NATURA LÁGY ZABPEHELY 250G
A zab értékes biológiai összetételű gabonaféle. Átlagosan 17 könnyen emészthető
fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét
jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. Miért együnk zabpelyhet? A
zab értékes biológiai összetételű gabonaféle. Átlagosan 17 könnyen emészthető
fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét
jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. A zsírtartalom elérheti a
7%-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zsírsavakból
mintegy 70-80% található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a
legkisebb, 50-60%. Jelentős élelmi rost, ásványi anyag (Ca, Mg, Fe,) és
vitaminforrás (E és B1). A zabbal készített étel nem okoz emésztési
rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági
érzetet. Paleolit táplálkozásban használható! Receptek Magos kenyér -
szendvicsnek Hozzávalók: 5 ek. zabpehely (kicsit megpirítva finom illatot
kölcsönözhet majd a termékünknek), 1 ek. szezámliszt (őrölt szezámmaggal is
helyettesíthető), 1 ek. lenmag (egész), 1 ek. napraforgómag (ha nincs benne az
sem baj, de pirítsuk meg kissé ezt is), 3-4 evőkanál zabliszt (vagy
zabkenyérliszt), 1/2 cs sütőpor, 4 ek. hidegen sajtolt olaj pl. kókuszolaj, 2
egész tojás, só, fűszerek ízlés szerint (pl. cayenne bors, gyömbér, őrölt
szerencsendió). Elkészítés: Összekeverjük a hozzávalókat annyi langyos vízzel,
hogy könnyen keverhető legyen. Állni hagyjuk 15 percig, azután újra átkeverjük.
Ha a szárazanyagok nagyon magukba itták a nedvességet, kevés langyos vizet még
pótolunk hozzá. Sütőpapírra kis halmokat rakunk, kanállal lenyomjuk, hogy a
közepén mélyedés maradjon, így a tölteléknek több hely jut majd. Süthetjük kis
kerek formákban, kosárkákban, vagy muffinpapírban, muffinsütőben is, kb. 170
fokon, 10-15 percig. Ha a zabot (lisztet és pelyhet) elhagyjuk és helyette más
maglisztet használunk, mint pl. kókuszlisztet, tökmaglisztet, akkor a kenyérkénk
gluténmentes lesz. Karfiol-köles krém curryvel ízesítve Hozzávalók: 1 kis fej
karfiol, 3 evőkanál hidegen sajtolt olajbab kevés só, 1 teáskanál sómentes
szárított zöldségkeverék (pl. vegamix) 10 dkg köles Az alapanyagokat puhára
pároljuk. Tegyünk félre egy kis párolólét, mert szükség lehet rá. A kölest is jó
puhára főzzük. Ha félig kihűlt, a karfiollal együtt egy botmixerrel pépesítsük,
közben curryporral fűszerezzük kellemes ízűre a krémünket! Kb. olyan állagúra
készítsük, mint egy krumplipüré. Hidegen, melegen tálalható: melegen egy
különleges köret lehet, kihűlve kiváló szendvicskrém. Csillagcsöves nyomózsákkal
még dekoratívabb lehet a tálalás. Tetejét színes zöldséggel díszítsük! Átlagos
tápérték 100 g termékben energia 1524 kJ (364 kcal) fehérje 13 g szénhidrát:
68,1 g zsír 7 g
fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét
jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. Miért együnk zabpelyhet? A
zab értékes biológiai összetételű gabonaféle. Átlagosan 17 könnyen emészthető
fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét
jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. A zsírtartalom elérheti a
7%-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zsírsavakból
mintegy 70-80% található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a
legkisebb, 50-60%. Jelentős élelmi rost, ásványi anyag (Ca, Mg, Fe,) és
vitaminforrás (E és B1). A zabbal készített étel nem okoz emésztési
rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági
érzetet. Paleolit táplálkozásban használható! Receptek Magos kenyér -
szendvicsnek Hozzávalók: 5 ek. zabpehely (kicsit megpirítva finom illatot
kölcsönözhet majd a termékünknek), 1 ek. szezámliszt (őrölt szezámmaggal is
helyettesíthető), 1 ek. lenmag (egész), 1 ek. napraforgómag (ha nincs benne az
sem baj, de pirítsuk meg kissé ezt is), 3-4 evőkanál zabliszt (vagy
zabkenyérliszt), 1/2 cs sütőpor, 4 ek. hidegen sajtolt olaj pl. kókuszolaj, 2
egész tojás, só, fűszerek ízlés szerint (pl. cayenne bors, gyömbér, őrölt
szerencsendió). Elkészítés: Összekeverjük a hozzávalókat annyi langyos vízzel,
hogy könnyen keverhető legyen. Állni hagyjuk 15 percig, azután újra átkeverjük.
Ha a szárazanyagok nagyon magukba itták a nedvességet, kevés langyos vizet még
pótolunk hozzá. Sütőpapírra kis halmokat rakunk, kanállal lenyomjuk, hogy a
közepén mélyedés maradjon, így a tölteléknek több hely jut majd. Süthetjük kis
kerek formákban, kosárkákban, vagy muffinpapírban, muffinsütőben is, kb. 170
fokon, 10-15 percig. Ha a zabot (lisztet és pelyhet) elhagyjuk és helyette más
maglisztet használunk, mint pl. kókuszlisztet, tökmaglisztet, akkor a kenyérkénk
gluténmentes lesz. Karfiol-köles krém curryvel ízesítve Hozzávalók: 1 kis fej
karfiol, 3 evőkanál hidegen sajtolt olajbab kevés só, 1 teáskanál sómentes
szárított zöldségkeverék (pl. vegamix) 10 dkg köles Az alapanyagokat puhára
pároljuk. Tegyünk félre egy kis párolólét, mert szükség lehet rá. A kölest is jó
puhára főzzük. Ha félig kihűlt, a karfiollal együtt egy botmixerrel pépesítsük,
közben curryporral fűszerezzük kellemes ízűre a krémünket! Kb. olyan állagúra
készítsük, mint egy krumplipüré. Hidegen, melegen tálalható: melegen egy
különleges köret lehet, kihűlve kiváló szendvicskrém. Csillagcsöves nyomózsákkal
még dekoratívabb lehet a tálalás. Tetejét színes zöldséggel díszítsük! Átlagos
tápérték 100 g termékben energia 1524 kJ (364 kcal) fehérje 13 g szénhidrát:
68,1 g zsír 7 g
Adatlap
Ár: | 395 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 54 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURA LÁGY ZABPEHELY 250G" című hirdetést látja. (fent)