Betöltés...

Naturmind útifűmaghéj 300 g

Összetevők: útifű maghéj Az útifű Nyugat-Ázsiában őshonos növény, amelyet az
indiai és a kínai népgyógyászatban évezredek óta használnak. Az útifű maghéjat
elsősorban emésztést segítő, hashajtó hatása miatt ismerjük, amely hatás mögött
a magas vízoldékony rost tartalma áll. Kevésbé ismert hatása, de ugyanezen oknál
fogva (a rostoknak köszönhetően) szerepe lehet a koleszterin- és vércukorszint
csökkentésében, a testsúlyszabályozásban és az általános közérzet javításában
is. Nemcsak az emésztésben, de a konyhában is segítségünkre lehet, hiszen
szűrítőszerként és állományjavítóként is használható a vízmegkötő képessége
miatt. Jelentőség, hatások: Az útifű maghéj segít a székrekedés megelőzésében. A
vízoldékony rostok vizet kötnek meg a bélben, megduzzadnak, így növelik a belek
falára kifejtett nyomást, hatékonyabb mozgásra késztetve azt, illetve lágítják
is a székletet. Ezen kívül az irritábilis bél szindróma tüneteit is segítenek
csökkenteni. Az útifű maghéjban található rostok prebiotikumok, amelyek a bélben
élő hasznos baktériumokat táplálják. Ez által fokozzák a szervezet
védekezőképességét, hiszen az ép, egészséges bélflóra az egyik sarokköve az
immunrendszer megfelelő működésének. Ezen kívül a rostok segítenek csökkenteni a
vér koleszterinszintjét és óvják a vérereket. Lassítják a szénhidrátok
vércukorszint emelő hatását, így cukorbetegség esetén is ajánlott odafigyelni a
rostbevitelre. Az útifű maghéj és a rostok a fogyásban is segítenek, mivel a
víztől megduzzadt rostok növelik a teltségérzetet. Ráadásul kalóriatartalma is
nagyon alacsony, mivel a rostok nem szívódnak fel a bélben, nem adnak energiát.
Megjegyzendő, hogy az útifű maghéj (és minden más magas rosttartalmú élelmiszer)
csak akkor képes kifejteni jótékony hatását, ha elegendő folyadékot is
fogyasztunk mellé. Ellenkező esetben többet ártunk vele, mint használunk.
Ritkán, de előfordulhat allergiás reakció az útifű maghéj fogyasztása után,
illetve néhány kellemetlen mellékhatás is, mint a hasfájás, felgyorsult
bélmozgás, hasmenés és hányás. Felhasználás: Az útifű maghéj többféleképpen
fogyasztható. Lehet önmagában, egy nagy pohár folyadékban elkeverve, vagy
ételhez (krémek, töltött, rakott ételek, levesek, főzelékek stb.) adva, akár
kenyérbe vagy péksüteménybe sütve is. A rostok épségét a hő nem befolyásolja.
Vízmegkötő képessége miatt kitűnő állományjavító lehet, például gyümölcs- és
zöldségpépek szilárdításához használható (pl. rétes készítésekor a töltelékhez
keverhető). Adagolása több tényező függvénye, például az is meghatározza, milyen
célból fogyasztjuk. Általánosságban 1-3 teáskanál mennyiség javasolt. Akár
folyamatosan is fogyasztható, de érdemes szakember véleményét kikérni erről.
Jellemzők gluténmentes Igen vegán Igen hozzáadott cukor nélkül Igen bio Nem per
100 g kj 130 kJ kcal 31 kcal zsír 0,75 g ebből telített zsírsavak 0 g szénhidrát
3,5 g ebből cukrok 0 g rost 84,5 g fehérje 2,5 g só 0,28 g

Tovább
Adatlap
Ár: 3.400 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.07.17
Eddig megtekintették 15 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Naturmind útifűmaghéj 300 g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Naturmind útifűmaghéj 300 g" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem