Mannavita Nemes-Sörélesztő pehely 100g
A Mannavita Nemes-Sörélesztő pehely (Nutritional yeast), egy a sajthoz hasonló
ízű, vitaminokban, fehérjében és nyomelemekben igen gazdag szuperétel. A nemes
sörélesztő természetesen előforduló fehérje, valamint számos vitamin és nyomelem
forrása. A legjobb természetes B-komplex forrás. A nemes sörélesztő vitamin
tartalma, magasabb a sörélesztő vitamin tartalmához képest. A sörélesztővel
ellentétben (amely a söripar mellékterméke), a nemes sörélesztőnek nincs fanyar,
keserű íze, hanem kellemes, mellékíz mentes. A nemesített sörélesztő ideális
ízesítő, szinte minden ételhez. A Mannavita Nemes Sörélesztő termékek nem
tartalmaznak élő organizmusokat, hőinaktiválással készülnek, így Candida
fertőzésre hajlamos egyének is biztonsággal fogyaszthatják. Javasolt fogyasztási
módok: Önmagában naponta 1-2 evőkanállal. 1-2 evőkanál, vízben, tejben,
gyümölcslében, zöldséglében elkeverve Salátákra, reszelt sajt helyett vagy
reszelt sajt mellett Levesekben elkeverve Ragu ételekben, Pörköltben keverve
Nemes Sörélesztő pehely + B12 vitamin, 125g Hatóanyagok 5 grammban = 1 púpozott
evőkanál: B1 vitamin / Tiamin: 2,1 mg ( 191% * ) B2 vitamin / Riboflavin: 0,9 mg
( 64% * ) B3 vitamin / Niacin: 21,1 mg ( 132% * ) B5 vitamin / Pantoténsav: 7 mg
( 117% * ) B6 vitamin / Piridoxin: 1,7 mg ( 121% * ) B7 vitamin / Biotin: 9,8 µg
( 20% * ) B9 vitamin / Folsav : 165 µg ( 83% * ) B12 vitamin / Kobalamin : 2,2
µg ( 88% * ) Vas: 0,2 mg ( 1% * ) Cink: 6 mg ( 60% * ) * Napi javasolt mennyiség
százaléka, felnőttek részére. Természetes B-vitaminokat, vasat és cinket
tartalmaz, tehát nem hozzáadott, szintetikus forrásból származnak. Tápanyag
értékek 5 grammban = 1 púpozott evőkanál: Energia: 73 Kj / 17 kcal Zsír: 0,25 g
amiből telített zsírsav: 0,05 Szénhidrát: 0,95 g amiből cukor: 0,05 g Rost: 1 g
Fehérje: 2,35 g Só: 0,02 g Összetevők: inaktív nemes sörélesztő pehely. A nemes
sörélesztő előnyei A Nemes sörélesztő sajtos ízű, így számos receptben
tökéletesen helyettesíti a valódi sajtot. Kesudióval, fokhagymával és vízzel
kombinálva tökéletes sajtmártást készíthetünk vele tésztákhoz és párolt
zöldségekhez is.. A nemes sörélesztő néhány fő táplálkozási előnye a következő:
Teljes értékű fehérje: A nemes sörélesztő tartalmazza mind a kilenc esszenciális
aminosavat, amelyet az embernek táplálékból kell bevinnie. 1 evőkanál 2 gramm
fehérjét tartalmaz, így a vegánok számára egyszerű módja annak, hogy kiváló
minőségű fehérjét adjanak az étkezésekhez. Számos B-vitamint tartalmaz: Egy
evőkanál nemes sörélesztő a B-vitaminok ajánlott étrendi bevitelének 30-180%-át
tartalmazza. Különösen gazdag tiaminban, riboflavinban, niacinban, folsavban és
B6-vitaminban. Nyomelemeket is tartalmaz: Egy evőkanál a nyomelemek, például a
cink, a szelén, a mangán és a molibdén ajánlott étrendi bevitelének 2-30%-át
tartalmazza. A nyomelemek szerepet játszanak a génszabályozásban, az
anyagcserében, a növekedésben és az immunitásban. [02.] A nemes sörélesztő és a
hagyományos sörélesztő Nemes sörélesztő a Saccharomyces cerevisiae néven ismert
élesztőfaj segítségével készül. Ez ugyanaz az élesztőtípus, amelyet
kenyérsütéshez és sörkészítéshez használnak. Bár a sörélesztő, a pékélesztő és a
nemes sörélesztő technikailag ugyanabból az élesztőfajtából készül, mégis nagyon
