Betöltés...

Természet Áldása pörkölt hajdina 500 g

A hajdina a keserűfélék (Polygonaceae) családjába tartozó,
gluténmentes pszeudocerália (álgabona).Magas
tápértékének köszönhetően számos egészségre gyakorolt jótékony hatása
ismert. Értékes fehérjéket, zsírsavakat, diétás rostokat, ásványi
anyagokat, valamint egyéb egészséget támogató összetevőket tartalmaz, mint
például a fenolok és szterolok. Ezen alkotóelemei révén funkcionális
élelmiszerként tartják számon.(Funkcionálisnak nevezhető minden olyan
élelmiszer, amelyeknek nemcsak táplálkozási funkciójuk van, hanem további, egy
vagy több tulajdonsággal segíti az emberi szervezet hatékonyabb és egészségesebb
működését.)Egyes kutatások igazolják, hogy a hajdina rendszeres
fogyasztása mérsékli a gyulladások megjelenését.Optimalizálja a koleszterin
szintet, a ?rossz? koleszterinként is ismert LDL szintjét csökkenti, miközben a
?jó? HDL koleszterint növeli a vérben, ezáltal fontos szerepe van a
szívbetegségek megelőzésében.Kiváló fehérjeforrás, 12 féle aminosavat
tartalmaz, melyek a fehérjék építőelemei, energiát adnak, valamint fontos
szerepük van a növekedésben és az izmok erősítésében. 100 grammjában körülbelül
11-14 gramm fehérjét találunk, amely magasabb, mint a rizs, búza, köles vagy
kukorica fehérje tartalma.Ha vegetáriánus vagy, a hajdina kitűnő választás
számodra! Tartalmaz ugyanis két esszenciális aminosavat is: lizint és
arginint, melyet szerveztünk nem tud előállítani, táplálkozás útján kell
bejuttatnunk.A hajdinában található rutin nevű fitonutriens, szintén a
szív és érrendszeri betegségek megelőzésében játszik fontos
szerepet, antioxidáns hatása révén. Erősíti a
kötőszöveteket és az érrendszert, részt vesz a sejtfal regenerálódási
folyamatában. Csökkenti a vérnyomást és a vérzsírszinteket is, melyhez
magas rosttartalma is hozzájárul.Fenolos összetevői
és antioxidánsai felveszik a harcot a rákkal, valamint az agy,
máj és emésztőrendszer egészségét is támogatják. Antioxidánsai közül
kiemelkednek a flavonoidjai, mint például a héjában, magokban, és a belőle
készült lisztben is megtalálható oligomer proantiocianidin. Antioxidáns
hatású polifenoljai semlegesítik a szabad gyököket, a DNS károsodását
megakadályozzák, és fontos szerepük van a gyulladásos folyamatok valamint a
rákos sejtek megjelenésének megelőzésében.Egyéb gabonafélékkel összehasonlítva,
a hajdina glikémiás indexe alacsonyabb. Összetett szénhidrátjai lassan
szívódnak fel, fokozatosan jutnak be a véráramba,
hosszabb teltségérzetet és energiát biztosítva. Ez segít kivédeni az
állandó vércukor ingadozásokat, melyek gyulladások, kimerültség, hosszútávon
pedig cukorbetegség és metabolikus szindróma kialakulásához vezethetnek.Egyes
hajdinából készült termékek vizsgálata során felismerték
fáradtságűző, immunrendszert erősítő, seb
gyógyulását és bél működését elősegítő hatását is.Fogyaszd Te is
mindennap, egészséged megőrzése érdekében!

Tovább
Adatlap
Ár: 1.065 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.07.07
Eddig megtekintették 5 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Természet Áldása pörkölt hajdina 500 g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Természet Áldása pörkölt hajdina 500 g" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem