Nature Cookta Speciál Étkezési Citromsav (500 g)
Az osztrák gyártású étkezési citromsav összetételét tekintve garantáltan
nátrium-glutamát mentes, és anhidrát, vagyis teljes mértékben vízmentes. Ennek a
tulajdonságának köszönhető, hogy a csomagolásban kevésbé tapad össze nedvesség
hatására: adagolása, kezelése könnyebbé válik. A gyártó mind gyártási
technológiájában, mind pedig alapanyagát tekintve elzárkózik a
génmanipulációtól. A fehér, kristályos por kinézetében nagyon hasonlít az
aszkorbinsavhoz, és kémiai tulajdonságaikban is csak abban különböznek, hogy az
aszkorbinsav eggyel kevesebb oxigénatomot tartalmaz. Bár önmagában nincsen
antioxidáns hatása, ezek hatásait mégis felerősíti, hatékonyabban tudnak
védekezni a szabadgyökökkel szemben, így mindenféleképpen jó hatású
szervezetünkre. A Nature Cookta Citromsav teljesen természetes, megtaláljuk
nagyon sok gyümölcsben, főképp a citrusfélékben és a bogyós gyümölcsökben, bár a
fekete áfonya kivételt képez ez alól. Természetes mivoltán kívül mindennapjaink
során is számtalan alkalommal találkozunk vele, sok ételünk szerves alkotórésze.
Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek
végén nyert ki citromból citromsavat. Ismerősen csenghet az E330 megnevezés
-mely a citromsav élelmiszer-ipari megnevezése-, sok készétel dobozán
megtalálhatjuk az összetevők között. Minden jó háziasszony tudja, hogy a
tökéletes lekvár elkészítéséhez nem csak friss és egészséges gyümölcsökre van
szükség. A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan eleme a nagy mennyiségű
édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval. Friss
gyümölcseink frissen tartásához is nagy hasznát vehetjük. A citromsav
megakadályozza az oxidációt, így például gyümölcssaláta vagy a sütemények
tetején lévő gyümölcs lassabban barnul. Az ételek tartósságának növelésével a
takarékossághoz is hozzájárulhat. Hűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője
lehet, hiszen kellemes citromos ízt varázsol. A limonádékhoz való felhasználását
a fantáziánkra bízhatjuk, és tökéletesen passzol a bodzaszörpbe, hűsítő
sorbetekbe is. A borkészítés folyamatából is kiveszi a részét: sok borász
használja a borkősav és az almasav mellett a bor színének, ízének, savasságának
javítására.
nátrium-glutamát mentes, és anhidrát, vagyis teljes mértékben vízmentes. Ennek a
tulajdonságának köszönhető, hogy a csomagolásban kevésbé tapad össze nedvesség
hatására: adagolása, kezelése könnyebbé válik. A gyártó mind gyártási
technológiájában, mind pedig alapanyagát tekintve elzárkózik a
génmanipulációtól. A fehér, kristályos por kinézetében nagyon hasonlít az
aszkorbinsavhoz, és kémiai tulajdonságaikban is csak abban különböznek, hogy az
aszkorbinsav eggyel kevesebb oxigénatomot tartalmaz. Bár önmagában nincsen
antioxidáns hatása, ezek hatásait mégis felerősíti, hatékonyabban tudnak
védekezni a szabadgyökökkel szemben, így mindenféleképpen jó hatású
szervezetünkre. A Nature Cookta Citromsav teljesen természetes, megtaláljuk
nagyon sok gyümölcsben, főképp a citrusfélékben és a bogyós gyümölcsökben, bár a
fekete áfonya kivételt képez ez alól. Természetes mivoltán kívül mindennapjaink
során is számtalan alkalommal találkozunk vele, sok ételünk szerves alkotórésze.
Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek
végén nyert ki citromból citromsavat. Ismerősen csenghet az E330 megnevezés
-mely a citromsav élelmiszer-ipari megnevezése-, sok készétel dobozán
megtalálhatjuk az összetevők között. Minden jó háziasszony tudja, hogy a
tökéletes lekvár elkészítéséhez nem csak friss és egészséges gyümölcsökre van
szükség. A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan eleme a nagy mennyiségű
édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval. Friss
gyümölcseink frissen tartásához is nagy hasznát vehetjük. A citromsav
megakadályozza az oxidációt, így például gyümölcssaláta vagy a sütemények
tetején lévő gyümölcs lassabban barnul. Az ételek tartósságának növelésével a
takarékossághoz is hozzájárulhat. Hűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője
lehet, hiszen kellemes citromos ízt varázsol. A limonádékhoz való felhasználását
a fantáziánkra bízhatjuk, és tökéletesen passzol a bodzaszörpbe, hűsítő
sorbetekbe is. A borkészítés folyamatából is kiveszi a részét: sok borász
használja a borkősav és az almasav mellett a bor színének, ízének, savasságának
javítására.
Adatlap
Ár: | 1.521 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 21 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Speciál Étkezési Citromsav (500 g)" című hirdetést látja. (fent)