különböző termékek. A hagyományos sörélesztő a sörkészítéshez használt élő aktív
élesztő, amelyet aztán hővel elpusztítanak és étrend-kiegészítővé alakítanak. A
nemes sörélesztő ezzel szemben, egy deaktivált élesztő, amelyet kizárólag a
tápanyagtartalma miatt termesztenek. Bár mind a nemes sörélesztőnek, mind a
hagyományos sörélesztőtermék ugyanabból a fajból származik, meglepően eltérő
tápanyagprofiljuk van. Ennek oka az egyes termékek előállításának módjában
rejlik. Mindkét termék előállításához Saccharomyces cerevisiae-t, egy egysejtű
gombafajtát használnak, amelyet közismertebb nevén élesztőnek neveznek. A
pékélesztővel ellentétben ezeket a mikroorganizmusokat, a sörélesztőben
hatástalanítják, ami azt jelenti, hogy nincs esély arra, hogy élesztőgombák
túlszaporodását okozzák az emberi szervezetben. Sütőélesztő: A sütőélesztőt élve
vásárolják, és kenyér kovászolásához használják. Az élesztő a sütés során
elpusztul, de földes, élesztős ízt ad a kenyérnek. Sörélesztő: Sörélesztőt élve
lehet megvásárolni, és sörfőzéshez használják. A sörfőzés során visszamaradó
elhalt élesztősejtek táplálékkiegészítőként fogyaszthatók, de nagyon keserű
ízűek. Nemes sörélesztő: Ezt az élesztőt kifejezetten élelmiszeripari
felhasználásra termesztik. Az élesztősejtek a gyártás során elpusztulnak, és nem
élnek a végtermékben. Főzéshez is használható, és sajtos, kellemes, pikáns íze
van. A nemes sörélesztő előállításához a S. cerevisiae sejteket több napig
cukorban gazdag táptalajon, például melaszon tenyésztik. [03.] A nemes
sörélesztő általában granulátum vagy pehely formájában kerül forgalomba. Élénk
sárga színű és pikáns ízű. Kiváló fehérje-, rost- és B-vitaminforrás. A
B12-vitamin leggyakoribb forrása az állati eredetű termékek, így azok számára,
akik kerülik az állati eredetű termékek fogyasztását, a B12 különösen fontos
lehet. Megfelelő mennyiségű B12-vitamin nélkül vérszegénység és egyéb
egészségügyi problémák alakulhatnak ki. Mikor nem ajánlott? Vannak azonban olyan
emberek, akiknek nem szabad nemes sörélesztőt fogyasztaniuk. A gyulladásos
bélbetegségben, különösen a Crohn-betegségben szenvedőknél immunreakció léphet
fel, ami gyulladáshoz vezethet. Egyes kutatások arra utalnak, hogy a nemes
sörélesztőben található tiramin (a fehérje egyik építőköve) fejfájást vagy
migrént válthat ki egyes embereknél. Ha el kell kerülnie a nemes sörélesztőt,
rengeteg más módja van annak, hogy elegendő B12-vitaminhoz jusson, mint például
a legtöbb erjesztett élelmiszer. Sörélesztő Ahogy a nevéből is kitalálható, a
sörélesztő általában sörgyártásra használt malátaárpa vagy más gabonafélék
közegén nő. Miután a sör erjedése befejeződött, az élesztőt leválasztják a
folyadékról, és hengerek segítségével megszárítják. Ez a folyamat inaktiválja,
azaz elpusztítja az élesztősejteket. A felhasznált szubsztrát miatt ezek az
élesztők általában keserűbb ízűek. Sok termék keserűtelenítési eljáráson megy
keresztül, hogy ízletesebbé váljon. A sörélesztő por, pehely vagy kapszula
formájában kerül forgalomba. Nemes sörélesztő A sörélesztővel ellentétben a
nemes sörélesztő mindig elsődlegesen termesztett, ami azt jelenti, hogy
kifejezetten táplálékkiegészítő előállítása céljából hozzák létre. A nemes
sörélesztő termesztésének leggyakoribb közege a répa- vagy nádcukormelasz.
