
Mindenből kiegyensúlyozottan válogattunk. Összetevők: Tápióka keményítő, élelmi
rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), manióka liszt, szezámmag liszt,
gluténmentes sütőpor, himalaja só Elkészítési javaslat: 2 M-es tojást (kb. 115
g) keverj el 150 ml hideg vízzel, add hozzá a 200 g lángos lisztet és keverd
csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel. Hagyd pihenni a tésztát 10-15
percet. Ezt követően oszd 10 egyenlő kis gombócra, majd zsírozott kézzel húzd
lángos formára mindet (10-12 cm-esre). A közepesen felhevített, kb. 2 cm magas
kókuszzsírba téve oldalanként 2-3 perc alatt süsd szép pirosra. Langyosan a
kívánt feltéttel fogyasztható. Letakarva hűtőben tárolva napokig eltartható.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: Energia kj/kcal: 1160/280,3 Zsír:2,7 g
amelyből telített zsírsavak 0,9 g Szénhidrát: 57,3 g amelyből cukor 0,2 g
Fehérje: 7,2 g Só: 2,5 g Élelmi rost: 19,2 g Csak természetesen előforduló
cukrokat és rostokat tartalmaz. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben
készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Adatlap
Ár: | 1.060 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 40 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Éléskamra Lángos lisztkeverék" című hirdetést látja. (fent)