Nyírfacukor Original visszazárható tasakos (200 g)
Ez a cukor megjelenésre és ízre szinte teljesen azonos a hagyományos
kristálycukorral, emberi testre gyakorolt élettani hatása viszont épp az
ellenkezôje. Felnôttek, gyermekek, várandós kismamák egyaránt fogyaszthatják. A
nyírfacukor hatása a szervezetre: Alacsony a glikémiás indexe (GI 7). Ennek
köszönhetően stabilizálja a vércukorszintet, csökkenti a szénhidrát és a cukor
utáni vágyat. Cukorbetegek számára ideális. Alacsony az energiatartalma
(240kcal/100g), ezáltal nagy segítséget jelent a testsúlykontrollban, a testsúly
csökkentésében. Elősegíti az emésztési folyamatokat. Nem halmozódik fel a
májban, mivel csak kis része szívódik fel és kerül a vérkeringéssel a májba.
Könnyen feldolgozható, nem terheli meg a szervezetet. Antibakteriális hatású.
Lúgosít a teljes emésztési ciklus folyamán. Elősegíti a calcium felszívódását.
Elősegíti a B-vitaminok felszívódását is, emiatt jó hatással van az
idegrendszerre. Fokozza a kollagén termelését. A nyírfacukrot pontosan ugyanúgy
kell használni, mint a finomított kristálycukrot. Édesít? ereje a hagyományos
cukoréhoz képest 1:1. Mellék- és utóíze nincs. A nyírfacukrot ajánljuk
hideg-meleg ételek, italok készítésénél, receptjeink bármifajta megváltoztatása
nélkül. Használhatjuk sütemények, torták, f?tt és sült ételek, desszertek,
fagylaltok, lik?rök édesítésére. Jegyezzük azonban meg, hogy antibakteriális
hatásánál fogva nem nyújt táptalajt a gombaféléknek, így nem alkalma éleszt?vel
készült ételek, mint például kelt tészták készítésére. A nyírfacukor bármilyen
menynyiségben fogyasztható természetes cukor. Az egészséges és tudatos
táplálkozás részeként a cukor helyettesítésére, elhagyására egyszer?, jó íz?,
természetes és biztonságos megoldást nyújt. A termék 500 g-os és 1000 g-os
kiszerelésben is rendelhető. A nyírfacukrot vagy becsületes kémiai nevén a
xylitol (C5H12O5) nevű szerves vegyületet a múlt század elején nyírfából
állították elő Finnországban elsőként a világon. Ebből származik a hétköznapi
elnevezése. Manapság elsősorban kukoricából állítják elő és Dánia mellett Kína a
legfontosabb exportőre. Maga a xylitol szó a görög xyl (fa) és az -itol
toldalékból, ami a cukoralkoholokat jelöl, tevődik össze. Lásd: (mannitol,
sorbitol, erythritol, maltitol, lactitol, stb...) A cukoralkohol a természetben
is számos helyen előforduló vegyület. A xilit (xylitol) egy édes vegyület, mely
amellett, hogy biztonságos és természetes, nélkülözi a cukor és a mesterséges
édesítők mellékhatásait. Felfedezhető a zöldségekben, gyümölcsökben és az emberi
testben is. Szinte ez összes gyümölcsben, a kukoricában, a zabban és egyes
gombákban is megtalálható. Majdnem olyan édes, mint a répacukor, de csupán két
harmad annyi energiát tartalmaz. Egy teáskanál (5 mL) xylitol 9,6 kCal energiát
tartalmaz, összehasonlítva a 15kCal-val, ami ugyanennyi répacukorban van benne.
Nincs utóíze és cukorbetegek is ehetik. A hazájában, Finnországban csak
xylitollal édesített rágógumit lehet kapni. Diabétesz, cukorbetegség A xilitol
40%-al kevesebb energiát tartalmaz, mint a cukor. Lassabban szívódik fel, emiatt
nem okoz hirtelen vércukor emelkedést vagy hiperglikémiát. Fogszuvasodás 35 év
klinikai vizsgálatai igazolják, hogy a xilit nem ártalmas a fogakra nézve.
Mindez annak köszönhető, hogy a szájban megtalálható baktériumok nem képesek
felhasználni szuvasodást előidéző savak termeléséhez a xilitet - öt szénatomos
szerkezetéből adódóan. Végső soron tehát a xilit akár 80%-kal tudja csökkenteni
a fogszuvasodás valószínűségét. Ennek köszönhetően számos fogászszövetség,
valamint több ország szabályozó testülete elfogadta a xilit felhasználásával
készülő - cukormentes - rágógumikat és édességeket. A finn Turku Egyetem tudósai
a 70-es évek elején végzett kutatásai igazolják a xilit szájhigiéniában
betöltött fontos szerepét. Ennek értelmében gyakorlatilag visszafordítja a cukor
negatív hatásait a szájban. A xilit hatására nem képes megindulni a szájban az
erjedés folyamata, melynek eredményeként a szájban fellelhető baktériumok sem
képesek azt savvá alakítani, tehát a száj sav-bázis egyensúlya nagyobb
valószínűséggel marad egyensúlyi állapotban. A szájban így megmaradó lúgos
állapot kedvezőtlen a baktériumok számára. Az esti fog és szájápolást követően
alkalmazott xilit ápolja és védi a fogakat és a fogínyt, vagyis szemben a
cukorral nem káros, ha éjszakára a fogakon és a szájban marad. Alkalmazásával
sikeresen lehet küzdeni az apróbb fogszuvasodási foltok állapotának
visszafordításában, illetve képes megállítani a fogszuvasodás folyamatát és
erősíteni a fogzománcot. Csontritkulás Patkányokon végzett kísérletek
eredményeként azt találták, hogy az étrendjükhöz adott xilitol lassította a
csontritkulást. Candida Azt találták, hogy az általánosan fogyasztott cukrokkal
ellentétben a xilitol nem táplálja, hanem csökkenti a candida fertőzésért
felelős gomba szaporodását. Terhes és szoptatós nők A xylitol nem csupán
biztonságos a terhes és szoptatós anyák esetében, hanem 80%-al csökkentette
annak valószínűségét, hogy az első két évben a fogszuvasodásért felelős
Streptococcus baktériummal fertőzzék tovább gyermeküket. Biztonság A xylitolnak
vagy nyírfacukornak nincs mérgező tulajdonsága. Mint minden cukoralkoholnak,
ennek is van hashajtó hatása, mivel a cukoralkoholok nem tökéletesen emésztődnek
meg. Ez a hatás egyénenként változó. Azt mondhatjuk, hogy ésszerű mennyiségben
fogyasztva nem fog tapasztalni semmi kellemetlen mellékhatást.
kristálycukorral, emberi testre gyakorolt élettani hatása viszont épp az
ellenkezôje. Felnôttek, gyermekek, várandós kismamák egyaránt fogyaszthatják. A
nyírfacukor hatása a szervezetre: Alacsony a glikémiás indexe (GI 7). Ennek
köszönhetően stabilizálja a vércukorszintet, csökkenti a szénhidrát és a cukor
utáni vágyat. Cukorbetegek számára ideális. Alacsony az energiatartalma
(240kcal/100g), ezáltal nagy segítséget jelent a testsúlykontrollban, a testsúly
csökkentésében. Elősegíti az emésztési folyamatokat. Nem halmozódik fel a
májban, mivel csak kis része szívódik fel és kerül a vérkeringéssel a májba.
Könnyen feldolgozható, nem terheli meg a szervezetet. Antibakteriális hatású.
Lúgosít a teljes emésztési ciklus folyamán. Elősegíti a calcium felszívódását.
Elősegíti a B-vitaminok felszívódását is, emiatt jó hatással van az
idegrendszerre. Fokozza a kollagén termelését. A nyírfacukrot pontosan ugyanúgy
kell használni, mint a finomított kristálycukrot. Édesít? ereje a hagyományos
cukoréhoz képest 1:1. Mellék- és utóíze nincs. A nyírfacukrot ajánljuk
hideg-meleg ételek, italok készítésénél, receptjeink bármifajta megváltoztatása
nélkül. Használhatjuk sütemények, torták, f?tt és sült ételek, desszertek,
fagylaltok, lik?rök édesítésére. Jegyezzük azonban meg, hogy antibakteriális
hatásánál fogva nem nyújt táptalajt a gombaféléknek, így nem alkalma éleszt?vel
készült ételek, mint például kelt tészták készítésére. A nyírfacukor bármilyen
menynyiségben fogyasztható természetes cukor. Az egészséges és tudatos
táplálkozás részeként a cukor helyettesítésére, elhagyására egyszer?, jó íz?,
természetes és biztonságos megoldást nyújt. A termék 500 g-os és 1000 g-os
kiszerelésben is rendelhető. A nyírfacukrot vagy becsületes kémiai nevén a
xylitol (C5H12O5) nevű szerves vegyületet a múlt század elején nyírfából
állították elő Finnországban elsőként a világon. Ebből származik a hétköznapi
elnevezése. Manapság elsősorban kukoricából állítják elő és Dánia mellett Kína a
legfontosabb exportőre. Maga a xylitol szó a görög xyl (fa) és az -itol
toldalékból, ami a cukoralkoholokat jelöl, tevődik össze. Lásd: (mannitol,
sorbitol, erythritol, maltitol, lactitol, stb...) A cukoralkohol a természetben
is számos helyen előforduló vegyület. A xilit (xylitol) egy édes vegyület, mely
amellett, hogy biztonságos és természetes, nélkülözi a cukor és a mesterséges
édesítők mellékhatásait. Felfedezhető a zöldségekben, gyümölcsökben és az emberi
testben is. Szinte ez összes gyümölcsben, a kukoricában, a zabban és egyes
gombákban is megtalálható. Majdnem olyan édes, mint a répacukor, de csupán két
harmad annyi energiát tartalmaz. Egy teáskanál (5 mL) xylitol 9,6 kCal energiát
tartalmaz, összehasonlítva a 15kCal-val, ami ugyanennyi répacukorban van benne.
