Melora Manuka méz 525+ 500g
A m?nuka méz az Új-Zélandon őshonos M?nuka bokor (Leptospermum scoparium)
virágának nektárjából származik. A méz állagáról és színéről A M?nuka méz
természetes termék, amelyet szezonális és regionális viszonyok befolyásolnak.
Egyes területeken a mézek halványabb mézet termelnek, mint máshol. A M?nuka méz
íze is változhat, és a méz színe a fa életkorával sötétedhet. [02.] A
tárolásáról Hosszútávon, ideális 21 °C fok alatti hőmérsékleten tárolni. A
gyakori nagy hőváltozások, befolyásolják a manuka méz állagát és a benne lévő
hatóanyagok szintjét is. Az UMF minősítésről Az UMF rövidítés a termék
csomagolásán, angolul Unique Mauka Factor (Egyedi Manuka Faktor), garantálja a
méz minőségét. Az UMF jelölést csak azok a manuka méz termelők használhatják,
akik betartják a z UMF méz szövetség szigorú, gyakorlati kódexét. A szövetség
hasonlóan működik mint a bio minősítő szervezetek. Rendszeresen ellenőrzi a
termelőket. A Melora csoport, tagja az UMF szövetségnek, ezért használhatja a
termékeink az UMF jelölést. Licensz száma: #2015. A manuka méz hatása a
Baktériumokra A manuka méz hatóanyagai tulajdonképpen a baktériumok
génállományára hatnak. Emiatt nem képesek a baktériumok a manuka fa méze ellen
hatásosan védekezni, és nem is válhatnak rezisztenssé, ellenállóvá vele szemben.
[03.] Az aktív manuka méz az első olyan méz, amelyet az orvostudomány
hivatalosan is elismer. Az Új-Zélandi manuka méz Új-Zéland egy távoli,
érintetlen paradicsomi sziget. Ezen az egyedülálló szigeten egzotikus és
változatos őshonos növényfajok virágoznak. A M?nuka bokor, bőségesen nő szerte a
szigetországban. A Melora csak a legkiválóbb növény termő területeket választja
ki, a manuka mézek előállításához. A legerősebb M?nuka mézek előállításához
egyedi éghajlati viszonyok szükségesek. A talaj, az éghajlat és az ökológiai
környezeti feltételek együttesen ideális termesztési feltételeket teremtenek. A
manuka méz története A manuka méz története, Új-Zéland első telepeseiig, az
őslakos maorikig nyúlik vissza. A maorik taongának vagy lefordítva kincsnek
nevezték ezt a csodálatos növényt. A legtöbb kutatást a manuka mézzel, Pete
Molán biokémikus végezte. Az 1980-as és 90-es években, egyértelműen igazolta
antibakteriális hatását. Ezt követően az orvostudomány is felfigyelt rá, így
egyes angolszász országokban, az erősebb manuka mézekből készült készítmények,
gyógyszer szintű minősítést is kaptak. A metilglioxál A metilglioxál természetes
módon keletkezik a manuka virág nektárjában, melyet a méhek begyűjtenek. Fontos
az is, hogy a manuka mézben lévő metilglioxál ellenáll a hőnek, a fénynek, a
testnedveknek és az enzimeknek is. Éppen ezért rendkívül különleges, és képes az
olyan szupervírusok ellen is fellépni, mint a Streptococcus (MRSA), a H. Pylori
vagy az E. coli. [04.] Összetevők: manuka méz 525 MGO+ = UMF15. Kapcsolódó
kutatások, publikációk: [01.] Health Benefits of Manuka Honey as an Essential
Constituent for Tissue Regeneration - DOI: 10.2174/1389200218666170911152240
[02.] Enhanced Antibacterial Activity of MGO TM Manuka Honey complexed with
-cyclodextrin (Manuka Honey with CycloPower TM ) - DOI: 10.31989/ffhd.v4i5.13
[03.] Antibacterial potential of Manuka honey against three oral bacteria in
vitro - [04.] Antibacterial activity of Manuka honey and its components: An
overview - doi: 10.3934/microbiol.2018.4.655
virágának nektárjából származik. A méz állagáról és színéről A M?nuka méz
természetes termék, amelyet szezonális és regionális viszonyok befolyásolnak.
