Natur Tanya good nature chiliburner zsírégető tabletta 30 db
CHILI TABLETTA- Védjegyzett, mikrokapszulázott chili paprika kivonatot, zöld
tea kivonatot és cikória gyökér forrásból származó inulint tartalmazó
étrend-kiegészítő tabletta A standardizált kapszaicinen kívül,
dihidrokapszaicint és nordihidrokapszaicint is tartalmaz aktív hatóanyagként,
melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemeknek
tekinthetők. Mindezt cikória gyökérből nyert Frutafit® inulin rost és a 70%-os
EGCG tartalomra standardizált zöld tea kivonat egészíti ki. Az összetevők
táplálják a bélmikrobiomot, melynek egyensúlyvesztése kapcsolatba hozható az
elhízással. Hozzájárulnak a testzsír csökkentéséhez, az étvágy szabályozásához
és az anyagcsere serkentéshez. FOGYÓKÚRÁZÓKNAK ÉS AKTÍV ÉLETMÓDOT KÖVETŐKNEK
TESTSÚLYCSÖKKENTÉS, BÉLMIKROBIOM TÁMOGATÁS MINDEN TABLETTÁBAN 15 DB CHILI
PAPARIKA MAXITHERM® - VÉDJEGYZETT, STANDARDIZÁLT, 300,000 SHU/g CHILI KIVONAT
MIKROKAPSZULÁZOTT VitaPearlTM TECHNOLÓGIÁVAL HATÓANYAGOK: KAPSZAICIN,
DIHIDROKAPSZAICIN ÉS NORDIHIDROKAPSZAICIN FRUTAFIT® - CIKÓRIAGYÖKÉRBŐL NYERT
INULIN 70%-OS EGCG ANTIOXIDÁNS KIVONAT ZÖLD TEÁBÓL VEGÁN, LAKTÓZ- ÉS
GLUTÉNMENTES TERMÉK MESTERSÉGES SZÍNEZÉK, TARTÓSÍTÓSZER ÉS AROMA NÉLKÜL
FÜGGETLEN, AKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TESTSÚLYCSÖKKENTŐ BÉLMIKROBIOM
KUTATÁSOK ÉS TESTSÚLYSZABÁLYOZÁS A megváltozott bélmikrobiom kapcsolatba hozható
az elhízással és az elhízottsággal összefüggő metabolikus betegségekkel. A
bélmikrobiótának nagy hatása van az anyagcserére, a testsúlyra, a vércukorszint
szabályozására és az inzulinérzékenységre. Ezért a súlykontroll nem csak azt
jelenti, hogy egyensúlyba hozzuk a táplálékbevitelt a kalórialeadással, hanem
azt is, hogy olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek jót tesznek a
bélmikrobiomban élő, hasznos bélbaktériumainknak. Ilyenek a rostok, a jó zsírok,
az antioxidánsok, a főtt és nyers zöldségek, fermentált ételek. Az első
bizonyíték a bélmikrobiom és az elhízás közötti kapcsolatra egy 2005-ben
publikált egereken végzett kísérlet volt, ahol kövér egerek mikrobiomját
ültették sovány egerekbe, akiknél már 14 nap után 60%-kal nőtt a
testzsírtartalom és megjelent az inzulinrezisztencia, csökkentett
táplálékfelvétel mellett. Azt is megfigyelték, hogy a bélmikrobiom két
meghatározó törzsének (Firmicutes/Bacteroidetes) aránya is megváltozott. Ez
bizonyította, hogy a bélmikrobiom összetétele meghatározó szereppel bír az
elhízásban, ahol csökken a Bacteroidetes és ezzel arányosan nő a Firmicutes
törzsek mennyisége. Egy 2021. júliusi átfogó tanulmány már az elhízás
biomarkereként nevezi meg az eltolódott Firmicutes/Bacteroidetes arányt a
bélmikrobiomban. Rámutat, hogy a bélmikrobióta diszbiózisa szorosan összefügg a
járványszerűen növekedő számú elhízott populációval, gyulladásokhoz és az
inzulinérzékenység megváltozásához vezetnek. Mindez összefüggést mutat
megváltozott étrendünkkel (több zsír, szénhidrát és cukorfogyasztás) és
életvitelünkkel (stressz, mozgáshiány), melyek nagyban befolyásolják a
bélmikrobiom összetételét, csökkenti a Bacteroidetes törzsek mennyiségét és
növeli a Firmicutes törzsek számát. SZERENCSÉRE A BÉLMIKROBIOM ÖSSZETÉTELE
ÉTRENDDEL ÉS ÉLETMÓDI VÁLTOZTATÁSOKKAL KEDVEZŐ IRÁNYBA BEFOLYÁSOLHATÓ. AZ
INULIN, AZ EGCG ÉS A CHILI PAPRIKA NAGYSZERŰ OPCIÓK A MIKROBIOM-BARÁT ÉTRENDHEZ.
