Greenmark bio amarant mag 500 g
Greenmark bio amarant mag 500 g Származási hely: Peru A bio AMARANT MAG kitűnő
vas, kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem* forrás. Nemcsak a
gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt
vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.
Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását
tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot. Az
amaránt mag magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely
jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom
működésére. A termés alapvetően gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a
lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe. Származási ország: Peru. Ásványi anyag
tartalom: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink Vitaminok: B1,
B2, B3, B6, C Jótékony hatása: támogatja a szívizom működését, frissen tartja az
elmét. Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is
készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását,
krémlevest, lisztjéből pedig (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret,
tésztákat, süteményeket lehet készíteni. Panírozáshoz is alkalmas. Semleges íze
miatt, sósan és édesen is elkészíthető. Felhasználása: Kitűnő köret készíthető
belőle főzve, enyhén fűszerezve Amaránt elkészítése Mosd át alaposan az amaránt
magokat hideg, tiszta vízzel, tedd egy edénybe, önts hozzá 2,5-szeres mennyiségű
vizet (pl: 1 csésze amaránt maghoz, 2 és 1/2 csésze vizet adj). Adj hozzá egy
kávéskanál sót, majd forrald, miután felforrt, kb. 15 percig főzd alacsonyabb
lángon (a gőz puhítja a magokat) Vedd le a tűzről, és hagyd állni 10 percig,
hogy teljesen felszívja a vizet. Ezután egy villával törd át: nézd meg maradt-e
közte nedvesség, akkor jó, ha nem! Ízlés szerint fűszerezheted.
vas, kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem* forrás. Nemcsak a
gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt
vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.
Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását
tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot. Az
amaránt mag magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely
jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom
működésére. A termés alapvetően gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a
lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe. Származási ország: Peru. Ásványi anyag
tartalom: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink Vitaminok: B1,
B2, B3, B6, C Jótékony hatása: támogatja a szívizom működését, frissen tartja az
elmét. Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is
készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását,
krémlevest, lisztjéből pedig (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret,
tésztákat, süteményeket lehet készíteni. Panírozáshoz is alkalmas. Semleges íze
miatt, sósan és édesen is elkészíthető. Felhasználása: Kitűnő köret készíthető
belőle főzve, enyhén fűszerezve Amaránt elkészítése Mosd át alaposan az amaránt
magokat hideg, tiszta vízzel, tedd egy edénybe, önts hozzá 2,5-szeres mennyiségű
vizet (pl: 1 csésze amaránt maghoz, 2 és 1/2 csésze vizet adj). Adj hozzá egy
kávéskanál sót, majd forrald, miután felforrt, kb. 15 percig főzd alacsonyabb
lángon (a gőz puhítja a magokat) Vedd le a tűzről, és hagyd állni 10 percig,
hogy teljesen felszívja a vizet. Ezután egy villával törd át: nézd meg maradt-e
közte nedvesség, akkor jó, ha nem! Ízlés szerint fűszerezheted.
Adatlap
Ár: | 1.690 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.05 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Greenmark bio amarant mag 500 g" című hirdetést látja. (fent)