
Natura tahini szezámkrémpor 250 g
A pirítással élvezetesebbé, ízesebbé és könnyebben emészthetővé varázsolt
szezámmag őrlemény. Magas kálcium tartalma miatt fogyasztása javasol. Emellett
tartalmaz még mangánt, rezet, magnéziumot, vasat, foszfort, B1 vitamint, cinket,
E vitamint. Fiatalító, rákmegelőző hatása bizonyított, érdemes bevezetni
étrendünkbe. Szigorúan a hűtőszekrényben tárolandó, a tetejére érdemes egy réteg
olívaolajat tenni, ami elzárja a levegőtől! Receptek Tahini-pite (szezámkrémes
vega sütemény) 230ml tahini (szezámpaszta), 240g cukor, 350g liszt, 2 narancs,
3tk sütőpor, 1/2tk szódabikarbóna, 1/2tk szegfűbors, 4-6ek mazsola, csipet só,
vaj. Kenjünk ki egy tortaformát vajjal - vagy ha teljesen állati fehérjék nélkül
szeretnénk dolgozni, margarinnal vagy olajjal. Szórjuk meg a formát liszttel és
a felesleges lisztet ütögessük ki belőle. A tahinit alaposan kavarjuk össze a
cukorral és 1 narancs lereszelt héjával. Ha szépen elegyültek, öntsük hozzá 2
narancs levét és kavarjuk el benne alaposan. Szitáljuk le a lisztet, hogy
elkerüljük a csomók keletkezését, s adjuk hozzá a sót, szódabikarbónát, sütőport
és a szegfűborsot. Fokozatosan kavarjuk el a lisztes keveréket a tahiniben, míg
egy nagyon sűrű masszát nem kapunk. Tegyük a masszát a kikent, belisztezett
sütőformába, s kenjük szét, hogy egyenletesen beterítse a formát. A forma
méretétől függően kb. 180°C-ra előmelegített sütőben 40-50 percig süssük.
Frissen sütve melegen, vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
szezámmag őrlemény. Magas kálcium tartalma miatt fogyasztása javasol. Emellett
tartalmaz még mangánt, rezet, magnéziumot, vasat, foszfort, B1 vitamint, cinket,
E vitamint. Fiatalító, rákmegelőző hatása bizonyított, érdemes bevezetni
étrendünkbe. Szigorúan a hűtőszekrényben tárolandó, a tetejére érdemes egy réteg
olívaolajat tenni, ami elzárja a levegőtől! Receptek Tahini-pite (szezámkrémes
vega sütemény) 230ml tahini (szezámpaszta), 240g cukor, 350g liszt, 2 narancs,
3tk sütőpor, 1/2tk szódabikarbóna, 1/2tk szegfűbors, 4-6ek mazsola, csipet só,
vaj. Kenjünk ki egy tortaformát vajjal - vagy ha teljesen állati fehérjék nélkül
szeretnénk dolgozni, margarinnal vagy olajjal. Szórjuk meg a formát liszttel és
a felesleges lisztet ütögessük ki belőle. A tahinit alaposan kavarjuk össze a
cukorral és 1 narancs lereszelt héjával. Ha szépen elegyültek, öntsük hozzá 2
narancs levét és kavarjuk el benne alaposan. Szitáljuk le a lisztet, hogy
elkerüljük a csomók keletkezését, s adjuk hozzá a sót, szódabikarbónát, sütőport
és a szegfűborsot. Fokozatosan kavarjuk el a lisztes keveréket a tahiniben, míg
egy nagyon sűrű masszát nem kapunk. Tegyük a masszát a kikent, belisztezett
sütőformába, s kenjük szét, hogy egyenletesen beterítse a formát. A forma
méretétől függően kb. 180°C-ra előmelegített sütőben 40-50 percig süssük.
Frissen sütve melegen, vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Adatlap
Ár: | 807 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.02.22 |
Eddig megtekintették 17 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Natura tahini szezámkrémpor 250 g" című hirdetést látja. (fent)