Mindkettő a cukoripar olcsó mellékterméke, és rengeteg glükózt biztosítanak az
élesztőnek. Gyakran további szintetikus tápanyagokat adnak a szubsztrátumhoz,
hogy erősebb, tápanyagban gazdagabb végterméket állítsanak elő. A nemes élesztő,
természetes Béta-Glükán forrás Nemes sörélesztő két fő szénhidrátot is
tartalmaz: alfa-mannánt és béta-glükánt. [04.] Vizsgálatok szerint az
alfa-mannán és a béta-glükán takarmányhoz való hozzáadása csökkentheti a patogén
baktériumok, például az E. coli és a Salmonella okozta fertőzések gyakoriságát
sertésekben, valamint csökkentheti a daganatképződést egerekben. A béta-glükán
és az alfa-mannán többféleképpen segít a fertőzés elleni védelemben:
Megakadályozzák, hogy a kórokozó baktériumok a bélnyálkahártyához tapadjanak.
Serkentik az immunsejteket, így azok hatékonyabban harcolnak a fertőzés ellen.
Rákapcsolódnak bizonyos típusú toxinokra, amelyeket az élesztőgombák
termelhetnek az élelmiszernövényekben, és csökkentik azok káros hatásait.
Kapcsolódó Kutatások, publikációk Harvard.edu - B Vitamins Yeast (Saccharomyces
cerevisiae) protein concentrate: preparation, chemical composition, and
nutritional and functional properties Nutritional Yeast Biomass:
Characterization and Application Immune-modulatory effects of dietary Yeast
Beta-1,3/1,6-D-glucan
ízű, vitaminokban, fehérjében és nyomelemekben igen gazdag szuperétel. A nemes
sörélesztő természetesen előforduló fehérje, valamint számos vitamin és nyomelem
forrása. A legjobb természetes B-komplex forrás. A nemes sörélesztő vitamin
tartalma, magasabb a sörélesztő vitamin tartalmához képest. A sörélesztővel
ellentétben (amely a söripar mellékterméke), a nemes sörélesztőnek nincs fanyar,
keserű íze, hanem kellemes, mellékíz mentes. A nemesített sörélesztő ideális
ízesítő, szinte minden ételhez. A Mannavita Nemes Sörélesztő termékek nem
tartalmaznak élő organizmusokat, hőinaktiválással készülnek, így Candida
fertőzésre hajlamos egyének is biztonsággal fogyaszthatják. Javasolt fogyasztási
módok: Önmagában naponta 1-2 evőkanállal. 1-2 evőkanál, vízben, tejben,
gyümölcslében, zöldséglében elkeverve Salátákra, reszelt sajt helyett vagy
reszelt sajt mellett Levesekben elkeverve Ragu ételekben, Pörköltben keverve
Nemes Sörélesztő pehely + B12 vitamin, 125g Hatóanyagok 5 grammban = 1 púpozott
evőkanál: B1 vitamin / Tiamin: 2,1 mg ( 191% * ) B2 vitamin / Riboflavin: 0,9 mg
( 64% * ) B3 vitamin / Niacin: 21,1 mg ( 132% * ) B5 vitamin / Pantoténsav: 7 mg
( 117% * ) B6 vitamin / Piridoxin: 1,7 mg ( 121% * ) B7 vitamin / Biotin: 9,8 µg
( 20% * ) B9 vitamin / Folsav : 165 µg ( 83% * ) B12 vitamin / Kobalamin : 2,2
µg ( 88% * ) Vas: 0,2 mg ( 1% * ) Cink: 6 mg ( 60% * ) * Napi javasolt mennyiség
százaléka, felnőttek részére. Természetes B-vitaminokat, vasat és cinket
tartalmaz, tehát nem hozzáadott, szintetikus forrásból származnak. Tápanyag
értékek 5 grammban = 1 púpozott evőkanál: Energia: 73 Kj / 17 kcal Zsír: 0,25 g
amiből telített zsírsav: 0,05 Szénhidrát: 0,95 g amiből cukor: 0,05 g Rost: 1 g
Fehérje: 2,35 g Só: 0,02 g Összetevők: inaktív nemes sörélesztő pehely. A nemes
