Biorganik bio barna lencse 500 g
Biorganik bio barna lencse 500 g A többi hüvelyeshez hasonlóan a barna lencsének
is magas a fehérje és rosttartalma, amelyek növelik a teltségérzetet és
hasznosak azokra nézve, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat. Számos fontos
ásványi anyagot tartalmaz. A hüvelyesek fogyasztása után jelentkező puffadást és
gázképződést a bennük található úgynevezett fletulencia faktorok okozzák. Ez a
hatás csökkenthető, ha a lencsét főzés előtt beáztatjuk vagy az első főzőlevet
frissel cseréljük ki. A lencse hosszú évezredek óta fontos és kedvelt alapanyag.
Több írásos forrás is említi, dicsőítik vagy éppen a szegények eledelének
nevezik. Hippokratész például májbetegségek kezelésére ajánlotta. Európában
leginkább a barna lencse terjedt el. Ez a fajta beltartalmilag nem sokban
különbözik más lencséktől, de például főzési ideje jóval hosszabb, mint a vörös
lencsének. A lencsét őrölt formában, lisztként is használják. Főzelékekhez
kiváló sűrítőszer. Érdekesség, hogy még ma is él az a sokan január 1.-én lencsét
fogyasztanak, hogy több pénzhez jussanak az új évben Felhasználás: A barna
lencse fogyasztásának legelterjedtebb módja a leves vagy a főzelék, de ennél
sokkal több lehetőség rejlik benne. Készülhet belőle fasírt, töltelék,
szendvicskrém és saláta. A lencsét főzés előtt 4-5 órára vagy egész éjszakára
áztassuk be. Főzési ideje még így is legalább 30-40 perc. Sót csak a főzés vége
felé adjunk a lencséhez, mert megnyúlik a főzési ideje. A fűszerek közül jól
illik hozzá a mustár, babérlevél, oregánó, rozmaring, bazsalikom.
is magas a fehérje és rosttartalma, amelyek növelik a teltségérzetet és
hasznosak azokra nézve, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat. Számos fontos
ásványi anyagot tartalmaz. A hüvelyesek fogyasztása után jelentkező puffadást és
gázképződést a bennük található úgynevezett fletulencia faktorok okozzák. Ez a
hatás csökkenthető, ha a lencsét főzés előtt beáztatjuk vagy az első főzőlevet
frissel cseréljük ki. A lencse hosszú évezredek óta fontos és kedvelt alapanyag.
Több írásos forrás is említi, dicsőítik vagy éppen a szegények eledelének
nevezik. Hippokratész például májbetegségek kezelésére ajánlotta. Európában
leginkább a barna lencse terjedt el. Ez a fajta beltartalmilag nem sokban
különbözik más lencséktől, de például főzési ideje jóval hosszabb, mint a vörös
lencsének. A lencsét őrölt formában, lisztként is használják. Főzelékekhez
kiváló sűrítőszer. Érdekesség, hogy még ma is él az a sokan január 1.-én lencsét
fogyasztanak, hogy több pénzhez jussanak az új évben Felhasználás: A barna
lencse fogyasztásának legelterjedtebb módja a leves vagy a főzelék, de ennél
sokkal több lehetőség rejlik benne. Készülhet belőle fasírt, töltelék,
szendvicskrém és saláta. A lencsét főzés előtt 4-5 órára vagy egész éjszakára
áztassuk be. Főzési ideje még így is legalább 30-40 perc. Sót csak a főzés vége
felé adjunk a lencséhez, mert megnyúlik a főzési ideje. A fűszerek közül jól
illik hozzá a mustár, babérlevél, oregánó, rozmaring, bazsalikom.
Adatlap
Ár: | 1.420 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio barna lencse 500 g" című hirdetést látja. (fent)