
Naturmind tápiókakeményítő 250 g
A manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már
Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik. Elsősorban a növény
gumóját használják fel, amely a rizs és a kukorica után a világ legjelentősebb
szénhidrátforrása. A tápióka gumója nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra, de
feldolgozás után, a boltokban kapható termékek nem okoznak problémát. Leginkább
gyöngy és por formájában használják, de készítenek belőle állati takarmányt és
magas keményítőtartalma miatt a textil- és papíripar alapanyaga is lehet.
Érdekesség, hogy ragasztót és alkoholt is készítenek belőle, illetve a
bioüzemanyag gyártásban is kiemelkedő szerepe van. Néhány országban a növény
levelét is fogyasztják, amely a tápanyagok jóval szélesebb skáláját tartalmazza,
mint a gumó. A tápiókakeményítőből Dél-Amerikában lepényszerű, kovásztalan
kenyeret készítenek. Gyakran használják különböző lisztkeverékekben, például
maglisztekkel együtt. Mivel gluténmentes, gluténérzékenyeknek szánt ételekben is
gyakran előfordul. Jelentőség, hatások: A tápiókakeményítő csak szénhidrátot
(keményítőt) tartalmaz. Vitamin- és ásványi anyag összetétele nem jelentős.
Nátriumban szegény. Gluténmentes. Felhasználás: A tápiókakeményítő íztelen,
szagtalan, fehér színű por, ezért bármilyen ízesítésű, édes és sós ételek
készítéséhez alkalmas. Sima, csomómentes szószok, főzelékek sűrítésére kiváló. A
tápiókakeményítővel készült gluténmentes kenyerek és péksütemények állaga
kellemesebb, jobban hasonlít a normál termékekére. Összetevők: tápióka
Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik. Elsősorban a növény
gumóját használják fel, amely a rizs és a kukorica után a világ legjelentősebb
szénhidrátforrása. A tápióka gumója nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra, de
feldolgozás után, a boltokban kapható termékek nem okoznak problémát. Leginkább
gyöngy és por formájában használják, de készítenek belőle állati takarmányt és
magas keményítőtartalma miatt a textil- és papíripar alapanyaga is lehet.
Érdekesség, hogy ragasztót és alkoholt is készítenek belőle, illetve a
bioüzemanyag gyártásban is kiemelkedő szerepe van. Néhány országban a növény
levelét is fogyasztják, amely a tápanyagok jóval szélesebb skáláját tartalmazza,
mint a gumó. A tápiókakeményítőből Dél-Amerikában lepényszerű, kovásztalan
kenyeret készítenek. Gyakran használják különböző lisztkeverékekben, például
maglisztekkel együtt. Mivel gluténmentes, gluténérzékenyeknek szánt ételekben is
gyakran előfordul. Jelentőség, hatások: A tápiókakeményítő csak szénhidrátot
(keményítőt) tartalmaz. Vitamin- és ásványi anyag összetétele nem jelentős.
Nátriumban szegény. Gluténmentes. Felhasználás: A tápiókakeményítő íztelen,
szagtalan, fehér színű por, ezért bármilyen ízesítésű, édes és sós ételek
készítéséhez alkalmas. Sima, csomómentes szószok, főzelékek sűrítésére kiváló. A
tápiókakeményítővel készült gluténmentes kenyerek és péksütemények állaga
kellemesebb, jobban hasonlít a normál termékekére. Összetevők: tápióka

Adatlap
Ár: | 606 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.03.04 |
Eddig megtekintették 10 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Naturmind tápiókakeményítő 250 g" című hirdetést látja. (fent)