sörélesztő előnyei A Nemes sörélesztő sajtos ízű, így számos receptben
tökéletesen helyettesíti a valódi sajtot. Kesudióval, fokhagymával és vízzel
kombinálva tökéletes sajtmártást készíthetünk vele tésztákhoz és párolt
zöldségekhez is.. A nemes sörélesztő néhány fő táplálkozási előnye a következő:
Teljes értékű fehérje: A nemes sörélesztő tartalmazza mind a kilenc esszenciális
aminosavat, amelyet az embernek táplálékból kell bevinnie. 1 evőkanál 2 gramm
fehérjét tartalmaz, így a vegánok számára egyszerű módja annak, hogy kiváló
minőségű fehérjét adjanak az étkezésekhez. Számos B-vitamint tartalmaz: Egy
evőkanál nemes sörélesztő a B-vitaminok ajánlott étrendi bevitelének 30-180%-át
tartalmazza. Különösen gazdag tiaminban, riboflavinban, niacinban, folsavban és
B6-vitaminban. Nyomelemeket is tartalmaz: Egy evőkanál a nyomelemek, például a
cink, a szelén, a mangán és a molibdén ajánlott étrendi bevitelének 2-30%-át
tartalmazza. A nyomelemek szerepet játszanak a génszabályozásban, az
anyagcserében, a növekedésben és az immunitásban. [02.] A nemes sörélesztő és a
hagyományos sörélesztő Nemes sörélesztő a Saccharomyces cerevisiae néven ismert
élesztőfaj segítségével készül. Ez ugyanaz az élesztőtípus, amelyet
kenyérsütéshez és sörkészítéshez használnak. Bár a sörélesztő, a pékélesztő és a
nemes sörélesztő technikailag ugyanabból az élesztőfajtából készül, mégis nagyon
különböző termékek. A hagyományos sörélesztő a sörkészítéshez használt élő aktív
élesztő, amelyet aztán hővel elpusztítanak és étrend-kiegészítővé alakítanak. A
nemes sörélesztő ezzel szemben, egy deaktivált élesztő, amelyet kizárólag a
tápanyagtartalma miatt termesztenek. Bár mind a nemes sörélesztőnek, mind a
hagyományos sörélesztőtermék ugyanabból a fajból származik, meglepően eltérő
tápanyagprofiljuk van. Ennek oka az egyes termékek előállításának módjában
rejlik. Mindkét termék előállításához Saccharomyces cerevisiae-t, egy egysejtű
gombafajtát használnak, amelyet közismertebb nevén élesztőnek neveznek. A
pékélesztővel ellentétben ezeket a mikroorganizmusokat, a sörélesztőben
hatástalanítják, ami azt jelenti, hogy nincs esély arra, hogy élesztőgombák
túlszaporodását okozzák az emberi szervezetben. Sütőélesztő: A sütőélesztőt élve
vásárolják, és kenyér kovászolásához használják. Az élesztő a sütés során
elpusztul, de földes, élesztős ízt ad a kenyérnek. Sörélesztő: Sörélesztőt élve
lehet megvásárolni, és sörfőzéshez használják. A sörfőzés során visszamaradó
elhalt élesztősejtek táplálékkiegészítőként fogyaszthatók, de nagyon keserű
ízűek. Nemes sörélesztő: Ezt az élesztőt kifejezetten élelmiszeripari
felhasználásra termesztik. Az élesztősejtek a gyártás során elpusztulnak, és nem
élnek a végtermékben. Főzéshez is használható, és sajtos, kellemes, pikáns íze
van. A nemes sörélesztő előállításához a S. cerevisiae sejteket több napig
cukorban gazdag táptalajon, például melaszon tenyésztik. [03.] A nemes
sörélesztő általában granulátum vagy pehely formájában kerül forgalomba. Élénk
sárga színű és pikáns ízű. Kiváló fehérje-, rost- és B-vitaminforrás. A