INULIN ? BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS A cikória gyökere (Chicorium intybus
L.), a növények közül az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmazza az
inulint, amely a Frutafit® inulin természetes forrása. Az inulin prebiotikum,
olyan emészthetetlen rost, amely csak a hasznos bélbaktériumoknak nyújt
táplálékot. Az inulin előnyösen befolyásolja az elhízott egyének bélmikrobiomát,
elősegítheti a rövid láncú zsírsavak (SCFA) termelődését, mint amilyen a vajsav
(butirát). A rövid láncú zsírsavak több energiát vonnak ki a tápanyagokból,
csökkentik a zsírszövet mennyiségét és gátolják a krónikus gyulladást. Ezért az
inulin súlycsökkenésre gyakorolt hatása összefüggésbe hozható a bélmikrobiom és
a rokon metabolitok közötti kölcsönhatással. EGCG ? BÉLMIKROBIOM ÉS
TESTSÚLYCSÖKKENTÉS Az EGCG (epigallocatechin-3-gallát) egy epigenetikusan aktív
antioxidáns. Ez azt jelenti, hogy a minket érő stressztől és helytelen
táplálkozásból adódó bélmikrobiomot és a sejteket károsító melléktermékek, pl.
szabad gyökök és gyulladást keltő vegyületek semlegesítője. Az EGCG kedvezően
befolyásolja a bélmikrobiom összetételét, enyhíti az oxidatív stresszt, és
szabályozza a mitokondriális működést a sejtekben. Növeli az
inzulinérzékenységet, megnöveli az energiafelhasználást és a fogyást, csökkenti
a zsírtömeget és megkönnyít a súlymegtartást a fogyás után. CHILI PAPRIKA ?
BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS A chili paprika (Capsicum annuum L.)
hozzájárul a testtömegcsökkenéshez, támogatja a testsúlycsökkentő étrend
eredményességét. A védjegyzett MaxiTherm®, a chili paprika aktív hatóanyagait, a
kapszaicinoidokat - kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin ?
koncentrálja, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív
alkotóelemek több szempontból is. A kapszaicin vegyületkeverék termogenetikus
zsírégető, ez a termogenezis zsírégetés révén, a testzsír csökkenése mellett,
megnövekedett anyagcsere rátát is jelent. A kapszaicin vegyületkeverék
fogyasztása csökkenti az étvágyat, a kalóriabevitelt, és megnöveli az
energiafelhasználást. A kapszaicin vegyületkeverék elősegíti a bélmikrobiom
egyensúlyát, szignifikánsan növeli a Firmicutes/Bacteroidetes arányt, táplálja a
butiráttermelő hasznos baktériumokat, és csökkenti a gyulladásos citokin
szintet. A CHILI PAPRIKA ÉS KONCENTRÁLT HATÓANYAGAI Chili paprikából származó
kapszaicinoidok nem egyetlen összetevőt foglalnak magukban, hanem egy
vegyületkeveréket, amelyek a következők: kapszaicin, dihidrokapszaicin,
nordihidrokapszaicin. Ezek azok a természetben előforduló összetevők, amelyek a
csípős ételek fogyasztása során, a nyelvtől, a szájpadláson át, egészen a
torokig égető érzést váltanak ki. A két legmarkánsabb összetevő a kapszaicin és
a dihidrokapszaicin, amelyek több, mint 80%-t teszi ki a kapszaicinoidoknak. A
SCOVILLE-FÉLE CSÍPŐSSÉGI EGYSÉG A chili paprikák csípősségét az úgynevezett
Scoville skálával határozzák meg. A Scoville-féle csípősségi egység (SHU:
Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin
relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát
hányszorosára kell hígítani ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.
TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATÁBÓL SZÁRMAZÓ KAPSZAICINOIDOK,
DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZNEK. EZÉRT NEM OKOZ IRRITÁCIÓT A 15 DB
CHILI PAPRIKA A CHILI TABLETTÁBAN A kapszaicin valójában csak nagy dózisban
adagolva fejti ki testsúlycsökkentő hatását. A normál közfogyasztásra szánt
chili paprika már kisebb mennyiségben is, sok embernél, gyomor- és bélrendszeri
panaszokat, hasi diszkomfortérzetet okoz, valamint irritációt a szájban és
emésztőrendszerben, ezért nem jól tolerálható. MIKROKAPSZULÁZOTT VITAPEARLTM
TECHNOLÓGIA A MaxiTherm® maximálisan kihasználja a chili paprikához kapcsolódó
élettani hatásokat. A melegre és fényre érzékeny, illékony, irritáló chili
vegyületek koncentrálását és a módosított (késleltetett) hatóanyagleadást egy
mikrokapszulázási technológia (VitaPearlTM) teszi lehetővé. A ?szállítórendszer?
előnyei: megakadályozza, hogy a kapszaicin vegyületek azonnal lebomoljanak a
gyomor savas környezetében megvédi a hatóanyag tartalmat javítja a biológiai
hasznosulást növeli a felszívódást megkönnyíti a késleltetett hatóanyag
kibocsátást és biztonságossá teszi az alkalmazását Az eljárással minden egyes
kapszaicin részecskét, mikrogömbökbe zárnak, majd a hatóanyagszemcséket egy
szabályozott bomlású, pH-érzékeny védőburokkal látják el. Ezek a mikrogömbök
sűrítik a tablettát. Így egy hatóanyag lebomlás és hatóanyag veszteség nélküli,
stabil és koncentrált chili kivonatot kapunk, ami biztosítja, hogy a mikrogömbök
csak a bélben kezdjék meg a szabályozott hatóanyag leadást. A VitaPearlTM
mikrokapszulázási technológia segítségével hatékony mennyiségű hatóanyag
szállítódik célirányosan a vélkonybélbe, ahol a hatóanyagok fel tudnak
szabadulni/szívódni, emésztőrendszeri panaszok nélkül. A Natur Tanya® CHILI
TABLETTA, a VitaPearlTM mikrokapszulázási technológiának köszönhetően nem okoz
emésztőrendszeri irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat. EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK
A CHILI PAPRIKÁVAL KAPCSOLATBAN A chili, a fűszerpaprikák és a csípős étkezési
paprikák fontos jellemzője a bogyók csípősségének mértéke, amelyet a termés
kapszaicinoid tartalma határoz meg. A chili paprikák csípősségét az úgynevezett
Scoville skálával határozzák meg. A Scoville-féle csípősségi egység (SHU:
Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin
relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát
hányszorosára kell hígitani, ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.
TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATBAN MEGTALÁLHATÓ
KAPSZAICINOIDOK, DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZIK. KIKNEK AJÁNLJUK A
NATUR TANYA® CHILI TABLETTA TERMÉKET? azoknak, akik védjegyzett, 3 hatóanyagra
standardizált chili kivonattal egészítenék ki étrendjüket azoknak, akik olyan
készítményt keresnek, amely a chili paprikát, koncentrált, kivonat formájába
tartalmazza, és amely nem okoz irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat
csökkentett szénhidráttartalmú étrendet követőknek fogyókúrázóknak,
csökkentett kalóriabevitel mellett a testsúlycsökkentő étrend támogatásához
sportolóknak, aktív életmód esetén nőknek és férfiaknak egyaránt Adagolási
javaslat: Napi 1-2 tabletta, lehetőleg étkezések előtt, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Adagok száma a termékben:
15-30 LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES! Laktóztartalom: < 0,1
g/100 g. MaxiTherm® is a trademark of Vita Actives. Frutafit® is a trademark of
Sensus B.V. Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az
étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az
egészséges életmódot! Koffeint tartalmaz (0,5 mg/tabletta). A termék 12 éves
kortól alkalmazható A termék fogyasztható cukorbetegség mellett A termék NEM
alkalmazható vérhígítók használata esetén A termék NEM fogyasztható terhesség,
és szoptatás időszakában Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva
tartandó. Összetevők: szorbit, Frutafit® [90% inulin természetes cikória
(Cichorium intybus L.) gyökér forrásból, 10% természetes szénhidrátok], zöld tea
[Camellia sinensis (L.) Kuntze] levél kivonat - standardizált 70% EGCG
(epigallokatekingallát) tartalommal, MaxiTherm® chili paprika (Capsicum annuum
L.) termés kivonat 10-12:1- standardizált 2% kapszaicinoid tartalommal,
zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid Tápanyagok, illetve táplálkozási vagy
élettani hatással rendelkező anyagok mennyisége (a termék javasolt maximális
napi adagjára vonatkoztatva) Inulin (Frutafit®) (cikória gyökér forrásból) 249,3
mg, MaxiTherm® chili paprika termés kivonat 100 mg, amelyből standardizált 2%
kapszaicinoidok (kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin) 2 mg, Zöld
tea (Camellia sinensis (L.) Kuntze) levél kivonat 200 mg, amelyből standardizált
70% EGCG 140 mg Jellemzők laktózmentes Igen cukormentes Nem vegán Nem bio Nem
gluténmentes Igen paleo Nem dióféléktől mentes Igen földimogyorótól mentes Igen
haltól mentes Igen mustártól mentes Igen puhatestűektől mentes Igen rákféléktől
mentes Igen szezámmagtól mentes Igen szójamentes Nem zellertől mentes Igen
méztől mentes Igen
tea kivonatot és cikória gyökér forrásból származó inulint tartalmazó
étrend-kiegészítő tabletta A standardizált kapszaicinen kívül,
dihidrokapszaicint és nordihidrokapszaicint is tartalmaz aktív hatóanyagként,
melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemeknek
tekinthetők. Mindezt cikória gyökérből nyert Frutafit® inulin rost és a 70%-os
EGCG tartalomra standardizált zöld tea kivonat egészíti ki. Az összetevők
táplálják a bélmikrobiomot, melynek egyensúlyvesztése kapcsolatba hozható az
elhízással. Hozzájárulnak a testzsír csökkentéséhez, az étvágy szabályozásához
és az anyagcsere serkentéshez. FOGYÓKÚRÁZÓKNAK ÉS AKTÍV ÉLETMÓDOT KÖVETŐKNEK
TESTSÚLYCSÖKKENTÉS, BÉLMIKROBIOM TÁMOGATÁS MINDEN TABLETTÁBAN 15 DB CHILI
PAPARIKA MAXITHERM® - VÉDJEGYZETT, STANDARDIZÁLT, 300,000 SHU/g CHILI KIVONAT
MIKROKAPSZULÁZOTT VitaPearlTM TECHNOLÓGIÁVAL HATÓANYAGOK: KAPSZAICIN,
DIHIDROKAPSZAICIN ÉS NORDIHIDROKAPSZAICIN FRUTAFIT® - CIKÓRIAGYÖKÉRBŐL NYERT
