Vita Crystal Zöld kávé kapszula (100 db)
A zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet
csökkentő és antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti
a vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz
felszívódását. A kávé ma világszerte a legnépszerűbb élvezeti cikk! A kávé
története: Az egyik történet szerint a kávé élénkítő hatását egy Káldi nevű
etióp pásztor fedezte fel Kr.e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a
piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. ?Ezt elmondta a közelben
élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes
italt készíthetnek. - 1000 körül Avicenna a középkori muszlim gondolkodás egyik
legnagyobb alakja is gyógyszerként használta a kávét. - A 16. század első
évtizedeiben már Szíria és Egyiptom lakói is ismerték. - Isztambulban az első
kávéházak az 1550-es években nyíltak, és számuk gyorsan nőtt. Európába a 17.
században érkezett meg a kávézás szokása. Az első európai kávéház 1624-ben
Velencében nyílt meg La Bottega del Caffé néven. A kávé feldolgozása: - A
bogyókat kézzel leszüretelik. - Tisztítás, érlelés. - Szárítás. - A gyümölcshús
eltávolítása a szemekről. - További tisztítás. - Válogatás. - PÖRKÖLÉS! Mi a baj
a pörköléssel? A pörkölés jóval? 200°C felett történik. Ezen a hőmérsékleten?
több száz karcinogén,? rákkeltő anyag keletkezik!? Naponta 15 millió csésze
kávét fogyaszt el Magyarország lakossága ez évente 25 millió kg égetett pörkölt
anyagot jelent. Ugyanez a probléma a pirítóssal és a karamelizált cukorral. Zöld
kávé - Pörkölés nélkül: A zöld kávéban található koffein nem ugyanúgy hat, mint
a fekete kávéban lévő, az előbbi ugyanis lassabban, de hosszabb időre fejti ki
hatását, és a hagyományos eljárással szemben nem pörkölik meg, ezért tartalmazza
azokat az anyagokat (polifenolokat) is, amelyek fokozottan támogatják az
immunrendszert, védik a sejteket a káros hatásoktól. Klorogénsav: A zöld kávé
egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és
antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti a
vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.
Tanulmányok, kutatások: - Joe Vinson és munkatársai 16 ember bevonásával
készítettek tanulmányt Indiában, de korábban hasonló vizsgálatokat folytattak
Franciaországban és Japánban. 22-26 év közötti túlsúlyos, illetve elhízott ember
vett részt a vizsgálatban. A napi egy-két adag zöld kávét ivó résztvevők
testsúlya a követés hat hete alatt átlagosan 10,5%-kal csökkent, míg testzsírjuk
mennyisége 16%-kal. - 2006-os kutatás: Hiroshi Shimoda, Emi Seki, Michio Aitani.
Egereket tápláltak standard zöld kávébab kivonatot tartalmazó diétával, és ennek
fő összetevőivel, nevezetesen koffeinnel és klorogénsavval 14 napig. A kutatók
úgy találták, hogy a zöld kávébab kivonat csökkentette a viscerális (zsigeri)
zsír mennyiségét és a testtömeget, míg az ételfogyasztás nem változott. - A
klorogénsav legyőzi? a felesleges cukrot. A tekintélyes szaklap,? a The Lancet
2002-ben?tette közzé népesség?vizsgálatát, amelyet? 17000 emberen végzett.? A
kutatók azt állapították meg, 50%-kal kisebb ?diabétesz kockázattal számolhatnak
azoknak,? akik naponta 7 csésze kávét isznak meg, azokhoz képest, akik csak
kettőt. Más kísérleti eredmények: - A klorogénsav kedvezően hat a májsejtek
működését fokozó gének tevékenységére, és az adiponectin nevű hormon szintjét
növeli, ami az inzulinérzékenységet segíti elő, gyulladáscsökkentő,
diabétesz-megelőző és anti-atherogenic hatást fejt ki. - Csökkenti a
koleszterinszintet, a trigliceridszintet és a vérnyomást. Probléma: Naponta 7
csésze kávét meginni a legtöbb ember számára kivitelezhetetlen. Ez arra a
ösztönözte a kutatókat, hogy derítsék ki, milyen cukorszint csökkentő anyagokat
tartalmaz a kávé. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a kávé
klorogénsav tartalma felelős elsősorban a glukóz csökkentő hatásért. Lenyűgözően
meggyőző adatok: - Japán kutatók egy csoportja 43%-os vércukorszint esést
regisztrált, miután zöldkávébab-kivonatot adtak be egereknek egy kiadós evés
után. - Egy klinikai kísérletben 2011-ben a kutatók 50% klorogénsavat tartalmazó
standardizált zöldkávébab-kivonat különböző dózisait adták be 56 személynek.
Azután 100 g glukózt adtak nekik egy glukóz-terheléses vizsgálatban. A
kísérletben a vércukorszintek annál nagyobb mértékben estek vissza, minél
nagyobb mennyiségű zöldkávébab-kivonat adagot kaptak a kísérleti alanyok, 100
mg-tól egészen 400 mg-ig. A 400 mg-os adagnál 32%-os csökkenés következett be a
vércukorszintben - két órával a glukózbevitel után. Ez azt jelenti, hogy ha
Önnek az étkezés után veszélyesen magas - 8.9 mmol/l ?a vércukorszintje, a
zöldkávébab kivonat 6 mmol/l-re csökkenti azt. Hatóanyag 2 kapszulában: Zöld
kávé őrlemény: 1100 mg Összetevők: Zöld kávé őrlemény, zselatin Zöldkávé
fogyaszt és élénkít A zöld kávéban található koffein nem ugyanúgy hat, mint a
fekete kávéban lévő. A zöld kávé lassabban, de hosszabb időre fejti ki hatását,
és a hagyományos eljárással szemben nem pörkölik meg, ezért tartalmazza azokat
az anyagokat (polifenolokat) is, amelyek fokozottan támogatják az
immunrendszert, védik a sejteket a káros hatásoktól. A zöld kávé egyik fő
összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és
antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti a
vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.
Csökkenti a koleszterinszintet, a trigliceridszintet és a vérnyomást. A
klorogénsav kedvezően hat a májsejtek működését fokozó gének tevékenységére, és
az adiponectin nevű hormon szintjét növeli, ami az inzulinérzékenységet segíti
elő, gyulladáscsökkentő, diabétesz-megelőző és anti-atherogenic hatást fejt ki.
csökkentő és antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti
a vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz
felszívódását. A kávé ma világszerte a legnépszerűbb élvezeti cikk! A kávé
története: Az egyik történet szerint a kávé élénkítő hatását egy Káldi nevű
etióp pásztor fedezte fel Kr.e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a
piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. ?Ezt elmondta a közelben
élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes
italt készíthetnek. - 1000 körül Avicenna a középkori muszlim gondolkodás egyik
legnagyobb alakja is gyógyszerként használta a kávét. - A 16. század első
évtizedeiben már Szíria és Egyiptom lakói is ismerték. - Isztambulban az első
kávéházak az 1550-es években nyíltak, és számuk gyorsan nőtt. Európába a 17.
században érkezett meg a kávézás szokása. Az első európai kávéház 1624-ben
Velencében nyílt meg La Bottega del Caffé néven. A kávé feldolgozása: - A
bogyókat kézzel leszüretelik. - Tisztítás, érlelés. - Szárítás. - A gyümölcshús
eltávolítása a szemekről. - További tisztítás. - Válogatás. - PÖRKÖLÉS! Mi a baj
a pörköléssel? A pörkölés jóval? 200°C felett történik. Ezen a hőmérsékleten?
több száz karcinogén,? rákkeltő anyag keletkezik!? Naponta 15 millió csésze
kávét fogyaszt el Magyarország lakossága ez évente 25 millió kg égetett pörkölt
anyagot jelent. Ugyanez a probléma a pirítóssal és a karamelizált cukorral. Zöld
kávé - Pörkölés nélkül: A zöld kávéban található koffein nem ugyanúgy hat, mint
a fekete kávéban lévő, az előbbi ugyanis lassabban, de hosszabb időre fejti ki
hatását, és a hagyományos eljárással szemben nem pörkölik meg, ezért tartalmazza
azokat az anyagokat (polifenolokat) is, amelyek fokozottan támogatják az
immunrendszert, védik a sejteket a káros hatásoktól. Klorogénsav: A zöld kávé
egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és
antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti a
vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.
Tanulmányok, kutatások: - Joe Vinson és munkatársai 16 ember bevonásával
készítettek tanulmányt Indiában, de korábban hasonló vizsgálatokat folytattak
Franciaországban és Japánban. 22-26 év közötti túlsúlyos, illetve elhízott ember
vett részt a vizsgálatban. A napi egy-két adag zöld kávét ivó résztvevők
testsúlya a követés hat hete alatt átlagosan 10,5%-kal csökkent, míg testzsírjuk
mennyisége 16%-kal. - 2006-os kutatás: Hiroshi Shimoda, Emi Seki, Michio Aitani.
Egereket tápláltak standard zöld kávébab kivonatot tartalmazó diétával, és ennek
fő összetevőivel, nevezetesen koffeinnel és klorogénsavval 14 napig. A kutatók
úgy találták, hogy a zöld kávébab kivonat csökkentette a viscerális (zsigeri)
zsír mennyiségét és a testtömeget, míg az ételfogyasztás nem változott. - A
klorogénsav legyőzi? a felesleges cukrot. A tekintélyes szaklap,? a The Lancet
2002-ben?tette közzé népesség?vizsgálatát, amelyet? 17000 emberen végzett.? A
kutatók azt állapították meg, 50%-kal kisebb ?diabétesz kockázattal számolhatnak
azoknak,? akik naponta 7 csésze kávét isznak meg, azokhoz képest, akik csak
kettőt. Más kísérleti eredmények: - A klorogénsav kedvezően hat a májsejtek
működését fokozó gének tevékenységére, és az adiponectin nevű hormon szintjét
növeli, ami az inzulinérzékenységet segíti elő, gyulladáscsökkentő,
diabétesz-megelőző és anti-atherogenic hatást fejt ki. - Csökkenti a
koleszterinszintet, a trigliceridszintet és a vérnyomást. Probléma: Naponta 7
csésze kávét meginni a legtöbb ember számára kivitelezhetetlen. Ez arra a
ösztönözte a kutatókat, hogy derítsék ki, milyen cukorszint csökkentő anyagokat
tartalmaz a kávé. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a kávé
klorogénsav tartalma felelős elsősorban a glukóz csökkentő hatásért. Lenyűgözően
meggyőző adatok: - Japán kutatók egy csoportja 43%-os vércukorszint esést
regisztrált, miután zöldkávébab-kivonatot adtak be egereknek egy kiadós evés
után. - Egy klinikai kísérletben 2011-ben a kutatók 50% klorogénsavat tartalmazó
standardizált zöldkávébab-kivonat különböző dózisait adták be 56 személynek.
Azután 100 g glukózt adtak nekik egy glukóz-terheléses vizsgálatban. A
kísérletben a vércukorszintek annál nagyobb mértékben estek vissza, minél
nagyobb mennyiségű zöldkávébab-kivonat adagot kaptak a kísérleti alanyok, 100
mg-tól egészen 400 mg-ig. A 400 mg-os adagnál 32%-os csökkenés következett be a
vércukorszintben - két órával a glukózbevitel után. Ez azt jelenti, hogy ha
Önnek az étkezés után veszélyesen magas - 8.9 mmol/l ?a vércukorszintje, a
zöldkávébab kivonat 6 mmol/l-re csökkenti azt. Hatóanyag 2 kapszulában: Zöld
kávé őrlemény: 1100 mg Összetevők: Zöld kávé őrlemény, zselatin Zöldkávé
fogyaszt és élénkít A zöld kávéban található koffein nem ugyanúgy hat, mint a
fekete kávéban lévő. A zöld kávé lassabban, de hosszabb időre fejti ki hatását,
és a hagyományos eljárással szemben nem pörkölik meg, ezért tartalmazza azokat
az anyagokat (polifenolokat) is, amelyek fokozottan támogatják az
immunrendszert, védik a sejteket a káros hatásoktól. A zöld kávé egyik fő
összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és
antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti a
vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.
Csökkenti a koleszterinszintet, a trigliceridszintet és a vérnyomást. A
klorogénsav kedvezően hat a májsejtek működését fokozó gének tevékenységére, és
az adiponectin nevű hormon szintjét növeli, ami az inzulinérzékenységet segíti
elő, gyulladáscsökkentő, diabétesz-megelőző és anti-atherogenic hatást fejt ki.
Adatlap
Ár: | 2.025 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 58 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Vita Crystal Zöld kávé kapszula (100 db)" című hirdetést látja. (fent)