Nature Cookta Szőlőmag finomőrlemény
A paleolit, vegetáriánus és vegán étrend követőinek éppen úgy hasznos alapanyaga
a szőlőmag finom-őrlemény, mint a sportolóknak. Legfőbb ismérve/sajátossága,
hogy egy átlagos szőlőmaglisztnél is finomabb szemcsés liszt. A Nature Cookta
Szőlőmag finom-őrleményt különleges eljárással készítik. Vegyszermentesen,
hidegen sajtolják az olajat a magjából, ezután lisztté őrlik az így kapott,
olajtalanított pelletet. A szőlőmag a történelemben A fürtös gyümölcsből már
6000 évvel ezelőtt is fogyasztottak az egyiptomiak. Az ókori Görögországban
pedig különbözőképpen használták fel éretlen, érett és aszalt állapotában. A
magyaroknál Károly Róbert felesége, Erzsébet királyné használt a szőlőből
készülő olyan kölnit, melyet az élet vizének neveztek, s Európa és Amerika
szerte rajongtak érte. Manapság divatba jött a mag nélküli fajta termesztése,
pedig nem is hinnénk, hogy a magjában micsoda érték rejtőzik. Titkát számos
kutató vizsgálta. A C-vitaminról szóló írásai előtt Dr. Szent- Györgyi Albert,
Nobel-díjas tudósunk először ezzel a növénnyel kapcsolatos kutatásokat végzett.
Ő mondta ki először, hogy a szőlőmag valószínűleg a legtöbb természetes
antioxidánst tartalmazza. A Negev-sivatagban a régészek olyan magokra bukkantak,
amelyeket a Bizánci Birodalomban az egyik legnevesebbnek tartott bor
előállítására használhattak. Meliusz Juhász Péter által írt első magyar
füvészeti szakkönyv is rendkívül részletesen mutatja be a szőlőnövény valamennyi
áldásos tulajdonságát. A gyümölcsről további érdekességeket a Wikipédia oldalán
olvashat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C5%91l%C5%91 A szőlőmag finom-őrlemény
a konyhában A kissé kesernyés, de nem savanyú port többféleképpen tudjuk
felhasználni a konyhában. A Nature Cookta Szőlőmag-finom őrleményt használhatjuk
sütésnél. Kitűnő süteményeket, palacsintát készíthetünk vele, ilyenkor
körülbelül a liszt 3%-ának megfelelő mennyiséget használjunk. Fonott kalács
készítésénél pedig a kakaó egy részét is kiválthatjuk vele. A müzlik, italok
kiváló kiegészítő alapanyaga. Készíthetünk belőle kenyereket, péksüteményeket
egyaránt. Minden olyan ételnél felhasználhatja, amelynek ízvilágához a szőlőmag
aromáját el tudja képzelni. A termék fogyasztása nem helyettesíti az egészséges
életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Tartalmaz:100% szőlőmag
őrlemény Kiszerelés:250 gramm
a szőlőmag finom-őrlemény, mint a sportolóknak. Legfőbb ismérve/sajátossága,
hogy egy átlagos szőlőmaglisztnél is finomabb szemcsés liszt. A Nature Cookta
Szőlőmag finom-őrleményt különleges eljárással készítik. Vegyszermentesen,
hidegen sajtolják az olajat a magjából, ezután lisztté őrlik az így kapott,
olajtalanított pelletet. A szőlőmag a történelemben A fürtös gyümölcsből már
6000 évvel ezelőtt is fogyasztottak az egyiptomiak. Az ókori Görögországban
pedig különbözőképpen használták fel éretlen, érett és aszalt állapotában. A
magyaroknál Károly Róbert felesége, Erzsébet királyné használt a szőlőből
készülő olyan kölnit, melyet az élet vizének neveztek, s Európa és Amerika
szerte rajongtak érte. Manapság divatba jött a mag nélküli fajta termesztése,
pedig nem is hinnénk, hogy a magjában micsoda érték rejtőzik. Titkát számos
kutató vizsgálta. A C-vitaminról szóló írásai előtt Dr. Szent- Györgyi Albert,
Nobel-díjas tudósunk először ezzel a növénnyel kapcsolatos kutatásokat végzett.
Ő mondta ki először, hogy a szőlőmag valószínűleg a legtöbb természetes
antioxidánst tartalmazza. A Negev-sivatagban a régészek olyan magokra bukkantak,
amelyeket a Bizánci Birodalomban az egyik legnevesebbnek tartott bor
előállítására használhattak. Meliusz Juhász Péter által írt első magyar
füvészeti szakkönyv is rendkívül részletesen mutatja be a szőlőnövény valamennyi
áldásos tulajdonságát. A gyümölcsről további érdekességeket a Wikipédia oldalán
olvashat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C5%91l%C5%91 A szőlőmag finom-őrlemény
a konyhában A kissé kesernyés, de nem savanyú port többféleképpen tudjuk
felhasználni a konyhában. A Nature Cookta Szőlőmag-finom őrleményt használhatjuk
sütésnél. Kitűnő süteményeket, palacsintát készíthetünk vele, ilyenkor
körülbelül a liszt 3%-ának megfelelő mennyiséget használjunk. Fonott kalács
készítésénél pedig a kakaó egy részét is kiválthatjuk vele. A müzlik, italok
kiváló kiegészítő alapanyaga. Készíthetünk belőle kenyereket, péksüteményeket
egyaránt. Minden olyan ételnél felhasználhatja, amelynek ízvilágához a szőlőmag
aromáját el tudja képzelni. A termék fogyasztása nem helyettesíti az egészséges
életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Tartalmaz:100% szőlőmag
őrlemény Kiszerelés:250 gramm
Adatlap
Ár: | 1.640 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 27 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Szőlőmag finomőrlemény" című hirdetést látja. (fent)