INULIN 70%-OS EGCG ANTIOXIDÁNS KIVONAT ZÖLD TEÁBÓL VEGÁN, LAKTÓZ- ÉS
GLUTÉNMENTES TERMÉK MESTERSÉGES SZÍNEZÉK, TARTÓSÍTÓSZER ÉS AROMA NÉLKÜL
FÜGGETLEN, AKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TESTSÚLYCSÖKKENTŐ BÉLMIKROBIOM
KUTATÁSOK ÉS TESTSÚLYSZABÁLYOZÁS A megváltozott bélmikrobiom kapcsolatba hozható
az elhízással és az elhízottsággal összefüggő metabolikus betegségekkel. A
bélmikrobiótának nagy hatása van az anyagcserére, a testsúlyra, a vércukorszint
szabályozására és az inzulinérzékenységre. Ezért a súlykontroll nem csak azt
jelenti, hogy egyensúlyba hozzuk a táplálékbevitelt a kalórialeadással, hanem
azt is, hogy olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek jót tesznek a
bélmikrobiomban élő, hasznos bélbaktériumainknak. Ilyenek a rostok, a jó zsírok,
az antioxidánsok, a főtt és nyers zöldségek, fermentált ételek. Az első
bizonyíték a bélmikrobiom és az elhízás közötti kapcsolatra egy 2005-ben
publikált egereken végzett kísérlet volt, ahol kövér egerek mikrobiomját
ültették sovány egerekbe, akiknél már 14 nap után 60%-kal nőtt a
testzsírtartalom és megjelent az inzulinrezisztencia, csökkentett
táplálékfelvétel mellett. Azt is megfigyelték, hogy a bélmikrobiom két
meghatározó törzsének (Firmicutes/Bacteroidetes) aránya is megváltozott. Ez
bizonyította, hogy a bélmikrobiom összetétele meghatározó szereppel bír az
elhízásban, ahol csökken a Bacteroidetes és ezzel arányosan nő a Firmicutes
törzsek mennyisége. Egy 2021. júliusi átfogó tanulmány már az elhízás
biomarkereként nevezi meg az eltolódott Firmicutes/Bacteroidetes arányt a
bélmikrobiomban. Rámutat, hogy a bélmikrobióta diszbiózisa szorosan összefügg a
járványszerűen növekedő számú elhízott populációval, gyulladásokhoz és az
inzulinérzékenység megváltozásához vezetnek. Mindez összefüggést mutat
megváltozott étrendünkkel (több zsír, szénhidrát és cukorfogyasztás) és
életvitelünkkel (stressz, mozgáshiány), melyek nagyban befolyásolják a
bélmikrobiom összetételét, csökkenti a Bacteroidetes törzsek mennyiségét és
növeli a Firmicutes törzsek számát. SZERENCSÉRE A BÉLMIKROBIOM ÖSSZETÉTELE
ÉTRENDDEL ÉS ÉLETMÓDI VÁLTOZTATÁSOKKAL KEDVEZŐ IRÁNYBA BEFOLYÁSOLHATÓ. AZ
INULIN, AZ EGCG ÉS A CHILI PAPRIKA NAGYSZERŰ OPCIÓK A MIKROBIOM-BARÁT ÉTRENDHEZ.
INULIN ? BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS A cikória gyökere (Chicorium intybus
L.), a növények közül az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmazza az
inulint, amely a Frutafit® inulin természetes forrása. Az inulin prebiotikum,
olyan emészthetetlen rost, amely csak a hasznos bélbaktériumoknak nyújt
táplálékot. Az inulin előnyösen befolyásolja az elhízott egyének bélmikrobiomát,
elősegítheti a rövid láncú zsírsavak (SCFA) termelődését, mint amilyen a vajsav
(butirát). A rövid láncú zsírsavak több energiát vonnak ki a tápanyagokból,
csökkentik a zsírszövet mennyiségét és gátolják a krónikus gyulladást. Ezért az
inulin súlycsökkenésre gyakorolt hatása összefüggésbe hozható a bélmikrobiom és
a rokon metabolitok közötti kölcsönhatással. EGCG ? BÉLMIKROBIOM ÉS
TESTSÚLYCSÖKKENTÉS Az EGCG (epigallocatechin-3-gallát) egy epigenetikusan aktív
antioxidáns. Ez azt jelenti, hogy a minket érő stressztől és helytelen
táplálkozásból adódó bélmikrobiomot és a sejteket károsító melléktermékek, pl.
szabad gyökök és gyulladást keltő vegyületek semlegesítője. Az EGCG kedvezően
befolyásolja a bélmikrobiom összetételét, enyhíti az oxidatív stresszt, és
szabályozza a mitokondriális működést a sejtekben. Növeli az
inzulinérzékenységet, megnöveli az energiafelhasználást és a fogyást, csökkenti
a zsírtömeget és megkönnyít a súlymegtartást a fogyás után. CHILI PAPRIKA ?
BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS A chili paprika (Capsicum annuum L.)
hozzájárul a testtömegcsökkenéshez, támogatja a testsúlycsökkentő étrend
eredményességét. A védjegyzett MaxiTherm®, a chili paprika aktív hatóanyagait, a
kapszaicinoidokat - kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin ?
koncentrálja, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív
alkotóelemek több szempontból is. A kapszaicin vegyületkeverék termogenetikus
zsírégető, ez a termogenezis zsírégetés révén, a testzsír csökkenése mellett,
megnövekedett anyagcsere rátát is jelent. A kapszaicin vegyületkeverék
fogyasztása csökkenti az étvágyat, a kalóriabevitelt, és megnöveli az
energiafelhasználást. A kapszaicin vegyületkeverék elősegíti a bélmikrobiom
egyensúlyát, szignifikánsan növeli a Firmicutes/Bacteroidetes arányt, táplálja a
butiráttermelő hasznos baktériumokat, és csökkenti a gyulladásos citokin
szintet. A CHILI PAPRIKA ÉS KONCENTRÁLT HATÓANYAGAI Chili paprikából származó
kapszaicinoidok nem egyetlen összetevőt foglalnak magukban, hanem egy
vegyületkeveréket, amelyek a következők: kapszaicin, dihidrokapszaicin,
nordihidrokapszaicin. Ezek azok a természetben előforduló összetevők, amelyek a
csípős ételek fogyasztása során, a nyelvtől, a szájpadláson át, egészen a
torokig égető érzést váltanak ki. A két legmarkánsabb összetevő a kapszaicin és
a dihidrokapszaicin, amelyek több, mint 80%-t teszi ki a kapszaicinoidoknak. A
SCOVILLE-FÉLE CSÍPŐSSÉGI EGYSÉG A chili paprikák csípősségét az úgynevezett
Scoville skálával határozzák meg. A Scoville-féle csípősségi egység (SHU:
Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin
relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát
hányszorosára kell hígítani ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.
TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATÁBÓL SZÁRMAZÓ KAPSZAICINOIDOK,
DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZNEK. EZÉRT NEM OKOZ IRRITÁCIÓT A 15 DB
CHILI PAPRIKA A CHILI TABLETTÁBAN A kapszaicin valójában csak nagy dózisban
adagolva fejti ki testsúlycsökkentő hatását. A normál közfogyasztásra szánt
chili paprika már kisebb mennyiségben is, sok embernél, gyomor- és bélrendszeri
panaszokat, hasi diszkomfortérzetet okoz, valamint irritációt a szájban és
emésztőrendszerben, ezért nem jól tolerálható. MIKROKAPSZULÁZOTT VITAPEARLTM
TECHNOLÓGIA A MaxiTherm® maximálisan kihasználja a chili paprikához kapcsolódó
élettani hatásokat. A melegre és fényre érzékeny, illékony, irritáló chili
vegyületek koncentrálását és a módosított (késleltetett) hatóanyagleadást egy
mikrokapszulázási technológia (VitaPearlTM) teszi lehetővé. A ?szállítórendszer?
