Szegfűbors - egész
Szegfűbors - egész Származási hely: Mexikó A szegfűbors összetett ízvilágának
köszönheti igazi sikerét. A csípős és illatos fűszerből a fahéj, a bors és a
szegfűszeg mellett - a fejlett ízlelőbimbóval rendelkezők - kiérezhetik a
kardamom, a borókabogyó és a szerecsendió ízét is. Felhasználása: Leggyakrabban
halak, húsok pácolásához használja, valamint kolbászok, pástétomok és egyéb
húskészítmények fűszerezésére. Főleg a mediterrán vidékeken gyakran használják
raguk fűszerezésére is. A szegfűbors jó fűszere a szárnyasoknak, kifejezetten
kellemes a bárányhoz és a nyúlhoz, de marhahúshoz, sertéshúshoz is nyugodtan
alkalmazható. Zöldségekből készített levesekhez, krémlevesekhez, salátákhoz is
tökéletesen illik, valamint a különféle köretek is jól fűszerezhetők vele. A
paradicsomnak kifejezetten jól áll a szegfűbors íze. Fekete és zöld borssal
keverve, együtt összetörve különlegesen aromás, gazdag ízű keverék készíthető
belőle, amivel a pácolni szándékozott húsokat is bekenhetünk. Skandináviában
főleg desszertek és húskészítmények fűszerezéséhez használják. Élettani hatása:
A lábszagon kívül a szegfűbors más bajok orvoslására is alkalmas. A Karib térség
gyógyászatában a szegfűborsból készített teát különféle görcsök oldására,
megfázásra illetve emésztőrendszeri problémákra használták. Ezen kívül kezelték
vele a cukorbetegséget, az ízületi- és izomfájdalmakat, valamint a
véraláfutásokat. A tudomány kimutatta, hogy a szegfűborsban rejtező olaj
hatékony fájdalomcsillapító és jó érzéstelenítő. Épp ezért a modern
orvostudományban is helyt kapott a szegfűbors olaja, a fogorvosok helyi
érzéstelenítésre alkalmazzák.
köszönheti igazi sikerét. A csípős és illatos fűszerből a fahéj, a bors és a
szegfűszeg mellett - a fejlett ízlelőbimbóval rendelkezők - kiérezhetik a
kardamom, a borókabogyó és a szerecsendió ízét is. Felhasználása: Leggyakrabban
halak, húsok pácolásához használja, valamint kolbászok, pástétomok és egyéb
húskészítmények fűszerezésére. Főleg a mediterrán vidékeken gyakran használják
raguk fűszerezésére is. A szegfűbors jó fűszere a szárnyasoknak, kifejezetten
kellemes a bárányhoz és a nyúlhoz, de marhahúshoz, sertéshúshoz is nyugodtan
alkalmazható. Zöldségekből készített levesekhez, krémlevesekhez, salátákhoz is
tökéletesen illik, valamint a különféle köretek is jól fűszerezhetők vele. A
paradicsomnak kifejezetten jól áll a szegfűbors íze. Fekete és zöld borssal
keverve, együtt összetörve különlegesen aromás, gazdag ízű keverék készíthető
belőle, amivel a pácolni szándékozott húsokat is bekenhetünk. Skandináviában
főleg desszertek és húskészítmények fűszerezéséhez használják. Élettani hatása:
A lábszagon kívül a szegfűbors más bajok orvoslására is alkalmas. A Karib térség
gyógyászatában a szegfűborsból készített teát különféle görcsök oldására,
megfázásra illetve emésztőrendszeri problémákra használták. Ezen kívül kezelték
vele a cukorbetegséget, az ízületi- és izomfájdalmakat, valamint a
véraláfutásokat. A tudomány kimutatta, hogy a szegfűborsban rejtező olaj
hatékony fájdalomcsillapító és jó érzéstelenítő. Épp ezért a modern
orvostudományban is helyt kapott a szegfűbors olaja, a fogorvosok helyi
érzéstelenítésre alkalmazzák.
Adatlap
Ár: | 95 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.03 |
Eddig megtekintették 56 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Szegfűbors - egész" című hirdetést látja. (fent)