Caleido béta-karotin gélkapszula 90 db
A béta-karotin egy antioxidáns, amely A-vitaminná alakul és nagyon fontos
szerepet játszik az egészség fenntartásában. Egyes gyümölcsök és zöldségek a
béta-karotinnak köszönhetően kapják vörös, sárga és narancssárga színüket. A név
a sárgarépa latin nevéből származik. A béta-karotint a tudós H. Wackenroder
fedezte fel, aki 1831-ben sárgarépából kristályosította ki. Az antioxidánsok,
például a béta-karotin kulcsfontosságú szerepet játszanak a test szabadgyökök
elleni küzdelemében. Sok bizonyíték támasztja alá az antioxidánsok bevitelének
fontosságát az optimális wellness elérése érdekében. A béta-karotin fogyasztása
hasznos az alábbiak szempontjából: A kognitív funkció javítása Egy 18 éven át
tartó vizsgálatban több, mint 4000 férfi vett részt. Ebből kiderült, hogy a
béta-karotin hosszú távú fogyasztása összefüggésbe hozható a kognitív hanyatlás
lassulásával. Rövid távon azonban nem találtak szignifikáns különbséget.
Lehetséges, hogy más befolyásoló tényezők is voltak a hosszú távon béta-karotint
fogyasztó csoportban. A bőr egészségének támogatása A béta-karotin szedése
bizonyos embereknél csökkentheti a napérzékenységet, különösen az eritropoetikus
protoporfiria nevű vér rendellenességben szenvedőkre. Ennek hatása lehet más
fényérzékeny betegekre is. A béta-karotin csökkentheti a fototoxikus szerek
hatását. Más kutatások kimutatták, hogy megelőzheti a bőr károsodását és
hozzájárulhat a bőr egészségének és megjelenésének fenntartásához. Ennek oka az
antioxidáns tulajdonsága. A tanulmányok azonban nem meggyőzőek és további
kutatásokra van szükség. Hozzájárulhat a tüdő egészségéhez A béta-karotin nagy
dózisban (15 mg) növelheti a tüdőrák kialakulásának kockázatát a dohányosok
körében. Egy nemrégiben több mint 2700 ember részvételével készített tanulmány
azonban azt valószínűsítette, hogy a karotinoidokban gazdag gyümölcsök és
zöldségek, például a béta-karotin fogyasztása védhet a tüdőrák ellen. A makula
degeneráció csökkentése Az életkorral összefüggő makuladegeneráció (AMD) egy
olyan betegség, amely a látást befolyásolja. A kutatók szerint, ha nagy dózisú
béta-karotint szednek C-vitaminnal, E-vitaminnal, cinkkel és rézzel, 25%-kal
csökkenthető az előrehaladott AMD kockázata. A magasabb béta-karotin-bevitelt
azonban összefüggésbe hozták a dohányzók tüdőrák kockázatának emelkedésével.
Emiatt az adagokat később módosították és a béta-karotint eltávolították belőle.
A nem dohányzók számára nem volt probléma a béta-karotin szedésével. A rák
megelőzése Szerint az amerikai National Cancer Institute (Nemzeti Rákkutató
Intézet) szerint, az antioxidánsok, például a béta-karotin csökkenthetik vagy
megakadályozhatják a szabadgyökök károsodását. Az ilyen sérülések összefüggésbe
hozhatók a rákkal. Számos vizsgálat azonban vegyes eredményeket hozott.
