
Györgytea Csipkebogyó hús
Györgytea Csipkebogyó hús Enyhe vízhajtó. Szabályozza az erek
áteresztőképességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot. Ennél
fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére, kezelésére használható. A-, B1-,
B2-, P- és K-vitamin is található benne, de természetesen leginkább magas
C-vitamin tartalmáról híres. A termésében, a csipkebogyóban legendásan sok
C-vitamin van, egy kicsi bogyóban több, mint egy nagy citromban! Ezért nem
szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik. Fontos téli
vitaminforrás a nátha megelőzésére. A csipkehús kedvezően hat a cukorbetegségre,
szabályozza a vércukorszintet. Cukorbetegek étkezés után fogyasszák, mivel
segíti a zsír emésztését. Különösen ajánljuk immunerősítésre, valamint
stresszoldásra, dohányosoknak pedig azért, mert a dohányzás sok C-vitamint von
el a szervezetből. Nyugtatja az idegeket, általános erősítő hatása van. A
C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek
falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét,
ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Segíti a csontok
erősödését, szilárdságát és a csontképződést. A csipkemagban csak E-vitamin van,
teája epekőoldó hatású, hólyagbántalmak ellen is nagyon jó. Húgyhajtó hatású,
vesehomokra és vesekő leválasztásra is használható. A virág szirmai enyhe
hashajtó hatással bírnak, levele hasfogó. Elkészítés Gyógytea készítéséhez egy
evőkanál (3 g) csipkebogyót 2,5 dl hideg vízben 5-6 órát áztasson, majd szűrje
le. Ne használjon fémszűrőt. Forralni, forrázni nem szabad. Felhasználása
belsőleg Gyógytea: rendszeres napi fogyasztása az őszi-téli időszakban ? a
csipkebogyó immunerősítő hatása miatt ? segít a fertőzések, megfázások, nátha
megelőzésében. Vércukorszint-szabályozó hatása miatt cukorbetegeknek is
ajánljuk, étkezés után fogyasztva egy csészével. Lehetőleg ízesítés nélkül
fogyassza. Napi 2-3 csészével korlátlan ideig iható. Terhesség és szoptatás
alatt is fogyasztható. Gyermekeknek 1 éves kortól hígítva adható (egy teáskanál
csipkebogyó 2,5 dl vízhez). A friss virágból készült tea kiváló hashajtó. Napi
egy csészével kell inni lefekvés előtt. Gyógybor: a csipkebogyóbor főleg idősebb
korban kitűnő házi szer a hólyag és a vese rendszertelen működése ellen. Egyéb
felhasználás: a termésből készülhet még lekvár, likőr, szörp. A lekvárhoz a
csipkehúst használjuk mag és szőr nélkül. A megtisztított, nyers csipkehúst
turmixoljuk, majd azonos mennyiségű mézet vagy cukrot adunk hozzá, hűtőben
tároljuk.
áteresztőképességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot. Ennél
fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére, kezelésére használható. A-, B1-,
B2-, P- és K-vitamin is található benne, de természetesen leginkább magas
C-vitamin tartalmáról híres. A termésében, a csipkebogyóban legendásan sok
C-vitamin van, egy kicsi bogyóban több, mint egy nagy citromban! Ezért nem
szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik. Fontos téli
vitaminforrás a nátha megelőzésére. A csipkehús kedvezően hat a cukorbetegségre,
szabályozza a vércukorszintet. Cukorbetegek étkezés után fogyasszák, mivel
segíti a zsír emésztését. Különösen ajánljuk immunerősítésre, valamint
stresszoldásra, dohányosoknak pedig azért, mert a dohányzás sok C-vitamint von
el a szervezetből. Nyugtatja az idegeket, általános erősítő hatása van. A
C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek
falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét,
ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Segíti a csontok
erősödését, szilárdságát és a csontképződést. A csipkemagban csak E-vitamin van,
teája epekőoldó hatású, hólyagbántalmak ellen is nagyon jó. Húgyhajtó hatású,
vesehomokra és vesekő leválasztásra is használható. A virág szirmai enyhe
hashajtó hatással bírnak, levele hasfogó. Elkészítés Gyógytea készítéséhez egy
evőkanál (3 g) csipkebogyót 2,5 dl hideg vízben 5-6 órát áztasson, majd szűrje
le. Ne használjon fémszűrőt. Forralni, forrázni nem szabad. Felhasználása
belsőleg Gyógytea: rendszeres napi fogyasztása az őszi-téli időszakban ? a
csipkebogyó immunerősítő hatása miatt ? segít a fertőzések, megfázások, nátha
megelőzésében. Vércukorszint-szabályozó hatása miatt cukorbetegeknek is
ajánljuk, étkezés után fogyasztva egy csészével. Lehetőleg ízesítés nélkül
fogyassza. Napi 2-3 csészével korlátlan ideig iható. Terhesség és szoptatás
alatt is fogyasztható. Gyermekeknek 1 éves kortól hígítva adható (egy teáskanál
csipkebogyó 2,5 dl vízhez). A friss virágból készült tea kiváló hashajtó. Napi
egy csészével kell inni lefekvés előtt. Gyógybor: a csipkebogyóbor főleg idősebb
korban kitűnő házi szer a hólyag és a vese rendszertelen működése ellen. Egyéb
felhasználás: a termésből készülhet még lekvár, likőr, szörp. A lekvárhoz a
csipkehúst használjuk mag és szőr nélkül. A megtisztított, nyers csipkehúst
turmixoljuk, majd azonos mennyiségű mézet vagy cukrot adunk hozzá, hűtőben
tároljuk.

Adatlap
Ár: | 995 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.04.24 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Györgytea Csipkebogyó hús" című hirdetést látja. (fent)