Betöltés...

NATURA LÁGY ZABPEHELY 250G

A zab értékes biológiai összetételű gabonaféle. Átlagosan 17 könnyen emészthető
fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét
jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. Miért együnk zabpelyhet? A
zab értékes biológiai összetételű gabonaféle. Átlagosan 17 könnyen emészthető
fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét
jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. A zsírtartalom elérheti a
7%-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zsírsavakból
mintegy 70-80% található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a
legkisebb, 50-60%. Jelentős élelmi rost, ásványi anyag (Ca, Mg, Fe,) és
vitaminforrás (E és B1). A zabbal készített étel nem okoz emésztési
rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági
érzetet. Paleolit táplálkozásban használható! Receptek Magos kenyér -
szendvicsnek Hozzávalók: 5 ek. zabpehely (kicsit megpirítva finom illatot
kölcsönözhet majd a termékünknek), 1 ek. szezámliszt (őrölt szezámmaggal is
helyettesíthető), 1 ek. lenmag (egész), 1 ek. napraforgómag (ha nincs benne az
sem baj, de pirítsuk meg kissé ezt is), 3-4 evőkanál zabliszt (vagy
zabkenyérliszt), 1/2 cs sütőpor, 4 ek. hidegen sajtolt olaj pl. kókuszolaj, 2
egész tojás, só, fűszerek ízlés szerint (pl. cayenne bors, gyömbér, őrölt
szerencsendió). Elkészítés: Összekeverjük a hozzávalókat annyi langyos vízzel,
hogy könnyen keverhető legyen. Állni hagyjuk 15 percig, azután újra átkeverjük.
Ha a szárazanyagok nagyon magukba itták a nedvességet, kevés langyos vizet még
pótolunk hozzá. Sütőpapírra kis halmokat rakunk, kanállal lenyomjuk, hogy a
közepén mélyedés maradjon, így a tölteléknek több hely jut majd. Süthetjük kis
kerek formákban, kosárkákban, vagy muffinpapírban, muffinsütőben is, kb. 170
fokon, 10-15 percig. Ha a zabot (lisztet és pelyhet) elhagyjuk és helyette más
maglisztet használunk, mint pl. kókuszlisztet, tökmaglisztet, akkor a kenyérkénk
gluténmentes lesz. Karfiol-köles krém curryvel ízesítve Hozzávalók: 1 kis fej
karfiol, 3 evőkanál hidegen sajtolt olajbab kevés só, 1 teáskanál sómentes
szárított zöldségkeverék (pl. vegamix) 10 dkg köles Az alapanyagokat puhára
pároljuk. Tegyünk félre egy kis párolólét, mert szükség lehet rá. A kölest is jó
puhára főzzük. Ha félig kihűlt, a karfiollal együtt egy botmixerrel pépesítsük,
közben curryporral fűszerezzük kellemes ízűre a krémünket! Kb. olyan állagúra
készítsük, mint egy krumplipüré. Hidegen, melegen tálalható: melegen egy
különleges köret lehet, kihűlve kiváló szendvicskrém. Csillagcsöves nyomózsákkal
még dekoratívabb lehet a tálalás. Tetejét színes zöldséggel díszítsük! Átlagos
tápérték 100 g termékben energia 1524 kJ (364 kcal) fehérje 13 g szénhidrát:
68,1 g zsír 7 g

Tovább
Adatlap
Ár: 395 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.05.28
Eddig megtekintették 45 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

NATURA LÁGY ZABPEHELY 250G
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURA LÁGY ZABPEHELY 250G" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem