Naturmind gluténmentes zabpehely 500 g
A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső
értékeit a pelyhesítés és őrlés után is megőrzi. Széleskörűen felhasználható,
kiválóan helyettesíti az alacsonyabb rosttartalmú búzalisztet, viszont kenyerek,
kelt tészták készítésére nem alkalmas. Jelentőség, hatások:A zabpehelyliszt a
többi gabonaliszthez képest kevesebb keményítőt és több rostot, fehérjét és
zsírt tartalmaz, aminek köszönhetően lassabban és kevésbé emeli meg a
vércukorszintet (glikémiás indexe alacsonyabb). E miatt vércukorproblémák esetén
ajánlott a finomlisztet zabpehelylisztre cserélni. A magas rosttartalomnak
köszönhetően a zabpehelyliszt segít megelőzni a székrekedést és csökkenti a
vastagbélrák kialakulásának valószínűségét, illetve a béta-glükán nevű
vízoldékony rostoknak fontos szerepük van a vér koleszterinszintjének
csökkentésében. A zab és a belőle készült termékek ugyan nem tartalmaznak
glutént, de gyakran együtt termesztik és dolgozzák fel búzával, rozzsal,
árpával, így könnyen szennyeződhet gluténnal. Amennyiben gluténérzékenység áll
fenn, érdemes gluténmentes címkével ellátott zabpehelylisztet vásárolni.
Felhasználás:Alkalmas sütemények, palacsinta, keksz, pizzatészta, lepény
készítéséhez, de kelt tészták és kenyér esetében inkább keverjük össze más
liszttel (durumliszt), mert önmagában a zabpehelylisztből nem lehet olyan laza,
ruganyos tésztát készíteni, mint azt a búzaliszttel megszoktuk. Felhasználható
panírozáshoz, sűrítéshez, fasírthoz is. Összetevők:
zabpehelylisztTápanyagtartalom (100 g-ban):Energiaérték: 1545 kJ / 367 kcalZsír:
6,2 g- amelyből telített zsírsavak: 1,0 gSzénhidrát: 60,5 g- amelyből cukor: 1,2
gFehérje: 12,3 gSó: 0,02 gSzáraz, hűvös helyen tartandó!Származási ország:
Egyesült Királyság. Gluténmentes
értékeit a pelyhesítés és őrlés után is megőrzi. Széleskörűen felhasználható,
kiválóan helyettesíti az alacsonyabb rosttartalmú búzalisztet, viszont kenyerek,
kelt tészták készítésére nem alkalmas. Jelentőség, hatások:A zabpehelyliszt a
többi gabonaliszthez képest kevesebb keményítőt és több rostot, fehérjét és
zsírt tartalmaz, aminek köszönhetően lassabban és kevésbé emeli meg a
vércukorszintet (glikémiás indexe alacsonyabb). E miatt vércukorproblémák esetén
ajánlott a finomlisztet zabpehelylisztre cserélni. A magas rosttartalomnak
köszönhetően a zabpehelyliszt segít megelőzni a székrekedést és csökkenti a
vastagbélrák kialakulásának valószínűségét, illetve a béta-glükán nevű
vízoldékony rostoknak fontos szerepük van a vér koleszterinszintjének
csökkentésében. A zab és a belőle készült termékek ugyan nem tartalmaznak
glutént, de gyakran együtt termesztik és dolgozzák fel búzával, rozzsal,
árpával, így könnyen szennyeződhet gluténnal. Amennyiben gluténérzékenység áll
fenn, érdemes gluténmentes címkével ellátott zabpehelylisztet vásárolni.
Felhasználás:Alkalmas sütemények, palacsinta, keksz, pizzatészta, lepény
készítéséhez, de kelt tészták és kenyér esetében inkább keverjük össze más
liszttel (durumliszt), mert önmagában a zabpehelylisztből nem lehet olyan laza,
ruganyos tésztát készíteni, mint azt a búzaliszttel megszoktuk. Felhasználható
panírozáshoz, sűrítéshez, fasírthoz is. Összetevők:
zabpehelylisztTápanyagtartalom (100 g-ban):Energiaérték: 1545 kJ / 367 kcalZsír:
6,2 g- amelyből telített zsírsavak: 1,0 gSzénhidrát: 60,5 g- amelyből cukor: 1,2
gFehérje: 12,3 gSó: 0,02 gSzáraz, hűvös helyen tartandó!Származási ország:
Egyesült Királyság. Gluténmentes
Adatlap
Ár: | 975 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 25 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Naturmind gluténmentes zabpehely 500 g" című hirdetést látja. (fent)