Biorganik bio kókuszliszt 500 g
Összetevők: kókuszliszt* A kókuszdió a kókuszpálma termése, amely akár harminc
méter magasra is megnőhet. A növény eredete nem teljesen tisztázott, de
valószínűleg Dél-Kelet Ázsia lehetett az őshazája, ahonnan a csírázásra képes
kókuszdiók a tengeren úszva eljutottak távolabbi, trópusi klímájú területekre,
illetve az emberi kéz is nagy segítség volt az elterjedésében. A kókuszlisztet a
kókusztej előállításának mellékterméke, gyakorlatilag szárított kókuszhús,
amelyet finomra őrölnek. Jelentőség, hatások: Más lisztekhez képest a
kókuszlisztnek alacsony a szénhidrát és magas a fehérje-, zsír- és rosttartalma,
ezért cukorbetegeknek és alacsony szénhidráttartalmú diétát követőknek ajánlott.
Emellett a kókuszliszt nem tartalmaz glutént, tehát arra érzékenyek is
fogyaszthatják. Az ásványi anyagok közül magnézium tartalma jelentős, de ezen
kívül többek között tartalmaz vasat és szelént is. Felhasználás: A kókuszliszt
széleskörben felhasználható, például sütemények, kekszek, kenyerek készítéséhez,
de annak, aki még nem használta, érdemes óvatosan bánni vele, mert a kókuszliszt
képes meglepetéseket okozni. A kókuszlisztnek kifejezetten jó a vízmegkötő
képessége, vagyis nagyon kis mennyiség a megszokottnál jóval nagyobb mennyiségű
folyadékot köt meg. Ezt érdemes figyelembe venni a folyadékok kimérésénél,
illetve az elkészült termékek is valamivel szárazabbak lesznek, ugyanezen oknál
fogva. Ez a hatás kivédhető, ha a kókuszlisztet valamilyen magliszttel
összekeverve használjuk. A csomósodás elkerülése érdekében érdemes a
kókuszlisztet alaposan átszitálni felhasználás előtt. Jellemzők gluténmentes
Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Nem
alacsony cukortartalmú Nem bio Igen per 100 g kj 1451 kJ kcal 354 kcal zsír 19,5
g ebből telített zsírsavak 15 g szénhidrát 17 g ebből cukrok 13,6 g fehérje 20,5
g só 0,08 g
méter magasra is megnőhet. A növény eredete nem teljesen tisztázott, de
valószínűleg Dél-Kelet Ázsia lehetett az őshazája, ahonnan a csírázásra képes
kókuszdiók a tengeren úszva eljutottak távolabbi, trópusi klímájú területekre,
illetve az emberi kéz is nagy segítség volt az elterjedésében. A kókuszlisztet a
kókusztej előállításának mellékterméke, gyakorlatilag szárított kókuszhús,
amelyet finomra őrölnek. Jelentőség, hatások: Más lisztekhez képest a
kókuszlisztnek alacsony a szénhidrát és magas a fehérje-, zsír- és rosttartalma,
ezért cukorbetegeknek és alacsony szénhidráttartalmú diétát követőknek ajánlott.
Emellett a kókuszliszt nem tartalmaz glutént, tehát arra érzékenyek is
fogyaszthatják. Az ásványi anyagok közül magnézium tartalma jelentős, de ezen
kívül többek között tartalmaz vasat és szelént is. Felhasználás: A kókuszliszt
széleskörben felhasználható, például sütemények, kekszek, kenyerek készítéséhez,
de annak, aki még nem használta, érdemes óvatosan bánni vele, mert a kókuszliszt
képes meglepetéseket okozni. A kókuszlisztnek kifejezetten jó a vízmegkötő
képessége, vagyis nagyon kis mennyiség a megszokottnál jóval nagyobb mennyiségű
folyadékot köt meg. Ezt érdemes figyelembe venni a folyadékok kimérésénél,
illetve az elkészült termékek is valamivel szárazabbak lesznek, ugyanezen oknál
fogva. Ez a hatás kivédhető, ha a kókuszlisztet valamilyen magliszttel
összekeverve használjuk. A csomósodás elkerülése érdekében érdemes a
kókuszlisztet alaposan átszitálni felhasználás előtt. Jellemzők gluténmentes
Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Nem
alacsony cukortartalmú Nem bio Igen per 100 g kj 1451 kJ kcal 354 kcal zsír 19,5
g ebből telített zsírsavak 15 g szénhidrát 17 g ebből cukrok 13,6 g fehérje 20,5
g só 0,08 g
Adatlap
Ár: | 960 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.01.30 |
Eddig megtekintették 18 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio kókuszliszt 500 g" című hirdetést látja. (fent)