Greenmark bio bulgur 500 g
Greenmark bio bulgur 500 g Származási hely: Törökország A bulgur Törökországban
és a Közel-keleten kedvelt gabonatermék Az éretlenül leszedett búzaszem, amelyet
kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak. Számos keleti
országban fogyasztják köretként vagy különböző ételek alapanyagaként. Jótékony
hatásai: Sok pozitív, az egészségre gyakorolt hatással rendelkezik, többek
között serkenti az emésztést és a vérkeringést is. A bulgurnak magas a vas,
magnézium, cink, réz, mangán, rost, foszfor, B3 vitamin, kálium és
fehérjetartalma. Valamint nagy arányban tartalmaz ásványi anyagokat,
vitaminokat, antioxidánst és rostot, alacsony kalóriatartalma miatt pedig a
fogyókúrázni vágyók is nagyin kedvelik Tulajdonságai: Szabályozza a
koleszterinszintet Az omega-6 tartalma miatt karban tartja a vérereket Jó
hatással van a vércukorszintre Csonterősítő hatással bír, segít a csontritkulás
megelőzésében Szívvédő hatása van Immunerősítő a magas cinktartalma miatt
Serkenti a vérkeringést, segít a vérszegénység megelőzésében Kalóriaszegény
Az antixodánsok miatt segít leküzdeni a belső gyulladásokat Nagyon jól átveszi
az ízeket, ezért népszerűek a belőle készült saláták, sok zöldséggel és sok
zöldfűszerrel. Magas rost tartalma gondoskodik (természetesen elegendő folyadék
fogyasztás mellett) az anyagcserénk optimalizálásában és a belek egészségének
megőrzésében. Felhasználási javaslat: Tegyünk 1 csésze bulgurt egy tálba, adjunk
hozzá két csésze forró vizet, keverjük össze, és hagyjuk ázni körülbelül 20
percig, amíg megduzzad. Ízlés szerint sóval, borssal, fűszerekkel és
gyógynövényekkel fűszerezzük. Tálaljuk köretként, salátákhoz, pörköltekhez,
levesekhez és desszertekhez. Amikor a mennyiségeket próbáljuk kikalkulálni,
mindenképp vegyük figyelembe azt a tényt, hogy a bulgur az áztatás során
körülbelül kettő, de inkább háromszorosára dagad száraz állapotához képest. Egy
személyre így nagyjából 3-4 evőkanálnyi mennyiséggel számoljunk
és a Közel-keleten kedvelt gabonatermék Az éretlenül leszedett búzaszem, amelyet
kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak. Számos keleti
országban fogyasztják köretként vagy különböző ételek alapanyagaként. Jótékony
hatásai: Sok pozitív, az egészségre gyakorolt hatással rendelkezik, többek
között serkenti az emésztést és a vérkeringést is. A bulgurnak magas a vas,
magnézium, cink, réz, mangán, rost, foszfor, B3 vitamin, kálium és
fehérjetartalma. Valamint nagy arányban tartalmaz ásványi anyagokat,
vitaminokat, antioxidánst és rostot, alacsony kalóriatartalma miatt pedig a
fogyókúrázni vágyók is nagyin kedvelik Tulajdonságai: Szabályozza a
koleszterinszintet Az omega-6 tartalma miatt karban tartja a vérereket Jó
hatással van a vércukorszintre Csonterősítő hatással bír, segít a csontritkulás
megelőzésében Szívvédő hatása van Immunerősítő a magas cinktartalma miatt
Serkenti a vérkeringést, segít a vérszegénység megelőzésében Kalóriaszegény
Az antixodánsok miatt segít leküzdeni a belső gyulladásokat Nagyon jól átveszi
az ízeket, ezért népszerűek a belőle készült saláták, sok zöldséggel és sok
zöldfűszerrel. Magas rost tartalma gondoskodik (természetesen elegendő folyadék
fogyasztás mellett) az anyagcserénk optimalizálásában és a belek egészségének
megőrzésében. Felhasználási javaslat: Tegyünk 1 csésze bulgurt egy tálba, adjunk
hozzá két csésze forró vizet, keverjük össze, és hagyjuk ázni körülbelül 20
percig, amíg megduzzad. Ízlés szerint sóval, borssal, fűszerekkel és
gyógynövényekkel fűszerezzük. Tálaljuk köretként, salátákhoz, pörköltekhez,
levesekhez és desszertekhez. Amikor a mennyiségeket próbáljuk kikalkulálni,
mindenképp vegyük figyelembe azt a tényt, hogy a bulgur az áztatás során
körülbelül kettő, de inkább háromszorosára dagad száraz állapotához képest. Egy
személyre így nagyjából 3-4 evőkanálnyi mennyiséggel számoljunk
Adatlap
Ár: | 1.520 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.04 |
Eddig megtekintették 3 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Greenmark bio bulgur 500 g" című hirdetést látja. (fent)