Xukor 250g
A Xukor 250g termékben található xylitol glikémiás indexe 7, míg a hagyományos
fehér- és barna cukoré 68-100 között van. A hagyományos ipari cukor helyett is
érdemes alternatív megoldást választani. A finn gyártású terméket nyírfából és
bükkfából kivonva nyerik. A Xukor előállítása az Európai Unióban, Finnországban
történik. Már Napóleon idejében ismerték ezt az alapanyagot. Nagyobb mennyiségű
cukrot Franciaországban vontak ki először, ipari mennyiségben pedig
Finnországban, a második világháborúban kezdték el gyártani. A beszállítási
lehetőségtől megfosztott ország a háború idején kénytelen volt alternatív
megoldást találni a cukor gyártására. A klimatikus körülmények miatt azon a
vidéken nem terem meg sem a cukorrépa, sem a cukornád, a nyírfából kivonható
cukor alternatívája azonban már régóta ismert volt. A fehér színű, kristályos
állagú édesítő megjelenésében és ízében a hagyományos cukorhoz hasonló.
Kivételes beltartalma az, amely arra ad okot, hogy bármely diétába biztonságosan
beépíthető legyen. Számukra kifejezetten fontos, hogy a szervezetbe bevitt
cukormennyiség ne váltson ki inzulinválaszt. A Xukorban található xylitol
glikémiás indexe 7, míg a hagyományos fehér- és barna cukoré 68-100 között van.
A szervezet nagyon lassan dolgozza fel a nyírfacukrot, nem okoz hirtelen
változást a vércukorszintben és az inzulinválasz is nagyon alacsony. A xilit
fogyasztása kis mértékben van hatással a vércukorszintre, nem alakul ki hirtelen
éhségérzet, ezért azoknak is ajánlott, akik szeretnének alakjukra odafigyelni.
Előnyös tulajdonságai közül kiemelendő, hogy egy olyan édesítőszert használhat
nap mint nap étkezésében, amely nagyon stabil, öt szénatomos szerkezetének
köszönhetően a fogakra is jótékony hatással van. A baktériumokat nem cukorhoz,
hanem fehérjéhez köti, így kevesebb sejten kívüli poliszacharid jön létre, és
kevesebb plakk képződik. Ezáltal segíti megelőzni a fogszuvasodást. Mivel a
hagyományos cukorhoz hasonlóan használhatjuk, így a receptek megváltoztatása
nélkül készíthet nagyon finom tortákat, fagylaltokat és ízesítheti a kitűnő
minőségű Xukorral hideg-meleg ételeit, italait egyaránt. A nyírfacukor kelt
tésztákhoz önmagában nem használható, az élesztők felfuttatására nem alkalmas.
Kutyáknak és más kisállatoknak ne adjuk! Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó
hatású! Érdemes eleinte kisebb adagokat fogyasztani belőle. A xilit fogyasztása
nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott
étrendet. Tartalmaz: 100% xilit Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 1004 kJ/240
kcal Zsír: 0 g amelyből telített zsírok: 0 g Szénhidrát: 100 g amelyből cukrok:
0 g amelyből poliolok: 100 g Fehérje: 0 g Só: 0 g Száraz, hűvös helyen
tárolandó! Származási hely: Finnország Kiszerelés: 250 gramm
fehér- és barna cukoré 68-100 között van. A hagyományos ipari cukor helyett is
érdemes alternatív megoldást választani. A finn gyártású terméket nyírfából és
bükkfából kivonva nyerik. A Xukor előállítása az Európai Unióban, Finnországban
történik. Már Napóleon idejében ismerték ezt az alapanyagot. Nagyobb mennyiségű
cukrot Franciaországban vontak ki először, ipari mennyiségben pedig
Finnországban, a második világháborúban kezdték el gyártani. A beszállítási
lehetőségtől megfosztott ország a háború idején kénytelen volt alternatív
megoldást találni a cukor gyártására. A klimatikus körülmények miatt azon a
vidéken nem terem meg sem a cukorrépa, sem a cukornád, a nyírfából kivonható
cukor alternatívája azonban már régóta ismert volt. A fehér színű, kristályos
állagú édesítő megjelenésében és ízében a hagyományos cukorhoz hasonló.
Kivételes beltartalma az, amely arra ad okot, hogy bármely diétába biztonságosan
beépíthető legyen. Számukra kifejezetten fontos, hogy a szervezetbe bevitt
cukormennyiség ne váltson ki inzulinválaszt. A Xukorban található xylitol
glikémiás indexe 7, míg a hagyományos fehér- és barna cukoré 68-100 között van.
A szervezet nagyon lassan dolgozza fel a nyírfacukrot, nem okoz hirtelen
változást a vércukorszintben és az inzulinválasz is nagyon alacsony. A xilit
fogyasztása kis mértékben van hatással a vércukorszintre, nem alakul ki hirtelen
éhségérzet, ezért azoknak is ajánlott, akik szeretnének alakjukra odafigyelni.
Előnyös tulajdonságai közül kiemelendő, hogy egy olyan édesítőszert használhat
nap mint nap étkezésében, amely nagyon stabil, öt szénatomos szerkezetének
köszönhetően a fogakra is jótékony hatással van. A baktériumokat nem cukorhoz,
hanem fehérjéhez köti, így kevesebb sejten kívüli poliszacharid jön létre, és
kevesebb plakk képződik. Ezáltal segíti megelőzni a fogszuvasodást. Mivel a
hagyományos cukorhoz hasonlóan használhatjuk, így a receptek megváltoztatása
nélkül készíthet nagyon finom tortákat, fagylaltokat és ízesítheti a kitűnő
minőségű Xukorral hideg-meleg ételeit, italait egyaránt. A nyírfacukor kelt
tésztákhoz önmagában nem használható, az élesztők felfuttatására nem alkalmas.
Kutyáknak és más kisállatoknak ne adjuk! Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó
hatású! Érdemes eleinte kisebb adagokat fogyasztani belőle. A xilit fogyasztása
nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott
étrendet. Tartalmaz: 100% xilit Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 1004 kJ/240
kcal Zsír: 0 g amelyből telített zsírok: 0 g Szénhidrát: 100 g amelyből cukrok:
0 g amelyből poliolok: 100 g Fehérje: 0 g Só: 0 g Száraz, hűvös helyen
tárolandó! Származási hely: Finnország Kiszerelés: 250 gramm
Adatlap
Ár: | 1.073 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 15 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Xukor 250g" című hirdetést látja. (fent)