Betöltés...

Natur Tanya vegán bélradír plusz 480 ml

NATUR TANYA® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ A Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ 3 féle
vízoldékony prebiotikus rostforrást, valamint standardizált orvosi citromfű
kivonatot koncentrál, folyékony formában a bélrendszer egészségéhez, az emésztés
támogatásához1 és az étkezések utáni kisebb mértékű vércukorszint-emelkedéshez2.
3 FÉLE PREBIOTIKUS ROST, 7500 MG AKTÍV HATÓANYAGBÓL Fruktooligoszacharidok
(GOFOS?) Almahéjból kivont alma pektin Fibregum? teljesen természetes akácia
élelmi rost 100 MG CITROMFŰ KIVONATTAL VEGÁN, LIKVID FORMULA, HOZZÁADOTT CUKOR
NÉLKÜL* NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES ÉDESÍTŐSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT
CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁTTARTALOM TERMÉSZETES CITROM ÍZZEL ÉS TERMÉSZETES EREDETŰ
ÉDESÍTŐSZERREL FÜGGETLEN, AKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TERMÉK GLUTÉN - ÉS
LAKTÓZMENTES FORMULA Natur Tanya® vegán bélradír plusz A NATUR TANYA® VEGÁN
BÉLRADÍR PLUSZ ÖSSZETEVŐI Adagonként 7500 mg rostanyag; védjegyzett és
enzimatikus úton előállított rövid láncú fruktooligoszacharidokkal (GOFOS?),
almahéj pektinnel,védjegyzett, akáciafa törzséből és ágaiból nyert szárított
növényi nedvvel (Fibregum?) és adagonként 100 mg orvosi citromfű kivonattal,
amely 1hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez, az emésztés
támogatásához és a fizikális jólléthez. A NÖVÉNYI ÉLELMISZEREKBŐL SZÁRMAZÓ
OLDHATÓ ROSTOK Az oldható rostok stimulálják a számunkra hasznos baktériumok
növekedését és tevékenységét, és rövid szénláncú zsírsavakra ((SCFA) butirát,
propionsav, ecetsav) fermentálódnak. Hozzájárulnak az egészséges emésztés
kialakításához, az immunrendszer támogatásához, a vércukorszint szabályzásához,
a testsúlykontrollhoz és kötődnek az emésztőrendszerben lévő zsírszerű
anyagokhoz, köztük a koleszterinhez és a toxinokhoz, elősegítve kiürülésüket.
FRUKTOOLIGOSZACHARIDOK (GOFOS?) Rövid fruktózláncokból felépülő, számos
növényben természetes formában megtalálható, fermentálható prebiotikus rost.
ALMAHÉJBÓL KIVONT ALMA PEKTIN A pektin egy vízben oldódó rost a növények
sejtfalában, amely a növényi részek szilárdságát adja. Vízzel keverve gélképző
hatása van, növeli a széklet volumenét és csökkenti a tranzitidőt. Lassítja a
gyomor ürülését, így a jóllakottságérzet tovább fennáll. FIBREGUM? TELJESEN
TERMÉSZETES AKÁCIA ÉLELMI ROST A FibregumTM egy akácia fából előállított
természetes élelmi FODMAP rost, melynek 90%-a garantáltan vízben oldódó forma.
