Balance food nyírfa porcukor (tasakos) 500 g
Nyírfacukor (más néven: xilit / xilitol), egy zöldségekben, gyümölcsökben is
előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nyírfából és bükkfából állítanak
elő, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon
váljon használhatóvá édesítésre. Tulajdonságai azonban különböznek: glikémiás
indexe mindössze 7 és 14 között van. 40 %-kal kevesebb kalóriát és 75 %-kal
kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a répacukor. Nem emeli úgy a
vércukorszintet, sem az inzulinszintet. Más édesítőszerekkel szemben nincs
mellék íze. Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő és lepedék kialakulását,
egyensúlyban tartja a szájflórát. A vele készült ételek lassabban romlanak, mert
gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt. Cukorbetegek, diétázók és
candidával küzdők is bátran használhatják. Kiváló sütésre is, mert magas
hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg. A hagyományos
répacukrot teljes mértékben kiváltja, hiszen megegyező ízű és ugyan olyan édes.
Ajánljuk mindenkinek, aki büntetlenül szeretné élvezni az édes ízt vagy nem
szívesen használ mesterséges édesítőszereket. Eleinte csak keveset (pár grammot)
fogyasszunk belőle, mert nagy mennyiség egyszerre történő fogyasztása hasmenést
okozhat arra érzékenyeknél, később nagyobb mennyiség (20-30 g) sem okoz ilyen
problémát. Átlagos tápérték
előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nyírfából és bükkfából állítanak
elő, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon
váljon használhatóvá édesítésre. Tulajdonságai azonban különböznek: glikémiás
indexe mindössze 7 és 14 között van. 40 %-kal kevesebb kalóriát és 75 %-kal
kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a répacukor. Nem emeli úgy a
vércukorszintet, sem az inzulinszintet. Más édesítőszerekkel szemben nincs
mellék íze. Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő és lepedék kialakulását,
egyensúlyban tartja a szájflórát. A vele készült ételek lassabban romlanak, mert
gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt. Cukorbetegek, diétázók és
candidával küzdők is bátran használhatják. Kiváló sütésre is, mert magas
hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg. A hagyományos
répacukrot teljes mértékben kiváltja, hiszen megegyező ízű és ugyan olyan édes.
Ajánljuk mindenkinek, aki büntetlenül szeretné élvezni az édes ízt vagy nem
szívesen használ mesterséges édesítőszereket. Eleinte csak keveset (pár grammot)
fogyasszunk belőle, mert nagy mennyiség egyszerre történő fogyasztása hasmenést
okozhat arra érzékenyeknél, később nagyobb mennyiség (20-30 g) sem okoz ilyen
problémát. Átlagos tápérték
Adatlap
Ár: | 1.965 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.04 |
Eddig megtekintették 3 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Balance food nyírfa porcukor (tasakos) 500 g" című hirdetést látja. (fent)