előnyei: megakadályozza, hogy a kapszaicin vegyületek azonnal lebomoljanak a
gyomor savas környezetében megvédi a hatóanyag tartalmat javítja a biológiai
hasznosulást növeli a felszívódást megkönnyíti a késleltetett hatóanyag
kibocsátást és biztonságossá teszi az alkalmazását Az eljárással minden egyes
kapszaicin részecskét, mikrogömbökbe zárnak, majd a hatóanyagszemcséket egy
szabályozott bomlású, pH-érzékeny védőburokkal látják el. Ezek a mikrogömbök
sűrítik a tablettát. Így egy hatóanyag lebomlás és hatóanyag veszteség nélküli,
stabil és koncentrált chili kivonatot kapunk, ami biztosítja, hogy a mikrogömbök
csak a bélben kezdjék meg a szabályozott hatóanyag leadást. A VitaPearlTM
mikrokapszulázási technológia segítségével hatékony mennyiségű hatóanyag
szállítódik célirányosan a vélkonybélbe, ahol a hatóanyagok fel tudnak
szabadulni/szívódni, emésztőrendszeri panaszok nélkül. A Natur Tanya® CHILI
TABLETTA, a VitaPearlTM mikrokapszulázási technológiának köszönhetően nem okoz
emésztőrendszeri irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat. EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK
A CHILI PAPRIKÁVAL KAPCSOLATBAN A chili, a fűszerpaprikák és a csípős étkezési
paprikák fontos jellemzője a bogyók csípősségének mértéke, amelyet a termés
kapszaicinoid tartalma határoz meg. A chili paprikák csípősségét az úgynevezett
Scoville skálával határozzák meg. A Scoville-féle csípősségi egység (SHU:
Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin
relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát
hányszorosára kell hígitani, ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.
TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATBAN MEGTALÁLHATÓ
KAPSZAICINOIDOK, DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZIK. KIKNEK AJÁNLJUK A
NATUR TANYA® CHILI TABLETTA TERMÉKET? azoknak, akik védjegyzett, 3 hatóanyagra
standardizált chili kivonattal egészítenék ki étrendjüket azoknak, akik olyan
készítményt keresnek, amely a chili paprikát, koncentrált, kivonat formájába
tartalmazza, és amely nem okoz irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat
csökkentett szénhidráttartalmú étrendet követőknek fogyókúrázóknak,
csökkentett kalóriabevitel mellett a testsúlycsökkentő étrend támogatásához
sportolóknak, aktív életmód esetén nőknek és férfiaknak egyaránt Adagolási
javaslat: Napi 1-2 tabletta, lehetőleg étkezések előtt, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Adagok száma a termékben:
15-30 LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES! Laktóztartalom: < 0,1
g/100 g. MaxiTherm® is a trademark of Vita Actives. Frutafit® is a trademark of
Sensus B.V. Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az
étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az
egészséges életmódot! Koffeint tartalmaz (0,5 mg/tabletta). A termék 12 éves
kortól alkalmazható A termék fogyasztható cukorbetegség mellett A termék NEM
alkalmazható vérhígítók használata esetén A termék NEM fogyasztható terhesség,
és szoptatás időszakában Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva
tartandó. Összetevők: szorbit, Frutafit® [90% inulin természetes cikória
(Cichorium intybus L.) gyökér forrásból, 10% természetes szénhidrátok], zöld tea
[Camellia sinensis (L.) Kuntze] levél kivonat - standardizált 70% EGCG
(epigallokatekingallát) tartalommal, MaxiTherm® chili paprika (Capsicum annuum
L.) termés kivonat 10-12:1- standardizált 2% kapszaicinoid tartalommal,
zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid Tápanyagok, illetve táplálkozási vagy
élettani hatással rendelkező anyagok mennyisége (a termék javasolt maximális
napi adagjára vonatkoztatva) Inulin (Frutafit®) (cikória gyökér forrásból) 249,3
mg, MaxiTherm® chili paprika termés kivonat 100 mg, amelyből standardizált 2%
kapszaicinoidok (kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin) 2 mg, Zöld
tea (Camellia sinensis (L.) Kuntze) levél kivonat 200 mg, amelyből standardizált
70% EGCG 140 mg Jellemzők laktózmentes Igen cukormentes Nem vegán Nem bio Nem
gluténmentes Igen paleo Nem dióféléktől mentes Igen földimogyorótól mentes Igen
haltól mentes Igen mustártól mentes Igen puhatestűektől mentes Igen rákféléktől
mentes Igen szezámmagtól mentes Igen szójamentes Nem zellertől mentes Igen
méztől mentes Igen
Adatlap
Ár: | 6.770 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 2 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Natur Tanya good nature chiliburner zsírégető tabletta 30 db" című hirdetést látja. (fent)