Elágazó molekulaszerkezetének köszönhetően fokozatosan, és lassan fermentálódik
a vastagbélben, ahol nem okoz diszkomfort érzetet. ORVOSI CITROMFŰ KIVONAT,
STANDARDIZÁLT ROZMARINGSAV A citromfű antioxidáns hatóanyaga a rozmaringsav
emésztőrendszert fertőtlenítő hatású vegyület, segít idegi eredetű emésztési
zavarok esetén, nyugtató és görcsoldó a gyomor-bélrendszerre. Támogatja a jó és
rossz baktériumok egyensúlyának visszaállítását, a gyulladások visszaszorítását,
mérsékli a puffadást vagy hasi görcsöket. A Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ
összetevői AZ EFSA ÉLELMI ROST DEFINÍCIÓJA Az Európai Élelmiszer-biztonsági
Hatóság (EFSA) a rost definícióját az alábbiakban határozza meg: A rost olyan
legalább három monomer egységgel rendelkező szénhidrát polimereket jelent,
amelyeket a vékonybél nem emészt meg, és nem szív fel, és amelyek az alábbi
kategóriákba tartoznak: Az élelmiszer fogyasztásra kerülő formájában
természetes módon jelen levő, ehető szénhidrát-polimerek,
Élelmiszer-nyersanyagból fizikai, enzimes vagy vegyi eljárással kinyert ehető
szénhidrát-polimerek, amelyek általánosan elfogadott tudományos bizonyítékok
szerint kedvező élettani hatással bírnak, Ehető szintetikus
szénhidrát-polimerek, amelyek általánosan elfogadott tudományos bizonyítékok
szerint kedvező élettani hatással bírnak.? ROSTBEVITEL ÉS EMÉSZTÉS Az egészséges
táplálkozás kapcsán a rostbevitel egyre inkább a figyelem középpontjába kerül. A
feldolgozott és finomított élelmiszerek elterjedésével egyre kevesebb rost kerül
a tányérunkra. A rostokat hagyományosan növényi anyagként fogyasztjuk, nem
szívódnak fel a belekből, mégis kedvezően hatnak az emésztésre. Székrekedés
esetén különösen ajánlott a rostdús táplálkozás, mert növelik a széklet
térfogatát, ezzel csökkentik a tranzit időt, a salakanyagok kevesebb időt
töltenek el a bélrendszerben. A kedvező hatások, azonban nem merülnek ki
ennyiben, a fenti okok miatt számos betegség megelőzésében játszhat szerepet
rostfogyasztásunk: bizonyos gyomor-bélrendszeri betegségek, pl. diverticulosis,
reflux aranyér elhízás magas vérnyomás koleszterinszint cukorbetegség
Rostbevitel - emésztés és elhízás EMÉSZTÉS, ELHÍZÁS ÉS BÉLMIKROBIOM Ideális
esetben bélflóránkat túlnyomó részt (80-85%) számunkra hasznos baktériumok
alkotják, melyek befolyásolják az emésztést, és a jóllakottságérzet kialakulását
is. AZ EMÉSZTHETETLEN PREBIOTIKUS ROSTOK BEVITELE ELŐSEGÍTI A HASZNOS
BAKTÉRIUMOK SZAPORODÁSÁT ÉS ELŐSEGÍTIK BIZONYOS VITAMINOK ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK
FELSZÍVÓDÁSÁT. Az emészthetetlen rostokat a bélbaktériumok fermentálják a
vastagbélben, mindeközben rövid szénláncú zsírsavak (SCFA) termelődnek, melyek
közül kiemelten fontos a butirát. A vajsav butirát a legfontosabb bélvegyület a
pH-szabályzáshoz, a vastagbélhámsejtek megújulásához és a bélmikrobiom
színesítéséhez. A rövid szénláncú zsírsavak termelődése elősegíti az emésztést,
szabályozza az étvágyat és csökkentik a zsigeri zsírok mennyiségét. Egy
bélbaktériumok emésztésben betöltött szerepével foglalkozó kutatás 77 olyan
ikerpár bél mikrobiomátát vizsgálta, akik közül az egyik túlsúlyos, a másik
normál testalkatú volt. Az ikrek bélflórája eltért egymástól, a fő különbség a
baktériumok diverzitásában volt látható. A normál testsúlyú iker mikrobioma
sokfélébb volt, mint a súlyfelesleggel rendelkező testvéré, ami a baktériumok
különböző ételek emésztésre gyakorolt hatása miatt lehet. Egyre több bizonyíték
áll rendelkezésre arról, hogy a nyugati étrend és életmód diszbiózissal párosul.
AZ EMBERI SZERVEZET SZÁMÁRA EMÉSZTHETETLEN ROSTOKAT A BAKTÉRIUMOK FERMENTÁLJÁK,
AMELY OLYAN KÉMIAI ANYAGOKAT HOZ LÉTRE, MINT A BUTIRÁT, AMELY ELŐNYÖS AZ
EGÉSZSÉGES BÉLRENDSZER, AZ ÁLTALÁNOS EGÉSZSÉG ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS
SZEMPONTJÁBÓL. Egy újabb tanulmány azt találta, hogy a beleinkben lévő 2
baktériumtípusnak az aránya meghatározhatja, hogy mennyi súlyt adhatunk le egy
adott étrend mellett. Ez a két baktérium a rostokat és szénhidrátokat emésztő
Prevotella, a másik pedig a Bacetroidetes, melyből a több állati fehérjét és
zsírt fogyasztók rendelkeznek többel. A vizsgálatban 62 ember egy magas
rosttartalmú, teljes kiőrlésű gabonákat tartalmazó étrendet követett 26 héten
keresztül. Akiknek több Prevotella volt jelen a beleiben 2,3 kg-mal több
testzsírt vesztettek, mint azok, akik a másik baktériumból rendelkeztek nagyobb
mennyiséggel. Ezen túl, vízben nem oldódó rostok gélképző anyagok, amelyek vizet
szívnak magukba, megnövelve ezzel térfogatukat, mellyel hosszan tartó
teltségérzetet okoznak. A jóllakottságérzet nem sarkall minket a további
kalóriabevitelre. Egy vizsgálat szerint a fruktooligoszacharidokkal dúsított
sütemények nagyobb valószínűséggel növelték a jóllakottság érzését mint a sima
sütemények, amikor túlsúlyos önkénteseknek, adták azokat 9 g/nap dózisban. A
magas fruktooligoszacharid étrendet tartó csoportban jelentős BMI, testzsír,
zsigeri zsír, szérum összkoleszterin, LDL-koleszterin, és triglicerid szintet
figyeltek meg. Rostdús étrend hatása a szív és érrendszeri megbetegedések
prevenciójában is kedvező. A fruktooligoszacharidokkal való étrendkiegészítés
hatásait vizsgálta egy kutatás 51 alanyon, 4 héten keresztül. MIT JELENT A
FODMAP MOZAIKSZÓ? A kifejezés különböző fermentábilis szénhidrátok kezdőbetűinek
rövidítéséből áll össze. ?Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyols?
Oligoszacharidok (köztük a fruktánok és a galaktooligoszacharidok (GOS))
Diszacharidok (köztük a laktóz) Monoszacharidok (köztük a fruktóz) Poliolok
(köztük a szorbitol, xylitol és mannitol) A FODMAP-ok olyan emészthetetlen
rostok, amelyek nem szívódnak fel a véráramba, a széklet tömegét növelve a
vastagbélbe kerülnek. Az itt élő bélbaktériumok fermentálják ezeket, amely a
bélflóra előnyös változásait idézi elő, azonban az erre érzékenyeknél, különösen
IBS esetén hasi diszkomfortérzetet, puffadást okozhat. Ilyen esetekben javasolt
a FODMAP-ok ideiglenes megszorítása az étrendben, de fermentábilis szénhidrátok
hosszú távú kiiktatása káros hatással lehet a bél mikrobiomra. STRESSZ ?
BÉLFLÓRA ÉS EMÉSZTÉS Az utóbbi években mindennapjaink részét képezi a stressz,
és ezzel együtt növekszik a depressziós, szorongásos zavarban szenvedők aránya.
Egyre több kutatás igazolja a bél mikrobioma és a mentális állapotunk között
lévő összefüggéseket, így amikor a gyomor-bélrendszer harmonikus működésére
gondolunk, figyelembe kell vennünk a stressz és a szorongás hatását is.
Táplálkozási szokásaink és bélflóránk összetétele befolyásolja az idegrendszer
működését, amely visszahat az emésztésre. A különböző ingerekre adott válaszok
is egyediek lehetnek. Vegyünk alapul egy stresszes időszakot, melynél van, aki
?stressz evésbe? kezd, de vannak, akiknek egy falat sem csúszik le a torkán. Az
idegrendszer hat a bélmozgás gyorsaságára, és az emésztőenzimek gyomorsav
termelődésére. Az emésztőrendszer működése pedig akár a gondolkodásunkra,
viselkedésünkre kedélyállapotunkra is hatással lehet. A citromfű egyik fő
nyugtató összetevője a rozmaringsav, ami nyugtató hatása révén segíti az idegi
eredetű emésztési zavarok enyhítését. Úgynevezett szélhajtó hatású gyógynövény,
vagyis képes enyhíteni a pangó emésztést és a hasi görcsöket is. Stressz ?
bélflóra és emésztésVÉRCUKORSZINT ÉS ROSTBEVITEL A Fibregum? egy emészthetetlen
szénhidrát nullához közeli glikémiás indexszel. A Fibregum?-ot sikeresen
vizsgálták egészséges és kockázatnak kitett embereknél az étkezés utáni
glikémiára gyakorolt hatását illetően. A Bizottság 854/2016/EU végrehajtási
rendelete a következőt állítja: ?A cukrok helyett akáciát tartalmazó
ételek/italok alacsonyabb vércukorszint növekedést indukálnak fogyasztásukat
követően a cukrokat tartalmazó ételekkel/italokkal összehasonlítva.? A magas
rostbevitel az ételek fokozatos felszívódását vonja maga után, amely elnyújtva
emeli meg a vércukor, illetve inzulin szintet. A glükóz ilyen módon történő
felszívódása cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén is kedvező. Az inzulin
fő feladata a glükóz beépítése a sejtekbe, aminek vércukor csökkentő hatása van,
másrészről ez az egyetlen hormon, amely a zsírtartalékok felépítését végzi.
Tehát minél több inzulin termelődik annál inkább növekszik rajtunk a nem kívánt
zsírréteg. A glikémiás index a szénhidrátoknak azt a tulajdonságát jelöli, hogy
mennyire emelik meg a vércukorszintet. A magas glikémiás indexű élelmiszerek
tehát nagyban hozzájárulnak az inzulin szint megemelkedéséhez, aminek hatására
szervezetünk hozzákezd a zsírok elraktározásához. 379%-al csökkentett
szénhidrát-, és 484%-al csökkentett cukortartalom a hasonló termékekhez képest.
AZ ALACSONY ÉS A NAGY MOLEKOLATÖMEGŰ ROSTOK MEGFELELŐ MENNYISÉGÉT AKKREDITÁLT
LABORVIZSGÁLATTAL IGAZOLJUK. A termékhez adott orvosi citromfű jelentősége abban
is áll, hogy 2014-ben az Év Gyógynövényének választották hazánkban. Adagok száma
a termékben: 12 Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Felbontás
után hűtőben tárolva 1 hónapig fogyasztható. Hatóanyagok a napi adagban
40 ml-ben Fruktooligoszacharidok (GOFOS) 7000 mg Alma
pektin (almahéjból kivont) 250 mg Akácia rost (Fibregum) 250 mg
Orvosi citromfű kivonat - amelyből rozmaringsav 100 mg 2,5 mg
Fibregum? is a trademark of Nexira. GOFOS? is a trademark of Galam Ltd. 100
mg orvosi citromfű kivonat, 200-600 mg szárított pornak felel meg. A cukrok
helyett tartalmazó ételek/italok fogyasztása esetén, a fogyasztás után kisebb
mértékű vércukorszint-emelkedés következik be, mint a cukrot tartalmazó
ételek/italok fogyasztása esetén. Adagolási javaslat: Napi 40 ml, lehetőleg
reggel éhgyomorra, kb. 1 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt felrázandó!
Figyelmeztetés: A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés
előfordulhat, ez azonban nem befolyásolj a termék minőségét és hatékonyságát. A
készítmény színe, íze, állaga termékenként változhat. Az ajánlott napi
mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék
alkalmazható vérhígítók használata esetén A termék 3 éves kortól alkalmazható,
a napi adag felével, a napi rostbevitelhez igazítva. A termék alkalmazható
cukorbetegség esetén A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! OGYÉI ny.sz:
29828/2022 100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar
munkahelyeket támogat! Összetevők: tisztított víz, rövid láncú
fruktooligoszacharidok (FOS), alma pektin (almahéjból kivont), akácia rost
(Fibregum?), étkezési sav (citromsav), természetes citrom aroma, orvosi citromfű
(Melissa officinalis L.) föld feletti részének kivonata 2-6:1- standardizált
2,5% rozmaringsav tartalommal, tartósítószer (kálium-szorbát), édesítőszer
(sztéviából származó szteviol-glikozidok). Természetes módon előforduló cukrokat
tartalmaz. Csökkentett szénhidrát, és cukortartalom. Jellemzők vegán Igen per
100 g kcal 36 kcal zsír 0 g ebből telített zsírsavak 0 g szénhidrát 2,6 g ebből
cukrok 2,3 g rost 13 g fehérje 0 g só 1,1 g

Tovább
Adatlap
Ár: 5.240 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.11.21
Eddig megtekintették 20 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Natur Tanya vegán bélradír plusz 480 ml
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Natur Tanya vegán bélradír plusz 480 ml" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem