![Betöltés...](/templates/pictures/ajax-loader.gif)
Natur Tanya® EMÉSZTŐENZIM komplex 30 kapszula
Natur Tanya® EMÉSZTŐENZIM komplex ? 10 féle fermentált és növényi emésztő enzim,
kalciummal gyomorsav-ellenálló növényi kapszulatokban A Natur Tanya®
emésztőenzim komplex, 10 féle fermentált és növényi enzimmel készül, amit
kalciummal is dúsítunk. Az emésztőenzim komplex hozzájárul az emésztés
támogatásához, a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, rostok, a laktóz és a glutén
lebontásának elősegítéséhez. A proteáz, a peptidáz, a papain és a bromelain
enzimek a fehérjék, a lipáz a zsírok, az amiláz a keményítő, a celluláz az
élelmi rostok, az invertáz a szacharóz, a laktáz a tejcukor, míg a
prolil-oligopeptidáz a glutén lebontásában résztvevő enzim. A kalcium hozzájárul
az emésztőenzimek normál működéséhez. 10 FÉLE EMÉSZTŐENZIM + KALCIUM
MIKROORGANIZMUS ÁLTAL FERMENTÁLT ÉS NÖVÉNYI EREDETŰ EMÉSZTŐENZIMEK AZ EMÉSZTÉS
TÁMOGATÁSÁHOZ A FEHÉRJÉK, ZSÍROK, SZÉNHIDRÁTOK, ÉLELMI ROSTOK, A LAKTÓZ ÉS A
GLUTÉN LEBONTÁSÁT SEGÍTŐ MULTI ENZIM KOMPLEX GYOMORSAV-ELLENÁLLÓ NÖVÉNYI
KAPSZULATOKBAN VEGÁN ÉS GLUTÉNMENTES TERMÉK TITÁN-DIOXID MENTES FORMULA NEM
TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ENZIMET EMÉSZTŐENZIM PÓTLÁS Az emésztőenzimek olyan
fehérjemolekulák, amelyek katalizálják a nagy táplálékmolekulák kisebb
molekulákra történő lebontását, hogy MEGKÖNNYÍTSÉK AZOK FELSZÍVÓDÁSÁT A
VÉKONYBÉLBEN. Ezeket a nyálmirigyek, a gyomorban lévő mirigyek, a hasnyálmirigy
és a vékonybélben lévő mirigyek választják ki. Kivételt képez ez alól a rostok
lebontását segítő celluláz enzim, hiszen az emberi szervezet nem képes ennek az
enzimnek a szintetizálására. A Natur Tanya® emésztőenzim komplex az alábbi
enzimeket kombinálja FEHÉRJEBONTÓ ENZIMEK proteáz enzim peptidáz enzim papain
enzim bromelain enzim ZSÍRBONTÓ ENZIM lipáz KEMÉNYÍTŐBONTÓ ENZIM amiláz
ROSTBONTÓ ENZIM celluláz SZACHARÓZ-BONTÓ ENZIM invertáz LAKTÓZBONTÓ ENZIM laktáz
GLUTÉNBONTÓ ENZIM prolil-oligopeptidáz HOGYAN ÉRDEMES FELTÜNTETNI AZ
EMÉSZTŐENZIMEKET AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK CSOMAGOLÁSÁN? Jelenleg nincs szabályozva
az, hogy az étrend-kiegészítők csomagolásán a napi adagra vonatkoztatva hogyan
kell feltüntetni az emésztőenzimek mennyiségét. Ez 3 féleképpen valósítható meg:
1) Az emésztőenzimek mennyisége tömegegységben, például mg-ban is megadható 2)
Az adott emésztőenzim alapanyag gyártója által használt emésztési egység szerint
[ezt rendszerint csak egy U (Unit- egység) betűvel szokták jelölni] 3) Az egyes
enzimaktivitások a nemzetközileg elfogadott mértékegységek szerint is
megjelölhetők Az emésztőenzimek mg-ra megadott mennyiségi leírása nem pontos,
hiszen az nem jellemzi az egyes emésztőenzimek aktivitását. Ebből az okból
kifolyólag, minden egyes emésztőenzimnél a nemzetközileg elfogadott
enzimaktivitási mérőszámokat használtunk specifikusan, hiszen ezek a
mértékegységek egymással könnyedén összehasonlíthatók, szemben az egyes
alapanyaggyártók saját enzimaktivitási egységeikkel (U), amelyek külön-külön is
eltérhetnek egymástól- az utóbbi jelölési mód szintén nem teszi lehetővé az
egyes emésztőenzimek összehasonlítását. Más termékösszetevőkkel ellentétben az
enzimeket az aktivitási szintjük, nem pedig súlyuk, térfogatuk vagy nyers
mennyiségük alapján mérik. Az aktivitás mértéke egy adott enzim azon mennyisége,
mely egy adott szubsztrát katalizálásához szükséges adott idő alatt adott
hőmérsékleti és pH viszonyok mellett. FCCU: (Food Chemical Codex Unit), Food
Chemical Codex szerinti laktáz enzim egység DU: (Dextrinizing Unit),
dextrinizáló egység GDU: (Gelatin Digestion Unit), zselatin emésztési egység USP
U: (United States Pharmacopeia Unit), az Egyesült Államok Gyógyszerkönyve
szerinti enzimaktivitási egység PPI: (Protease Picomole International), glutén
enzimaktivitási egység HUT: (Hemoglobin Units on the tyrosine basis), gomba
eredetű peptidáz enzimaktivitási egység CU: (Cellulase Unit), celluláz
enzimaktivitási egység SU: (Sumner Unit), invertáz enzimaktivitási egység PC:
(Protease Unit on L-tyrosine basis), bakteriális proteáz enzimaktivitási egység
FIP: (Fédération International Pharmaceutique), gomba eredetű lipáz
enzimaktivitási egység A NATUR TANYA® EMÉSZTŐENZIM, NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ
ENZIMEKET! A Natur Tanya® emésztőenzim komplex kizárólag mikroorganizmus által
fermentált és növényi eredetű emésztőenzimeket tartalmaz. Általánosságban
elmondható, hogy a mikrobiális forrásból (pl.: gomba, baktérium) származó,
fermentációval készült enzimek stabilabbak az állati eredetű enzimekkel
összehasonlítva, valamint sokkal szélesebb pH és hőmérsékleti tartományban
fejtik ki aktivitásukat. A gyomor savas közege hatással lehet az emésztőenzimek
aktivitására, ezért a stabilitás további fokozása érdekében a hatóanyagokat
(emésztőenzimeket) zselatin kapszula helyett gyomorsav-ellenálló növényi
kapszulába zártuk, így segítve a biztonságos eljutást, eltérő pH értékek
mellett, a bélflóráig. A külső környezeti tényezőkkel szembeni védelemről a
bliszter csomagolás gondoskodik. Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg
étkezés közben, bő vízzel lenyelve. Az optimális hatás érdekében a kapszulát
egészben lenyelve kell alkalmazni. Nettó tömeg: 21,6 g (30 db) Adagolási
időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Adagok száma a termékben: 30
Összetevők: kalcium-karbonát, gyomorsav-ellenálló kapszulahéj
[hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], maltodextrin,
prolil-oligopeptidáz, peptidáz, alfa-amiláz, bromelain [ananász- Ananas comosus
(L.) Merr. gyümölcs kivonatból], celluláz, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak
magnéziumsói, szilícium-dioxid), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz),
proteáz, laktáz (béta-galaktozidáz), papain [papaya- Carica papaya (L.) gyümölcs
kivonatból], lipáz, invertáz. Hatóanyagok a napi adagban 1 kapszulában
Alfa-amiláz (Aspergillus sp. fermentációval készült) 3652 DU Proteáz (Bacillus
subtilis fermentációval készült) 900 PC Laktáz (Aspergillus oryzae
fermentációval készült) 600 FCC U Lipáz (Rhizopus oryzae, Candida sp.
fermentációval készült) 500 FIP Celluláz (Trichoderma sp. fermentációval
készült) 750 CU Invertáz (Saccharomyces cerevisiae fermentációval készült) 20 SU
Peptidáz (Aspergillus oryzae fermentációval készült) 10000 HUT
Prolil-oligopeptidáz (Aspergillus niger fermentációval készült) 2,5x104(25000)
PPI Papain (papaya gyümölcs kivonatból) 150000 USP U Bromelain (ananász gyümölcs
kivonatból) 50 GDU Kalcium (kalcium-karbonátból) 120 mg (15%*) *NRV: Felnőttek
számára javasolt napi beviteli referenciaérték. FCCU: (Food Chemical Codex
Unit), Food Chemical Codex szerinti laktáz enzim egység DU: (Dextrinizing Unit),
dextrinizáló egység GDU: (Gelatin Digestion Unit), zselatin emésztési egység USP
U: (United States Pharmacopeia Unit), az Egyesült Államok Gyógyszerkönyve
szerinti enzimaktivitási egység PPI: (Protease Picomole International), glutén
enzimaktivitási egység HUT: (Hemoglobin Units on the tyrosine basis), gomba
eredetű peptidáz enzimaktivitási egység CU: (Cellulase Unit), celluláz
enzimaktivitási egység SU: (Sumner Unit), invertáz enzimaktivitási egység PC:
(Protease Unit on L-tyrosine basis), bakteriális proteáz enzimaktivitási egység
FIP: (Fédération International Pharmaceutique), gomba eredetű lipáz
enzimaktivitási egység Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje
túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és
az egészséges életmódot! A termék vérhígítókkal szembeni alkalmazás orvosi
felügyeletet igényel (érdemes 3-4 órás különbséggel alkalmazni a szisztémás
enzimeket is tartalmazó készítményeket) A termék alkalmazható cukorbetegség
esetén A termék 18 éves kortól alkalmazható, de használata 3 éves kor feletti
gyermekek esetében bizonyos enzimhiányos állapotok fennállása esetén orvosi
felügyeletet igényel A termék alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! NNGYK ny.sz:
35643/2024
kalciummal gyomorsav-ellenálló növényi kapszulatokban A Natur Tanya®
emésztőenzim komplex, 10 féle fermentált és növényi enzimmel készül, amit
kalciummal is dúsítunk. Az emésztőenzim komplex hozzájárul az emésztés
támogatásához, a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, rostok, a laktóz és a glutén
lebontásának elősegítéséhez. A proteáz, a peptidáz, a papain és a bromelain
enzimek a fehérjék, a lipáz a zsírok, az amiláz a keményítő, a celluláz az
élelmi rostok, az invertáz a szacharóz, a laktáz a tejcukor, míg a
prolil-oligopeptidáz a glutén lebontásában résztvevő enzim. A kalcium hozzájárul
az emésztőenzimek normál működéséhez. 10 FÉLE EMÉSZTŐENZIM + KALCIUM
MIKROORGANIZMUS ÁLTAL FERMENTÁLT ÉS NÖVÉNYI EREDETŰ EMÉSZTŐENZIMEK AZ EMÉSZTÉS
TÁMOGATÁSÁHOZ A FEHÉRJÉK, ZSÍROK, SZÉNHIDRÁTOK, ÉLELMI ROSTOK, A LAKTÓZ ÉS A
GLUTÉN LEBONTÁSÁT SEGÍTŐ MULTI ENZIM KOMPLEX GYOMORSAV-ELLENÁLLÓ NÖVÉNYI
KAPSZULATOKBAN VEGÁN ÉS GLUTÉNMENTES TERMÉK TITÁN-DIOXID MENTES FORMULA NEM
TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ENZIMET EMÉSZTŐENZIM PÓTLÁS Az emésztőenzimek olyan
fehérjemolekulák, amelyek katalizálják a nagy táplálékmolekulák kisebb
molekulákra történő lebontását, hogy MEGKÖNNYÍTSÉK AZOK FELSZÍVÓDÁSÁT A
VÉKONYBÉLBEN. Ezeket a nyálmirigyek, a gyomorban lévő mirigyek, a hasnyálmirigy
és a vékonybélben lévő mirigyek választják ki. Kivételt képez ez alól a rostok
lebontását segítő celluláz enzim, hiszen az emberi szervezet nem képes ennek az
enzimnek a szintetizálására. A Natur Tanya® emésztőenzim komplex az alábbi
enzimeket kombinálja FEHÉRJEBONTÓ ENZIMEK proteáz enzim peptidáz enzim papain
enzim bromelain enzim ZSÍRBONTÓ ENZIM lipáz KEMÉNYÍTŐBONTÓ ENZIM amiláz
ROSTBONTÓ ENZIM celluláz SZACHARÓZ-BONTÓ ENZIM invertáz LAKTÓZBONTÓ ENZIM laktáz
GLUTÉNBONTÓ ENZIM prolil-oligopeptidáz HOGYAN ÉRDEMES FELTÜNTETNI AZ
EMÉSZTŐENZIMEKET AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK CSOMAGOLÁSÁN? Jelenleg nincs szabályozva
az, hogy az étrend-kiegészítők csomagolásán a napi adagra vonatkoztatva hogyan
kell feltüntetni az emésztőenzimek mennyiségét. Ez 3 féleképpen valósítható meg:
1) Az emésztőenzimek mennyisége tömegegységben, például mg-ban is megadható 2)
Az adott emésztőenzim alapanyag gyártója által használt emésztési egység szerint
[ezt rendszerint csak egy U (Unit- egység) betűvel szokták jelölni] 3) Az egyes
enzimaktivitások a nemzetközileg elfogadott mértékegységek szerint is
megjelölhetők Az emésztőenzimek mg-ra megadott mennyiségi leírása nem pontos,
hiszen az nem jellemzi az egyes emésztőenzimek aktivitását. Ebből az okból
kifolyólag, minden egyes emésztőenzimnél a nemzetközileg elfogadott
enzimaktivitási mérőszámokat használtunk specifikusan, hiszen ezek a
mértékegységek egymással könnyedén összehasonlíthatók, szemben az egyes
alapanyaggyártók saját enzimaktivitási egységeikkel (U), amelyek külön-külön is
eltérhetnek egymástól- az utóbbi jelölési mód szintén nem teszi lehetővé az
egyes emésztőenzimek összehasonlítását. Más termékösszetevőkkel ellentétben az
enzimeket az aktivitási szintjük, nem pedig súlyuk, térfogatuk vagy nyers
mennyiségük alapján mérik. Az aktivitás mértéke egy adott enzim azon mennyisége,
mely egy adott szubsztrát katalizálásához szükséges adott idő alatt adott
hőmérsékleti és pH viszonyok mellett. FCCU: (Food Chemical Codex Unit), Food
Chemical Codex szerinti laktáz enzim egység DU: (Dextrinizing Unit),
dextrinizáló egység GDU: (Gelatin Digestion Unit), zselatin emésztési egység USP
U: (United States Pharmacopeia Unit), az Egyesült Államok Gyógyszerkönyve
szerinti enzimaktivitási egység PPI: (Protease Picomole International), glutén
enzimaktivitási egység HUT: (Hemoglobin Units on the tyrosine basis), gomba
eredetű peptidáz enzimaktivitási egység CU: (Cellulase Unit), celluláz
enzimaktivitási egység SU: (Sumner Unit), invertáz enzimaktivitási egység PC:
(Protease Unit on L-tyrosine basis), bakteriális proteáz enzimaktivitási egység
FIP: (Fédération International Pharmaceutique), gomba eredetű lipáz
enzimaktivitási egység A NATUR TANYA® EMÉSZTŐENZIM, NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ
ENZIMEKET! A Natur Tanya® emésztőenzim komplex kizárólag mikroorganizmus által
fermentált és növényi eredetű emésztőenzimeket tartalmaz. Általánosságban
elmondható, hogy a mikrobiális forrásból (pl.: gomba, baktérium) származó,
fermentációval készült enzimek stabilabbak az állati eredetű enzimekkel
összehasonlítva, valamint sokkal szélesebb pH és hőmérsékleti tartományban
fejtik ki aktivitásukat. A gyomor savas közege hatással lehet az emésztőenzimek
aktivitására, ezért a stabilitás további fokozása érdekében a hatóanyagokat
(emésztőenzimeket) zselatin kapszula helyett gyomorsav-ellenálló növényi
kapszulába zártuk, így segítve a biztonságos eljutást, eltérő pH értékek
mellett, a bélflóráig. A külső környezeti tényezőkkel szembeni védelemről a
bliszter csomagolás gondoskodik. Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg
étkezés közben, bő vízzel lenyelve. Az optimális hatás érdekében a kapszulát
egészben lenyelve kell alkalmazni. Nettó tömeg: 21,6 g (30 db) Adagolási
időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Adagok száma a termékben: 30
Összetevők: kalcium-karbonát, gyomorsav-ellenálló kapszulahéj
[hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], maltodextrin,
prolil-oligopeptidáz, peptidáz, alfa-amiláz, bromelain [ananász- Ananas comosus
(L.) Merr. gyümölcs kivonatból], celluláz, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak
magnéziumsói, szilícium-dioxid), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz),
proteáz, laktáz (béta-galaktozidáz), papain [papaya- Carica papaya (L.) gyümölcs
kivonatból], lipáz, invertáz. Hatóanyagok a napi adagban 1 kapszulában
Alfa-amiláz (Aspergillus sp. fermentációval készült) 3652 DU Proteáz (Bacillus
subtilis fermentációval készült) 900 PC Laktáz (Aspergillus oryzae
fermentációval készült) 600 FCC U Lipáz (Rhizopus oryzae, Candida sp.
fermentációval készült) 500 FIP Celluláz (Trichoderma sp. fermentációval
készült) 750 CU Invertáz (Saccharomyces cerevisiae fermentációval készült) 20 SU
Peptidáz (Aspergillus oryzae fermentációval készült) 10000 HUT
Prolil-oligopeptidáz (Aspergillus niger fermentációval készült) 2,5x104(25000)
PPI Papain (papaya gyümölcs kivonatból) 150000 USP U Bromelain (ananász gyümölcs
kivonatból) 50 GDU Kalcium (kalcium-karbonátból) 120 mg (15%*) *NRV: Felnőttek
számára javasolt napi beviteli referenciaérték. FCCU: (Food Chemical Codex
Unit), Food Chemical Codex szerinti laktáz enzim egység DU: (Dextrinizing Unit),
dextrinizáló egység GDU: (Gelatin Digestion Unit), zselatin emésztési egység USP
U: (United States Pharmacopeia Unit), az Egyesült Államok Gyógyszerkönyve
szerinti enzimaktivitási egység PPI: (Protease Picomole International), glutén
enzimaktivitási egység HUT: (Hemoglobin Units on the tyrosine basis), gomba
eredetű peptidáz enzimaktivitási egység CU: (Cellulase Unit), celluláz
enzimaktivitási egység SU: (Sumner Unit), invertáz enzimaktivitási egység PC:
(Protease Unit on L-tyrosine basis), bakteriális proteáz enzimaktivitási egység
FIP: (Fédération International Pharmaceutique), gomba eredetű lipáz
enzimaktivitási egység Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje
túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és
az egészséges életmódot! A termék vérhígítókkal szembeni alkalmazás orvosi
felügyeletet igényel (érdemes 3-4 órás különbséggel alkalmazni a szisztémás
enzimeket is tartalmazó készítményeket) A termék alkalmazható cukorbetegség
esetén A termék 18 éves kortól alkalmazható, de használata 3 éves kor feletti
gyermekek esetében bizonyos enzimhiányos állapotok fennállása esetén orvosi
felügyeletet igényel A termék alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! NNGYK ny.sz:
35643/2024
![Tovább](/templates/pictures/tovabb1.png)
Adatlap
Ár: | 5.993 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.02.03 |
Eddig megtekintették 2 alkalommal |
A hirdető adatai
![Tovább](/templates/pictures/tovabb2.png)
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Natur Tanya® EMÉSZTŐENZIM komplex 30 kapszula" című hirdetést látja. (fent)