Betöltés...

Györgytea Csipkebogyó hús

Györgytea Csipkebogyó hús Enyhe vízhajtó. Szabályozza az erek
áteresztőképességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot. Ennél
fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére, kezelésére használható. A-, B1-,
B2-, P- és K-vitamin is található benne, de természetesen leginkább magas
C-vitamin tartalmáról híres. A termésében, a csipkebogyóban legendásan sok
C-vitamin van, egy kicsi bogyóban több, mint egy nagy citromban! Ezért nem
szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik. Fontos téli
vitaminforrás a nátha megelőzésére. A csipkehús kedvezően hat a cukorbetegségre,
szabályozza a vércukorszintet. Cukorbetegek étkezés után fogyasszák, mivel
segíti a zsír emésztését. Különösen ajánljuk immunerősítésre, valamint
stresszoldásra, dohányosoknak pedig azért, mert a dohányzás sok C-vitamint von
el a szervezetből. Nyugtatja az idegeket, általános erősítő hatása van. A
C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek
falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét,
ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Segíti a csontok
erősödését, szilárdságát és a csontképződést. A csipkemagban csak E-vitamin van,
teája epekőoldó hatású, hólyagbántalmak ellen is nagyon jó. Húgyhajtó hatású,
vesehomokra és vesekő leválasztásra is használható. A virág szirmai enyhe
hashajtó hatással bírnak, levele hasfogó. Elkészítés Gyógytea készítéséhez egy
evőkanál (3 g) csipkebogyót 2,5 dl hideg vízben 5-6 órát áztasson, majd szűrje
le. Ne használjon fémszűrőt. Forralni, forrázni nem szabad. Felhasználása
belsőleg Gyógytea: rendszeres napi fogyasztása az őszi-téli időszakban ? a
csipkebogyó immunerősítő hatása miatt ? segít a fertőzések, megfázások, nátha
megelőzésében. Vércukorszint-szabályozó hatása miatt cukorbetegeknek is
ajánljuk, étkezés után fogyasztva egy csészével. Lehetőleg ízesítés nélkül
fogyassza. Napi 2-3 csészével korlátlan ideig iható. Terhesség és szoptatás
alatt is fogyasztható. Gyermekeknek 1 éves kortól hígítva adható (egy teáskanál
csipkebogyó 2,5 dl vízhez). A friss virágból készült tea kiváló hashajtó. Napi
egy csészével kell inni lefekvés előtt. Gyógybor: a csipkebogyóbor főleg idősebb
korban kitűnő házi szer a hólyag és a vese rendszertelen működése ellen. Egyéb
felhasználás: a termésből készülhet még lekvár, likőr, szörp. A lekvárhoz a
csipkehúst használjuk mag és szőr nélkül. A megtisztított, nyers csipkehúst
turmixoljuk, majd azonos mennyiségű mézet vagy cukrot adunk hozzá, hűtőben
tároljuk.

Tovább
Adatlap
Ár: 995 Ft
 
Feladás dátuma: 2025.04.24
Eddig megtekintették 0 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Györgytea Csipkebogyó hús
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Györgytea Csipkebogyó hús" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem