Szafi Reform japán matcha zöldteapor 50 g
Szafi Reform japán matcha zöldteapor 50 g Mi a Matcha tea? A Matcha tea egy 800
éve létező tea fajta. Eleinte buddhista mesterek és szamurájok használták, de
egy ideje már fogyasztják Európában is. A friss tealeveleket finom porrá őrlik,
aminek az eredménye a figyelemre méltó zöld szín, csodálatos ízzel és kivételes
aromával. Mitől különbözik a Matcha tea más zöld teáktól? A Matcha 100 %-os zöld
tea, ami finom porrá van őrölve (cca. 5-10 mikron), gyártása közben nem jön
létre erjedés. Ha Matcha teát iszik, elfogyasztja az egész tealevelet. Ez a fő
oka annak, hogy miért 10x erősebb, mint más hétköznapi zöld tea. A Matcha tea
elkészítése Hidegen: A teát vízzel keverjük (2 dl ? 1,5 l ízlés szerint) és jól
összerázzuk. Ajánljuk pár csepp lime vagy egy kis gyümölcsszirup hozzáadását
ízlés szerint. Remek ízt érhet el a Matcha tea víz és bodzaszörp keverékével.
Fontos, hogy a Matcha tea mindig alaposan el legyen keverve. Elkészítéséhez
shakert vagy műanyag üveget használjunk. Melegen: A teát (1 tasak) cca 70 fokos
vízzel leöntjük és jól elkeverjük. Elkészítésénél ideális segítség lehet egy
kisebb habverő. Remek ízt érhetünk el méz és lime hozzáadásával. A lágyabb íz
érdekében fogyaszthatjuk tejjel. További információk Mi készíthető a Matcha
teából? A sokféle elkészítési mód tekintetében a Matcha tea egyedülálló termék.
A Matcha teából készíthető többféle meleg és hideg ital, koktélok, fagylalt és
csokoládé. A Matchát nem csak éttermek, kávézók és teázók, de cukrászok, séfek,
pékek stb is előszeretettel használják. A Matcha tea színe A Matcha egy 100
%-ban tiszta zöld tea. Nem tartalmaz színező-, adalék- és konzerváló anyagokat.
A nagy mennyiségű klorofillnak köszönheti a smaragdzöld színét. Minden évben 4
héttel a betakarítás előtt a teaültetvényeket letakarják. Ez a speciális
árnyékolási módszer 90 %-kal lecsökkenti a napsugárzás hatásait a tealevelekre,
minek következtében a növények szinte sötétben növekednek, a hiányzó napfényt
nagy mennyiségű klorofill termeléssel kompenzálják. Ennek köszönhető a
smaragdzöld szín. A Matcha tea minősége Úgy, mint a bornál, a Matcha teánál is
megtaláljuk a minőségi osztályok széles skáláját. Fontos elgondolkodni a Matcha
tea minősége fölött. A fő minőségi tényezők közé tartozik: Íz : A jó minőségű
Matcha lágy, sima enyhén édes ízű. Az édes íz a természetesen előforduló
L-theanin aminosavaknak és növényi rostoknak köszönhető. A jó minőségű Matchának
grammonként 19,5 mg L-theanint kell tartalmaznia. Szín: A minőségi Matcha
smaragdzöld színű, gyengébb minőség esetén inkább sárgásbarnába hajló. Gyenge
minőségnél jelentősen változik az íze is. Összetétel: 100% japán matcha tea
(Camellia sinensis)
éve létező tea fajta. Eleinte buddhista mesterek és szamurájok használták, de
egy ideje már fogyasztják Európában is. A friss tealeveleket finom porrá őrlik,
aminek az eredménye a figyelemre méltó zöld szín, csodálatos ízzel és kivételes
aromával. Mitől különbözik a Matcha tea más zöld teáktól? A Matcha 100 %-os zöld
tea, ami finom porrá van őrölve (cca. 5-10 mikron), gyártása közben nem jön
létre erjedés. Ha Matcha teát iszik, elfogyasztja az egész tealevelet. Ez a fő
oka annak, hogy miért 10x erősebb, mint más hétköznapi zöld tea. A Matcha tea
elkészítése Hidegen: A teát vízzel keverjük (2 dl ? 1,5 l ízlés szerint) és jól
összerázzuk. Ajánljuk pár csepp lime vagy egy kis gyümölcsszirup hozzáadását
ízlés szerint. Remek ízt érhet el a Matcha tea víz és bodzaszörp keverékével.
Fontos, hogy a Matcha tea mindig alaposan el legyen keverve. Elkészítéséhez
shakert vagy műanyag üveget használjunk. Melegen: A teát (1 tasak) cca 70 fokos
vízzel leöntjük és jól elkeverjük. Elkészítésénél ideális segítség lehet egy
kisebb habverő. Remek ízt érhetünk el méz és lime hozzáadásával. A lágyabb íz
érdekében fogyaszthatjuk tejjel. További információk Mi készíthető a Matcha
teából? A sokféle elkészítési mód tekintetében a Matcha tea egyedülálló termék.
A Matcha teából készíthető többféle meleg és hideg ital, koktélok, fagylalt és
csokoládé. A Matchát nem csak éttermek, kávézók és teázók, de cukrászok, séfek,
pékek stb is előszeretettel használják. A Matcha tea színe A Matcha egy 100
%-ban tiszta zöld tea. Nem tartalmaz színező-, adalék- és konzerváló anyagokat.
A nagy mennyiségű klorofillnak köszönheti a smaragdzöld színét. Minden évben 4
héttel a betakarítás előtt a teaültetvényeket letakarják. Ez a speciális
árnyékolási módszer 90 %-kal lecsökkenti a napsugárzás hatásait a tealevelekre,
minek következtében a növények szinte sötétben növekednek, a hiányzó napfényt
nagy mennyiségű klorofill termeléssel kompenzálják. Ennek köszönhető a
smaragdzöld szín. A Matcha tea minősége Úgy, mint a bornál, a Matcha teánál is
megtaláljuk a minőségi osztályok széles skáláját. Fontos elgondolkodni a Matcha
tea minősége fölött. A fő minőségi tényezők közé tartozik: Íz : A jó minőségű
Matcha lágy, sima enyhén édes ízű. Az édes íz a természetesen előforduló
L-theanin aminosavaknak és növényi rostoknak köszönhető. A jó minőségű Matchának
grammonként 19,5 mg L-theanint kell tartalmaznia. Szín: A minőségi Matcha
smaragdzöld színű, gyengébb minőség esetén inkább sárgásbarnába hajló. Gyenge
minőségnél jelentősen változik az íze is. Összetétel: 100% japán matcha tea
(Camellia sinensis)
Adatlap
Ár: | 4.860 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Szafi Reform japán matcha zöldteapor 50 g" című hirdetést látja. (fent)