Szafi Reform nyílgyökér liszt 500g
A nyílgyökérliszt használatát szószok, mártások, főzelékek, levesek, pudingok
sűrítésére, valamint tésztákhoz, süteményekhez, pudingokhoz ajánljuk. Kiválóan
alkalmas a búzaliszt és a kukoricakeményítő helyettesítésére is. Mi az a
nyílgyökér és nyílgyökér liszt? A nyílgyökér termesztés 7000 évvel ezelőttre
nyúlik vissza. Nevének eredete: A bennszülött karibi lakosok a nyilak által
okozott sebeiket ezzel a növénnyel gyógyították. A Karib-tenger és Dél-Amerika
térségében termő nyílgyökér növény földalatti gumójából (kicsi, hengeres alakú,
krém fehér) készül a finom szemcsés liszt. A nyílgyökérliszt egy íztelen, fehér
színű, porállagú (hintőpor jellegű) alapanyag. Mire használható a nyílgyökér
liszt? A nyílgyökérliszt hasonlóan működik, mint a kukoricakeményítő, kiválóan
alkalmas szószok, mártások, főzelékek, levesek, pudingok sűrítésére. (Két
teáskanál nyílgyökérliszt felel megy egy evőkanál kukoricakeményítőnek). A
nyílgyökérliszt továbbá kiválóan alkalmas a búzaliszt helyettesítésére is, így
nagyon finom paleo kenyerek, pékáruk, kekszek, muffinok készíthetőek a
nyílgyökér lisztből. (kb. 1 teásknaál nyílgyökér liszt = 1 evőkanál
búzaliszttel) Miért jobb főzni a nyílgyökér liszttel, mint a tápióka
keményítővel? A nyílgyökérliszt tűri a savas összetevőket, mint például
alamaecet, citromlé, ellenben a tápióka keményítővel. Ezért bizonyos gyümölcsös
szószok, zselék, mártások készítésére alkalmatlan a tápióka keményítő. A
nyílgyökérlisztből készült paleo kenyerek, pékáruk, sütemények lefagyaszthatóak,
ellenben a tápióka keményítővel, aminek fagyasztás után megváltozik az állaga.
Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen per 100 g kj 1481 kJ kcal 348 kcal zsír 0
g ebből telített zsírsavak 0 g szénhidrát 86,9 g ebből cukrok 0,1 g fehérje 0,2
g só 0,07 g
sűrítésére, valamint tésztákhoz, süteményekhez, pudingokhoz ajánljuk. Kiválóan
alkalmas a búzaliszt és a kukoricakeményítő helyettesítésére is. Mi az a
nyílgyökér és nyílgyökér liszt? A nyílgyökér termesztés 7000 évvel ezelőttre
nyúlik vissza. Nevének eredete: A bennszülött karibi lakosok a nyilak által
okozott sebeiket ezzel a növénnyel gyógyították. A Karib-tenger és Dél-Amerika
térségében termő nyílgyökér növény földalatti gumójából (kicsi, hengeres alakú,
krém fehér) készül a finom szemcsés liszt. A nyílgyökérliszt egy íztelen, fehér
színű, porállagú (hintőpor jellegű) alapanyag. Mire használható a nyílgyökér
liszt? A nyílgyökérliszt hasonlóan működik, mint a kukoricakeményítő, kiválóan
alkalmas szószok, mártások, főzelékek, levesek, pudingok sűrítésére. (Két
teáskanál nyílgyökérliszt felel megy egy evőkanál kukoricakeményítőnek). A
nyílgyökérliszt továbbá kiválóan alkalmas a búzaliszt helyettesítésére is, így
nagyon finom paleo kenyerek, pékáruk, kekszek, muffinok készíthetőek a
nyílgyökér lisztből. (kb. 1 teásknaál nyílgyökér liszt = 1 evőkanál
búzaliszttel) Miért jobb főzni a nyílgyökér liszttel, mint a tápióka
keményítővel? A nyílgyökérliszt tűri a savas összetevőket, mint például
alamaecet, citromlé, ellenben a tápióka keményítővel. Ezért bizonyos gyümölcsös
szószok, zselék, mártások készítésére alkalmatlan a tápióka keményítő. A
nyílgyökérlisztből készült paleo kenyerek, pékáruk, sütemények lefagyaszthatóak,
ellenben a tápióka keményítővel, aminek fagyasztás után megváltozik az állaga.
Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen per 100 g kj 1481 kJ kcal 348 kcal zsír 0
g ebből telített zsírsavak 0 g szénhidrát 86,9 g ebből cukrok 0,1 g fehérje 0,2
g só 0,07 g
Adatlap
Ár: | 2.400 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.12 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Szafi Reform nyílgyökér liszt 500g" című hirdetést látja. (fent)