Egyes területeken a mézek halványabb mézet termelnek, mint máshol. A M?nuka méz
íze is változhat, és a méz színe a fa életkorával sötétedhet. [02.] A
tárolásáról Hosszútávon, ideális 21 °C fok alatti hőmérsékleten tárolni. A
gyakori nagy hőváltozások, befolyásolják a manuka méz állagát és a benne lévő
hatóanyagok szintjét is. Az UMF minősítésről Az UMF rövidítés a termék
csomagolásán, angolul Unique Mauka Factor (Egyedi Manuka Faktor), garantálja a
méz minőségét. Az UMF jelölést csak azok a manuka méz termelők használhatják,
akik betartják a z UMF méz szövetség szigorú, gyakorlati kódexét. A szövetség
hasonlóan működik mint a bio minősítő szervezetek. Rendszeresen ellenőrzi a
termelőket. A Melora csoport, tagja az UMF szövetségnek, ezért használhatja a
termékeink az UMF jelölést. Licensz száma: #2015. A manuka méz hatása a
Baktériumokra A manuka méz hatóanyagai tulajdonképpen a baktériumok
génállományára hatnak. Emiatt nem képesek a baktériumok a manuka fa méze ellen
hatásosan védekezni, és nem is válhatnak rezisztenssé, ellenállóvá vele szemben.
[03.] Az aktív manuka méz az első olyan méz, amelyet az orvostudomány
hivatalosan is elismer. Az Új-Zélandi manuka méz Új-Zéland egy távoli,
érintetlen paradicsomi sziget. Ezen az egyedülálló szigeten egzotikus és
változatos őshonos növényfajok virágoznak. A M?nuka bokor, bőségesen nő szerte a
szigetországban. A Melora csak a legkiválóbb növény termő területeket választja
ki, a manuka mézek előállításához. A legerősebb M?nuka mézek előállításához
egyedi éghajlati viszonyok szükségesek. A talaj, az éghajlat és az ökológiai
környezeti feltételek együttesen ideális termesztési feltételeket teremtenek. A
manuka méz története A manuka méz története, Új-Zéland első telepeseiig, az
őslakos maorikig nyúlik vissza. A maorik taongának vagy lefordítva kincsnek
nevezték ezt a csodálatos növényt. A legtöbb kutatást a manuka mézzel, Pete
Molán biokémikus végezte. Az 1980-as és 90-es években, egyértelműen igazolta
antibakteriális hatását. Ezt követően az orvostudomány is felfigyelt rá, így
egyes angolszász országokban, az erősebb manuka mézekből készült készítmények,
gyógyszer szintű minősítést is kaptak. A metilglioxál A metilglioxál természetes
módon keletkezik a manuka virág nektárjában, melyet a méhek begyűjtenek. Fontos
az is, hogy a manuka mézben lévő metilglioxál ellenáll a hőnek, a fénynek, a
testnedveknek és az enzimeknek is. Éppen ezért rendkívül különleges, és képes az
olyan szupervírusok ellen is fellépni, mint a Streptococcus (MRSA), a H. Pylori
vagy az E. coli. [04.] Összetevők: manuka méz 525 MGO+ = UMF15. Kapcsolódó
kutatások, publikációk: [01.] Health Benefits of Manuka Honey as an Essential
Constituent for Tissue Regeneration - DOI: 10.2174/1389200218666170911152240
[02.] Enhanced Antibacterial Activity of MGO TM Manuka Honey complexed with
-cyclodextrin (Manuka Honey with CycloPower TM ) - DOI: 10.31989/ffhd.v4i5.13
[03.] Antibacterial potential of Manuka honey against three oral bacteria in
vitro - [04.] Antibacterial activity of Manuka honey and its components: An
overview - doi: 10.3934/microbiol.2018.4.655
Adatlap
Ár: | 36.721 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.25 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Melora Manuka méz 525+ 500g" című hirdetést látja. (fent)