Szafi Reform aszkorbinsav (C-vitamin) 500 g
Szafi Reform aszkorbinsav (C-vitamin) 500 g Az étkezési célokra használható
aszkorbinsav nem más, mint a jól ismert C-vitamin. Antioxidáns tulajdonsága
révén segít a zöldségek és gyümölcsök barnulásának megakadályozásában, illetve
javítja a tészták sütési tulajdonságait is. Segítségével könnyebb, nyújthatóbb
állagú, sütés után kevésbé morzsolódó tésztát készíthetünk. Az aszkorbinsav nem
más, mint a C-vitamin, egy vízben oldódó vitamin, amelynek számos fontos
funkciója van a szervezetünkben: A C-vitamin hozzájárul a normál
kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, műkö?désének
fenntartásához, a csontozat és a porcok állapotának, műkö?désének
fenntartásához, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához, valamint
a bőr normál állapotának, működésének fenntartásá?hoz A C-vitamin hozzájárul a
normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. A C-vitamin hozzájárul az
idegrendszer normál műkö?déséhez. A C-vitamin hozzájárul a normál pszichológiai
funkció fenntartásához. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál
működéséhez. A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni
védelméhez. A C-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
A C-vitamin hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához. A
C-vitamin fokozza a vas felszívódását. A C-vitamint nyers zöldségekkel (paprika,
paradicsom, burgonya, kelvirág, stb.), gyümölcsökkel (citrus félék, bogyós
gyümölcsök, stb.), valamint étrend-kiegészítők segítségével vihetjük be a
szervezetünkbe. Ügyeljünk, a kiegyensúlyozott, változatos étrendre! A Szafi
Reform aszkorbinsavat számos módon felhasználhatjuk a konyhánkban: A Szafi
Reform aszkorbinsav segít a gyümölcsök, zöldségek felületén, az oxidációs
folyamatok hatására bekövetkező barnulás megakadályozásában. A kenyerek, pékáruk
sütésekor egy kávéskanál Szafi Reform aszkorbinsavat a tésztához adva jobb
állagú, könnyebben nyújtható tésztát kapunk, amely a sütés után kevésbé
morzsolódik. Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen
savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor
szén-dioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a
tésztát. Ilyen módon rendkívül könnyed állagú, ízletes süteményeket, kenyereket
készíthetünk. Savanyító hatását kihasználhatjuk befőzéskor, illetve különböző
szörpök, italok készítésekor. Így nagyon finom, hűsítő ízű italokat, lekvárokat
készíthetünk. Használatát javasoljuk még olyan lisztekhez is -mint például a
napraforgóbél-liszt-, melyek a főzés során, oxidációjuk miatt elszíneződhetnek.
aszkorbinsav nem más, mint a jól ismert C-vitamin. Antioxidáns tulajdonsága
révén segít a zöldségek és gyümölcsök barnulásának megakadályozásában, illetve
javítja a tészták sütési tulajdonságait is. Segítségével könnyebb, nyújthatóbb
állagú, sütés után kevésbé morzsolódó tésztát készíthetünk. Az aszkorbinsav nem
más, mint a C-vitamin, egy vízben oldódó vitamin, amelynek számos fontos
funkciója van a szervezetünkben: A C-vitamin hozzájárul a normál
kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, műkö?désének
fenntartásához, a csontozat és a porcok állapotának, műkö?désének
fenntartásához, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához, valamint
a bőr normál állapotának, működésének fenntartásá?hoz A C-vitamin hozzájárul a
normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. A C-vitamin hozzájárul az
idegrendszer normál műkö?déséhez. A C-vitamin hozzájárul a normál pszichológiai
funkció fenntartásához. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál
működéséhez. A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni
védelméhez. A C-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
A C-vitamin hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához. A
C-vitamin fokozza a vas felszívódását. A C-vitamint nyers zöldségekkel (paprika,
paradicsom, burgonya, kelvirág, stb.), gyümölcsökkel (citrus félék, bogyós
gyümölcsök, stb.), valamint étrend-kiegészítők segítségével vihetjük be a
szervezetünkbe. Ügyeljünk, a kiegyensúlyozott, változatos étrendre! A Szafi
Reform aszkorbinsavat számos módon felhasználhatjuk a konyhánkban: A Szafi
Reform aszkorbinsav segít a gyümölcsök, zöldségek felületén, az oxidációs
folyamatok hatására bekövetkező barnulás megakadályozásában. A kenyerek, pékáruk
sütésekor egy kávéskanál Szafi Reform aszkorbinsavat a tésztához adva jobb
állagú, könnyebben nyújtható tésztát kapunk, amely a sütés után kevésbé
morzsolódik. Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen
savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor
szén-dioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a
tésztát. Ilyen módon rendkívül könnyed állagú, ízletes süteményeket, kenyereket
készíthetünk. Savanyító hatását kihasználhatjuk befőzéskor, illetve különböző
szörpök, italok készítésekor. Így nagyon finom, hűsítő ízű italokat, lekvárokat
készíthetünk. Használatát javasoljuk még olyan lisztekhez is -mint például a
napraforgóbél-liszt-, melyek a főzés során, oxidációjuk miatt elszíneződhetnek.
Adatlap
Ár: | 3.190 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.04 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Szafi Reform aszkorbinsav (C-vitamin) 500 g" című hirdetést látja. (fent)