B12-vitamin leggyakoribb forrása az állati eredetű termékek, így azok számára,
akik kerülik az állati eredetű termékek fogyasztását, a B12 különösen fontos
lehet. Megfelelő mennyiségű B12-vitamin nélkül vérszegénység és egyéb
egészségügyi problémák alakulhatnak ki. Mikor nem ajánlott? Vannak azonban olyan
emberek, akiknek nem szabad nemes sörélesztőt fogyasztaniuk. A gyulladásos
bélbetegségben, különösen a Crohn-betegségben szenvedőknél immunreakció léphet
fel, ami gyulladáshoz vezethet. Egyes kutatások arra utalnak, hogy a nemes
sörélesztőben található tiramin (a fehérje egyik építőköve) fejfájást vagy
migrént válthat ki egyes embereknél. Ha el kell kerülnie a nemes sörélesztőt,
rengeteg más módja van annak, hogy elegendő B12-vitaminhoz jusson, mint például
a legtöbb erjesztett élelmiszer. Sörélesztő Ahogy a nevéből is kitalálható, a
sörélesztő általában sörgyártásra használt malátaárpa vagy más gabonafélék
közegén nő. Miután a sör erjedése befejeződött, az élesztőt leválasztják a
folyadékról, és hengerek segítségével megszárítják. Ez a folyamat inaktiválja,
azaz elpusztítja az élesztősejteket. A felhasznált szubsztrát miatt ezek az
élesztők általában keserűbb ízűek. Sok termék keserűtelenítési eljáráson megy
keresztül, hogy ízletesebbé váljon. A sörélesztő por, pehely vagy kapszula
formájában kerül forgalomba. Nemes sörélesztő A sörélesztővel ellentétben a
nemes sörélesztő mindig elsődlegesen termesztett, ami azt jelenti, hogy
kifejezetten táplálékkiegészítő előállítása céljából hozzák létre. A nemes
sörélesztő termesztésének leggyakoribb közege a répa- vagy nádcukormelasz.
Mindkettő a cukoripar olcsó mellékterméke, és rengeteg glükózt biztosítanak az
élesztőnek. Gyakran további szintetikus tápanyagokat adnak a szubsztrátumhoz,
hogy erősebb, tápanyagban gazdagabb végterméket állítsanak elő. A nemes élesztő,
természetes Béta-Glükán forrás Nemes sörélesztő két fő szénhidrátot is
tartalmaz: alfa-mannánt és béta-glükánt. [04.] Vizsgálatok szerint az
alfa-mannán és a béta-glükán takarmányhoz való hozzáadása csökkentheti a patogén
baktériumok, például az E. coli és a Salmonella okozta fertőzések gyakoriságát
sertésekben, valamint csökkentheti a daganatképződést egerekben. A béta-glükán
és az alfa-mannán többféleképpen segít a fertőzés elleni védelemben:
Megakadályozzák, hogy a kórokozó baktériumok a bélnyálkahártyához tapadjanak.
Serkentik az immunsejteket, így azok hatékonyabban harcolnak a fertőzés ellen.
Rákapcsolódnak bizonyos típusú toxinokra, amelyeket az élesztőgombák
termelhetnek az élelmiszernövényekben, és csökkentik azok káros hatásait.
Kapcsolódó Kutatások, publikációk Harvard.edu - B Vitamins Yeast (Saccharomyces
cerevisiae) protein concentrate: preparation, chemical composition, and
nutritional and functional properties Nutritional Yeast Biomass:
Characterization and Application Immune-modulatory effects of dietary Yeast
Beta-1,3/1,6-D-glucan
Adatlap
Ár: | 5.471 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 5 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Mannavita Nemes-Sörélesztő pehely 100g" című hirdetést látja. (fent)