Betöltés...

Nature Cookta special pektin 80 g

A lekvár készítésekor nagyszüleink a fortyogó, forró lábas mellett órákig
ácsorogtak és várták, hogy végre besűrűsödjön és üvegekbe tölthessék. Időt és
energiát takaríthat meg, ha a tökéletes kocsonyás állag elérésére nem csak a
gyümölcsökben található pektint használja. A Nature Cookta Special Pektin
segítségével otthoni körülmények között is csábítóan ízletes, különböző
színekben pompázó gumicukrokat is készíthet. A pektin előfordulása
Lekvárkészítésre már évszázadokkal ezelőtt használták a pektint, melyet először
Henri Bracconot jegyzett fel 1825-ben. A húsosabb gyümölcsök - mint az alma vagy
a körte - is magukban rejtik ezt az értékes, természetes zselésítő anyagot.
Megtalálható még a csipkebogyóban, sárgarépában és a zellerfélék családjába
tartozó murokban is. A tökéletesebb íz és állag elérése érdekében már az
elődeink is tettek alacsony pektintartalmú gyümölcsökből készült lekvárokhoz
magasabb pektin-tartalmúakat. A szárazföldi növények sejtfalában található
heteropoliszacharid mennyiségét és struktúráját meghatározza az adott növény
fajtája, kora és az is, hogy mely részében található. (A növény erősebb részei
több pektint tartalmaznak.) Minél érettebb a gyümölcs, annál alacsonyabb
koncentrációban van jelen, ezért az élelmiszeripar a citrusokból való kivonása
mellett a savanykás almából nyert pektint használja fel a legtöbbször. Széles
körben alkalmazza a lekvárok és dzsemek készítésénél. A pékáruknál a zsírok
helyettesítőjeként funkcionál. Stabilizáló hatása miatt a kozmetika ipar szintén
felfedezte magának. Ha a szivarozásnak hódolunk és a sérült dohányleveleket
szeretnénk visszatapasztani, akkor ez a természetes anyag ebben is segítségünkre
lehet.A pektin a konyháVízmegkötő képességét nap mint nap kamatoztatja a
zselésítésre használt pektin. Olyan megbízható, természetes alapú
stabilizálószer a konyhában, amellyel javíthatunk a lekvárok, zselék, dzsemek
minőségén, eltarthatóságán. Fantasztikusan finom édességeket készíthetünk a
felhasználásával. Elsősorban a gumicukrok előállításához ajánljuk a Nature
Cookta Special Pektint. Édesítővel és vízzel elegyítsük, majd állandó kevergetés
mellett, lassú tűzön forraljuk fel citromlével és kókusztejjel. Forrástól
számítva 5-6 percig főzzük, majd pár percig hűtsük, mielőtt formákba kiöntjük.
Hagyjuk addig állni, amíg a zselé meg nem dermed. Utolsó lépésként a formákból
kiborítva már darabolhatjuk is. Ha a megvalósításhoz bonbon és jégkockaformát
használunk, akkor nem csak beltartalmi értéke, hanem a külseje is különleges
lesz ennek a finomságnak. Olvasztott csoki felhasználásával adalékanyagmentes
szaloncukrot is készíthet belőle. Ez a különleges alapanyag nagyszerű
tortabevonókhoz, különleges desszertekhez és fagylaltokhoz is. A pektin
fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos,
kiegyensúlyozott étrendet. Tartalmaz: 100% citruspektin Kiszerelés: 80 gramm
Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen

Tovább
Adatlap
Ár: 1.620 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.09.05
Eddig megtekintették 4 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Nature Cookta special pektin 80 g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta special pektin 80 g" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem