Étkezési világos dióbél 30 % feles 1 Kg
Étkezési világos dióbél negyedes és nyolcados frakció.A dió optikai válogatóval,
aspirátorral és kézzel válogatott minőség.Fémdetektorral ellenőrzött. Az
egészséges téli csemegeA téli időszakban különösen kedvelt dió egészségünk
szempontjából rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz. Mind a hagyományos és mind
a reform táplálkozás nélkülözhetetlen eleme.A dió vagy diófa a diófélék vagy
diófafélék családjába tartozó nemzetség. Magyarországon is őshonos, a
Kárpát-medencében két fajtájával találkozhatunk gyakrabban: egyik az ehető
közönséges dió, másik az Európában díszfaként ültetett fekete dió. A
népgyógyászatban vértisztító hatása révén terjedt el, illetve gyomor-és bélhurut
esetén alkalmazzák. Külsőleg bőrbetegségekben, pattanások, fekélyek, ekcéma
kezelésére használják.Ásványi anyagokban gazdag. Kalcium tartalma segíti a
csontok és a fogak egészségének megőrzését, hozzájárul a csontritkulás
megelőzéséhez, valamint szerepe van az idegek és izmok megfelelő működésében.
Cinkje szükséges az inzulin termeléséhez, a növekedéshez, valamint a
szénhidrátok, fehérjék és zsírok anyagcseréjéhez. A dióban számos egyéb ásványi
anyag is megtalálható, melyek szükségesek szervezetünk és immunrendszerünk
egészséges működéséhez, pl. vas, magnézium, kálium, foszfor, szelén, réz,
mangán. Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően kiválóan ápolja bőrünket,
hozzájárul a bőr feszességének, fiatalságának megőrzéséhez.A dióbél összetételét
tekintve, több mint a fele egészséget támogató olajokból áll, nem tartalmaz
koleszterint. Omega- 3 zsírsavjai rendkívül fontosak az emberi test számára.
Esszenciális zsírsavak, ami azt jelenti, hogy szervezetünk nem tudja
előállítani, táplálkozás útján kell bejuttatnunk a szervezetünkbe. Fontos
szerepük van a sejtmembrán felépítésében, az idegrendszer megfelelő működésben,
egyes hormonok szintézisében, erősítik az immunrendszert, támogatják a szem
egészségét. Hangulatjavító hatása is ismert, segít a depresszió
megelőzésében és leküzdésében. Kutatások szerint, rendszeres fogyasztása
hozzájárul a memória frissességének megőrzéséhez, javítja a koncentrációs
képességét és fokozza az agy működését. Segít a tanulásban, így vizsgaidőszakban
vagy nagyobb szellemi megterhelés esetén ajánlott elropogtatni egy-két szem
diót.A dió fehérjetartalma kiemelkedő, vetekszik egyes gabonafélékével. Aminosav
összetétele szintén kedvező, nyolc féle esszenciális aminosavat is tartalmaz,
ezért vegetáriánusok számára is kitűnő választás. Tanulmányok szerint,
rendszeres fogyasztása hozzájárul a szív-és érrendszeri betegségek
megelőzéséhez. Csökkenti az LDL (?rossz?)-koleszterin szintjét, ezáltal véd az
érelmeszesedés, szívinfarktus és agyvérzés kialakulása ellen. Erősíti a
véredények működését, mérsékelve a plakkok képződésének rizikóját az
erekben. A dió antioxidáns tartalma nem csak minőségi, de mennyiségi
szempontból is kiemelkedik az olajos magok közül. Egyes vizsgálatok szerint,
fogyasztása hozzájárul a krónikus és daganatos betegségek megelőzéséhez. A
fitonutriensek közé tartozó tannin, kinon és flavonol összetevőinek rákellenes
hatást tulajdonítanak.Rostjai növelik a telítettségérzetet, hozzájárulnak az
emésztőrendszer egészséges működéséhez, javítják a bélműködést, segítik a
salakanyagok mielőbbi kiürülését, ezáltal a káros anyagok is gyorsabban távoznak
szervezetünkből.Egyes kutatások szerint, bár energiatartalma magas, mérsékelt
fogyasztása nem okoz elhízást, sőt, a fogyást is elősegítheti. Mérsékli az
inulinérzékenységet, egyes feltételezések szerint a kettes típusú cukorbetegség
megelőzéséhez is hozzájárulhatunk fogyasztásával. Magas energia-és
zsiradéktartalmuk miatt azonban fontos a mennyiségeket figyelembe venni! Heti
2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség fogyasztása ajánlott. Fogyaszthatod
önállóan kisétkezésekre, beleverheted müzlidbe, joghurtba, süteménybe,
dúsíthatod vele salátádat vagy akár egytálételek elkészítéshez is jó
választás.Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében! Tudj meg többet az
olajos magok fogyasztásának előnyeiről IDE kattintva!Nézd meg a terméket a
webshopban: Természet Áldása étkezési dióbél 200 gTedd kosárba a
terméket: Kosárba a Természet Áldása étkezési dióbelet(200g)!
aspirátorral és kézzel válogatott minőség.Fémdetektorral ellenőrzött. Az
egészséges téli csemegeA téli időszakban különösen kedvelt dió egészségünk
szempontjából rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz. Mind a hagyományos és mind
a reform táplálkozás nélkülözhetetlen eleme.A dió vagy diófa a diófélék vagy
diófafélék családjába tartozó nemzetség. Magyarországon is őshonos, a
Kárpát-medencében két fajtájával találkozhatunk gyakrabban: egyik az ehető
közönséges dió, másik az Európában díszfaként ültetett fekete dió. A
népgyógyászatban vértisztító hatása révén terjedt el, illetve gyomor-és bélhurut
esetén alkalmazzák. Külsőleg bőrbetegségekben, pattanások, fekélyek, ekcéma
kezelésére használják.Ásványi anyagokban gazdag. Kalcium tartalma segíti a
csontok és a fogak egészségének megőrzését, hozzájárul a csontritkulás
megelőzéséhez, valamint szerepe van az idegek és izmok megfelelő működésében.
Cinkje szükséges az inzulin termeléséhez, a növekedéshez, valamint a
szénhidrátok, fehérjék és zsírok anyagcseréjéhez. A dióban számos egyéb ásványi
anyag is megtalálható, melyek szükségesek szervezetünk és immunrendszerünk
egészséges működéséhez, pl. vas, magnézium, kálium, foszfor, szelén, réz,
mangán. Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően kiválóan ápolja bőrünket,
hozzájárul a bőr feszességének, fiatalságának megőrzéséhez.A dióbél összetételét
tekintve, több mint a fele egészséget támogató olajokból áll, nem tartalmaz
koleszterint. Omega- 3 zsírsavjai rendkívül fontosak az emberi test számára.
Esszenciális zsírsavak, ami azt jelenti, hogy szervezetünk nem tudja
előállítani, táplálkozás útján kell bejuttatnunk a szervezetünkbe. Fontos
szerepük van a sejtmembrán felépítésében, az idegrendszer megfelelő működésben,
egyes hormonok szintézisében, erősítik az immunrendszert, támogatják a szem
egészségét. Hangulatjavító hatása is ismert, segít a depresszió
megelőzésében és leküzdésében. Kutatások szerint, rendszeres fogyasztása
hozzájárul a memória frissességének megőrzéséhez, javítja a koncentrációs
képességét és fokozza az agy működését. Segít a tanulásban, így vizsgaidőszakban
vagy nagyobb szellemi megterhelés esetén ajánlott elropogtatni egy-két szem
diót.A dió fehérjetartalma kiemelkedő, vetekszik egyes gabonafélékével. Aminosav
összetétele szintén kedvező, nyolc féle esszenciális aminosavat is tartalmaz,
ezért vegetáriánusok számára is kitűnő választás. Tanulmányok szerint,
rendszeres fogyasztása hozzájárul a szív-és érrendszeri betegségek
megelőzéséhez. Csökkenti az LDL (?rossz?)-koleszterin szintjét, ezáltal véd az
érelmeszesedés, szívinfarktus és agyvérzés kialakulása ellen. Erősíti a
véredények működését, mérsékelve a plakkok képződésének rizikóját az
erekben. A dió antioxidáns tartalma nem csak minőségi, de mennyiségi
szempontból is kiemelkedik az olajos magok közül. Egyes vizsgálatok szerint,
fogyasztása hozzájárul a krónikus és daganatos betegségek megelőzéséhez. A
fitonutriensek közé tartozó tannin, kinon és flavonol összetevőinek rákellenes
hatást tulajdonítanak.Rostjai növelik a telítettségérzetet, hozzájárulnak az
emésztőrendszer egészséges működéséhez, javítják a bélműködést, segítik a
salakanyagok mielőbbi kiürülését, ezáltal a káros anyagok is gyorsabban távoznak
szervezetünkből.Egyes kutatások szerint, bár energiatartalma magas, mérsékelt
fogyasztása nem okoz elhízást, sőt, a fogyást is elősegítheti. Mérsékli az
inulinérzékenységet, egyes feltételezések szerint a kettes típusú cukorbetegség
megelőzéséhez is hozzájárulhatunk fogyasztásával. Magas energia-és
zsiradéktartalmuk miatt azonban fontos a mennyiségeket figyelembe venni! Heti
2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség fogyasztása ajánlott. Fogyaszthatod
önállóan kisétkezésekre, beleverheted müzlidbe, joghurtba, süteménybe,
dúsíthatod vele salátádat vagy akár egytálételek elkészítéshez is jó
választás.Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében! Tudj meg többet az
olajos magok fogyasztásának előnyeiről IDE kattintva!Nézd meg a terméket a
webshopban: Természet Áldása étkezési dióbél 200 gTedd kosárba a
terméket: Kosárba a Természet Áldása étkezési dióbelet(200g)!
Adatlap
Ár: | 4.200 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.14 |
Eddig megtekintették 13 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Étkezési világos dióbél 30 % feles 1 Kg" című hirdetést látja. (fent)