Nincs utóíze és cukorbetegek is ehetik. A hazájában, Finnországban csak
xylitollal édesített rágógumit lehet kapni. Diabétesz, cukorbetegség A xilitol
40%-al kevesebb energiát tartalmaz, mint a cukor. Lassabban szívódik fel, emiatt
nem okoz hirtelen vércukor emelkedést vagy hiperglikémiát. Fogszuvasodás 35 év
klinikai vizsgálatai igazolják, hogy a xilit nem ártalmas a fogakra nézve.
Mindez annak köszönhető, hogy a szájban megtalálható baktériumok nem képesek
felhasználni szuvasodást előidéző savak termeléséhez a xilitet - öt szénatomos
szerkezetéből adódóan. Végső soron tehát a xilit akár 80%-kal tudja csökkenteni
a fogszuvasodás valószínűségét. Ennek köszönhetően számos fogászszövetség,
valamint több ország szabályozó testülete elfogadta a xilit felhasználásával
készülő - cukormentes - rágógumikat és édességeket. A finn Turku Egyetem tudósai
a 70-es évek elején végzett kutatásai igazolják a xilit szájhigiéniában
betöltött fontos szerepét. Ennek értelmében gyakorlatilag visszafordítja a cukor
negatív hatásait a szájban. A xilit hatására nem képes megindulni a szájban az
erjedés folyamata, melynek eredményeként a szájban fellelhető baktériumok sem
képesek azt savvá alakítani, tehát a száj sav-bázis egyensúlya nagyobb
valószínűséggel marad egyensúlyi állapotban. A szájban így megmaradó lúgos
állapot kedvezőtlen a baktériumok számára. Az esti fog és szájápolást követően
alkalmazott xilit ápolja és védi a fogakat és a fogínyt, vagyis szemben a
cukorral nem káros, ha éjszakára a fogakon és a szájban marad. Alkalmazásával
sikeresen lehet küzdeni az apróbb fogszuvasodási foltok állapotának
visszafordításában, illetve képes megállítani a fogszuvasodás folyamatát és
erősíteni a fogzománcot. Csontritkulás Patkányokon végzett kísérletek
eredményeként azt találták, hogy az étrendjükhöz adott xilitol lassította a
csontritkulást. Candida Azt találták, hogy az általánosan fogyasztott cukrokkal
ellentétben a xilitol nem táplálja, hanem csökkenti a candida fertőzésért
felelős gomba szaporodását. Terhes és szoptatós nők A xylitol nem csupán
biztonságos a terhes és szoptatós anyák esetében, hanem 80%-al csökkentette
annak valószínűségét, hogy az első két évben a fogszuvasodásért felelős
Streptococcus baktériummal fertőzzék tovább gyermeküket. Biztonság A xylitolnak
vagy nyírfacukornak nincs mérgező tulajdonsága. Mint minden cukoralkoholnak,
ennek is van hashajtó hatása, mivel a cukoralkoholok nem tökéletesen emésztődnek
meg. Ez a hatás egyénenként változó. Azt mondhatjuk, hogy ésszerű mennyiségben
fogyasztva nem fog tapasztalni semmi kellemetlen mellékhatást.
Adatlap
Ár: | 1.379 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 154 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nyírfacukor Original visszazárható tasakos (200 g)" című hirdetést látja. (fent)