Adagolás, javasolt felhasználás: Egy adag = 1 kapszula 1 adag naponta Tárolás:
Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva Összetevők:
emulgálószer: finomított szójaolaj; béta-karotin (20% béta-karotin olívaolajban
oldva); antioxidáns: tokoferol; kapszulahéj: zselatin; emulgálószer: glicerin;
színezőanyag: vörös vas-oxid, barna vas-oxid, kárminvörös Jellemzők cukormentes
Igen per 100 g kcal 684 kcal zsír 63,2 g szénhidrát 0 g ebből poliolok 10,6 g
fehérje 23 g
szerepet játszik az egészség fenntartásában. Egyes gyümölcsök és zöldségek a
béta-karotinnak köszönhetően kapják vörös, sárga és narancssárga színüket. A név
a sárgarépa latin nevéből származik. A béta-karotint a tudós H. Wackenroder
fedezte fel, aki 1831-ben sárgarépából kristályosította ki. Az antioxidánsok,
például a béta-karotin kulcsfontosságú szerepet játszanak a test szabadgyökök
elleni küzdelemében. Sok bizonyíték támasztja alá az antioxidánsok bevitelének
fontosságát az optimális wellness elérése érdekében. A béta-karotin fogyasztása
hasznos az alábbiak szempontjából: A kognitív funkció javítása Egy 18 éven át
tartó vizsgálatban több, mint 4000 férfi vett részt. Ebből kiderült, hogy a
béta-karotin hosszú távú fogyasztása összefüggésbe hozható a kognitív hanyatlás
lassulásával. Rövid távon azonban nem találtak szignifikáns különbséget.
Lehetséges, hogy más befolyásoló tényezők is voltak a hosszú távon béta-karotint
fogyasztó csoportban. A bőr egészségének támogatása A béta-karotin szedése
bizonyos embereknél csökkentheti a napérzékenységet, különösen az eritropoetikus
protoporfiria nevű vér rendellenességben szenvedőkre. Ennek hatása lehet más
fényérzékeny betegekre is. A béta-karotin csökkentheti a fototoxikus szerek
hatását. Más kutatások kimutatták, hogy megelőzheti a bőr károsodását és
hozzájárulhat a bőr egészségének és megjelenésének fenntartásához. Ennek oka az
antioxidáns tulajdonsága. A tanulmányok azonban nem meggyőzőek és további
kutatásokra van szükség. Hozzájárulhat a tüdő egészségéhez A béta-karotin nagy
dózisban (15 mg) növelheti a tüdőrák kialakulásának kockázatát a dohányosok
körében. Egy nemrégiben több mint 2700 ember részvételével készített tanulmány
azonban azt valószínűsítette, hogy a karotinoidokban gazdag gyümölcsök és
zöldségek, például a béta-karotin fogyasztása védhet a tüdőrák ellen. A makula
degeneráció csökkentése Az életkorral összefüggő makuladegeneráció (AMD) egy
olyan betegség, amely a látást befolyásolja. A kutatók szerint, ha nagy dózisú
béta-karotint szednek C-vitaminnal, E-vitaminnal, cinkkel és rézzel, 25%-kal
csökkenthető az előrehaladott AMD kockázata. A magasabb béta-karotin-bevitelt
azonban összefüggésbe hozták a dohányzók tüdőrák kockázatának emelkedésével.
Emiatt az adagokat később módosították és a béta-karotint eltávolították belőle.
A nem dohányzók számára nem volt probléma a béta-karotin szedésével. A rák
megelőzése Szerint az amerikai National Cancer Institute (Nemzeti Rákkutató
Intézet) szerint, az antioxidánsok, például a béta-karotin csökkenthetik vagy
megakadályozhatják a szabadgyökök károsodását. Az ilyen sérülések összefüggésbe
hozhatók a rákkal. Számos vizsgálat azonban vegyes eredményeket hozott.
Adagolás, javasolt felhasználás: Egy adag = 1 kapszula 1 adag naponta Tárolás:
Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva Összetevők:
emulgálószer: finomított szójaolaj; béta-karotin (20% béta-karotin olívaolajban
oldva); antioxidáns: tokoferol; kapszulahéj: zselatin; emulgálószer: glicerin;
színezőanyag: vörös vas-oxid, barna vas-oxid, kárminvörös Jellemzők cukormentes
Igen per 100 g kcal 684 kcal zsír 63,2 g szénhidrát 0 g ebből poliolok 10,6 g
fehérje 23 g
Adatlap
Ár: | 3.610 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.01 |
Eddig megtekintették 9 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Caleido béta-karotin gélkapszula 90 db" című hirdetést látja. (fent)