Betöltés...

Zöld pisztácia 1Kg

0Zöld pisztáciaA zöld pisztáciát igazi gourmet fogások elkészítésére használják,
de az emberek többsége kevésbé tudja, hogy miben is különbözik a hántolt, natúr
pisztáciától. A zöld pisztáciát nem lehet könnyen beszerezni, mivel a
felhasználása eléggé korlátozott, így sokszor a hántolt, natúr pisztáciával
helyettesítik, mely élvezeti értékben jelentősen lemarad a zöld változattól. De
miben is különbözik? A zöld pisztáciát teljes érés előtt szedik le a fáról, így
a még zárt csonthéj védi a nem teljesen beérett zöld szemeket. A leszedett
magokat meg kell törni és ki kell válogatni, hogy a legjobb minőségű zöld
pisztáciát tudják biztosítani. Tudjátok mitől zöld a pisztácia? A
klorofilltől, mely érés során átalakul és egyre több antocianin vegyület alakul
ki, így nyerve az érett mag lilás, kékes színét. Zöld pisztáciát azonban a
valódi pisztácia ízéért szeretjük, mely az érés során megváltozik, ezért nem
tudunk hántolt, natúr pisztáciával ugyanazt az ízt elérni, mint zöld pisztácia
segítségével. Zöld pisztácia sosem tartalmazza a mag külső hártyáját, mely
nemkívánatos a legtöbb esetben.Készítsünk házi pisztáciakrémet zöld natúr
pisztáciábólMinden a megfelelő pisztácia kiválasztásával kezdődik; ha igazán
szép zöld pisztáciapasztát szeretnénk készíteni, akkor a fentebb említett zöld
pisztáciát kell beszereznünk, nem sózott és nem pirított pisztáciával kell
dolgoznunk. (Ebben az esetben barna színű pasztát kapunk, ami kevésbé szemet
gyönyörködtető.) A zöld pisztáciának színe és íze miatt fontos szerepe van az
eljárás során, a hagyományos barna pisztáciával szemben ezt már a szüretelés
előtt egy hónappal leszedik. Ha ezzel megvagyunk, onnantól, hogy a pisztáciákat
a robotgépbe tesszük gyakorlatilag nagyjából 5 perc alatt elkészíthetjük a
pasztát. Amennyiben nincs ilyen erős robotgéped, akkor választhatod a reszelt
zöld pisztáciát, melyet ipari teljesítményű hengerpárokkal készítünk a saját
üzemünkben. De mire használhatjuk? Igazi fine-dining kategória a
pisztáciakrém, használhatjuk desszertekhez - pl. pisztácia makaronhoz,
készíthetünk belőle jégkrémet, pisztáciavajat, de pirítósra kenve vagy
mártogatós formájában is remek nassolni való.Hogyan készítsük el, ha nem tudunk
beszerezni zöld pisztáciát, de hántolt, natúr pisztácia rendelkezésre
áll?Hozzávalók:120 g hántolt natúr pisztácia Megtisztítjuk a pisztácia
külsejét, vizet forralunk egy edényben, beletesszük a pisztáciákat majd
levesszük az edényt a tűzről. 1-2 perc után kiszedjük a pisztáciát az edényből
és lecsepegtetjük. Kiterítjük a zöld pisztáciát egy konyharuhára és eltávolítjuk
a barnás héjmaradványokat.Ezután 2 percre robotgépbe tesszük és hagyjuk amíg
pasztásabb állaga nem lesz.Hozzáadunk negyed csésze vizet és addig keverjük amíg
csomómentes és selymes textúrájú nem lesz.Légmentesen csomagolva 1-2 hétig eláll
a hűtőben, 3 hónapig pedig fagyasztva is megőrzi minőségét.120 g natúr
pisztáciapaszta tápanyagtartalma:Az így elkészült paszta nagyjából 697 kcal-t,
36g szénhidrátot, 26 g fehérjét, 55 g zsírt, ebből 7g telített zsírsavat, 7 mg
sót, 1239 mg káliumot, 12 g rostot, 10 g cukrot, 319 nemzetközi egység
A-vitamint, 4 mg C-vitamint, 132 mg kalciumotés 5 mg vasat tartalmaz.Miért
fogyasszuk?Bár magas kalóriatartalma miatt érdemes a mértékletesség elvét szem
előtt tartani, azért hasznos beépíteni étrendünkbe, hiszen rengeteg ásványi
anyagot (kalcium, foszfor, kálium, vas, cink, magnézium) tartalmaz, emellett
telítetlen szírsavakban gazdag, melyek köztudottan csökkentik a vér LDL
koleszterin szintjét. A-vitamin és vas tartalmának köszönhetően
idegrendszerünket is védi, valamint fogyasztásával mérsékelhetjük a
kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát.

Tovább
Adatlap
Ár: 19.990 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.08.06
Eddig megtekintették 4 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Zöld pisztácia 1Kg
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Zöld pisztácia 1Kg" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem