
Spájzold be! azonnal használható kovászpor 50 g
Spájzold be! azonnal használható kovászpor 50 g Spájzold Be! Azonnal használható
kovászpor 50 g Szárított, lágy-aromás búzakovász - aktív élesztővel és tejsav
baktériummal. A szárított kovászport azon házi sütőknek ajánljuk, akik azonnal
felhasználható és hosszú ideig tárolható kovásszal szeretnének kenyeret sütni. E
termékünk abban különbözik a szárított kovászainktól, hogy semmilyen
előkészületet (pl. feletetés, frissítés) nem igényel a felhasználása, csupán
össze kell keverni a liszttel, vízzel és esetleges egyéb hozzávalókkal (pl.
magvak) és máris dagasztható tésztát kapunk. Természetesen e termékünk SEM
tartalmaz hozzáadott sütőélesztőt! Felhasználására 2 módszert javaslunk. 1,
Sütés előtésztával 500 g lisztet, 50 g kovászport és 375 gml vizet dagassz össze
egy tálban, majd egyben keleszd 20-25 órát 23-28 Celsius fokon. Ezután dagassz
hozzá 500 g lisztet, 375 g vizet és ízlés szerinti sót. Pihentesd 2-3 órán át
23-28 Celsius fokon, majd oszd fel a szakajtódhoz/sütőformádhoz szükséges
méretűre és formázás után még keleszd kb. 1 órán keresztül. Ezt követően a
kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre. Ezzel a
technikával kevésbé savanyúbb jellegű kenyeret fogsz kapni. 2, Sütés közvetlen
bekeveréssel 1000g lisztet, 50 g kovászport, 750 ml vizet és ízlés szerinti sót
dagassz össze jól, majd pihentesd 16-20 órán keresztül (20-25 Celsius fokon).
Ezután oszd fel a tésztát a szakajtódnak/sütőformádnak megfelelő méretűre és
formázás után keleszd még kb. 1 órán át. Ezt követően a kenyér méretétől függően
csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre. Ezzel a megoldással karakteresebb ízű
kenyeret fogsz kapni. FONTOS! Mindkét fenti módszernél vedd figyelembe, hogy a
feldolgozás helyének hőmérséklete nagyban befolyásolja a tészta érését, ezért
amíg nem tapasztalod ki magadnak, hogy a te konyhádban mennyi idő az optimáilis,
addig kelesztés közben folyamatosan figyelned kell a tésztát. Kenyérsütő géphez
nem ajánljuk. Adagolása: Lisztsúlyra számítva 5 %. Összetevők: Szárított
búzakovász (búzaliszt, starterkultúra (búzaliszt, víz)) Allergének: glutén
Nyomokban tartalmazhat: tojás, tej, szójaszármazék Átlagos tápérték 100 g
termékben Energia1615 kJ / 381 kcal, Zsír 1,4 g, amelyből telített zsírsavak 0,6
g, Szénhidrát 75,4 g, amelyből cukrok 1,4 g, Rost 2,1 g, Fehérje 14,9 g, Só
kovászpor 50 g Szárított, lágy-aromás búzakovász - aktív élesztővel és tejsav
baktériummal. A szárított kovászport azon házi sütőknek ajánljuk, akik azonnal
felhasználható és hosszú ideig tárolható kovásszal szeretnének kenyeret sütni. E
termékünk abban különbözik a szárított kovászainktól, hogy semmilyen
előkészületet (pl. feletetés, frissítés) nem igényel a felhasználása, csupán
össze kell keverni a liszttel, vízzel és esetleges egyéb hozzávalókkal (pl.
magvak) és máris dagasztható tésztát kapunk. Természetesen e termékünk SEM
tartalmaz hozzáadott sütőélesztőt! Felhasználására 2 módszert javaslunk. 1,
Sütés előtésztával 500 g lisztet, 50 g kovászport és 375 gml vizet dagassz össze
egy tálban, majd egyben keleszd 20-25 órát 23-28 Celsius fokon. Ezután dagassz
hozzá 500 g lisztet, 375 g vizet és ízlés szerinti sót. Pihentesd 2-3 órán át
23-28 Celsius fokon, majd oszd fel a szakajtódhoz/sütőformádhoz szükséges
méretűre és formázás után még keleszd kb. 1 órán keresztül. Ezt követően a
kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre. Ezzel a
technikával kevésbé savanyúbb jellegű kenyeret fogsz kapni. 2, Sütés közvetlen
bekeveréssel 1000g lisztet, 50 g kovászport, 750 ml vizet és ízlés szerinti sót
dagassz össze jól, majd pihentesd 16-20 órán keresztül (20-25 Celsius fokon).
Ezután oszd fel a tésztát a szakajtódnak/sütőformádnak megfelelő méretűre és
formázás után keleszd még kb. 1 órán át. Ezt követően a kenyér méretétől függően
csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre. Ezzel a megoldással karakteresebb ízű
kenyeret fogsz kapni. FONTOS! Mindkét fenti módszernél vedd figyelembe, hogy a
feldolgozás helyének hőmérséklete nagyban befolyásolja a tészta érését, ezért
amíg nem tapasztalod ki magadnak, hogy a te konyhádban mennyi idő az optimáilis,
addig kelesztés közben folyamatosan figyelned kell a tésztát. Kenyérsütő géphez
nem ajánljuk. Adagolása: Lisztsúlyra számítva 5 %. Összetevők: Szárított
búzakovász (búzaliszt, starterkultúra (búzaliszt, víz)) Allergének: glutén
Nyomokban tartalmazhat: tojás, tej, szójaszármazék Átlagos tápérték 100 g
termékben Energia1615 kJ / 381 kcal, Zsír 1,4 g, amelyből telített zsírsavak 0,6
g, Szénhidrát 75,4 g, amelyből cukrok 1,4 g, Rost 2,1 g, Fehérje 14,9 g, Só

Adatlap
Ár: | 940 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.02.19 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Spájzold be! azonnal használható kovászpor 50 g" című hirdetést látja. (fent)