Betöltés...

NATURE COOKTA ÚTIFŰ MAGHÉJ 150G

Az utifű maghéj kúraszerű használatával megakadályozható a bélkő-, és a
zsírlerakódás is, helyreáll az emésztésünk, de hatékonyan csökkenthetjük vele
étvágyunkat Kiváló rost alapanyag Az elmúlt években egyre elterjedtebb lett egy
Indiában és Iránban őshonos növény, az útifű, melynek héját elsősorban
gyógyászati célokra használják fel. Egyedülállóan sok pozitív tulajdonsággal
rendelkezik, amelyek mind-mind fontos élettani hatással bírnak az emberi
szervezetre. Napi rostbevitelünknek 25 grammnak kellene lennie, ezzel szemben
jó, ha 15 grammot elfogyasztunk. Az útifű maghéj körülbelül 85%-s rost, ezért az
egyik legjobb megoldás tisztítókúrák alkalmazásához, emésztésünk
helyreállításához. Fontos, hogy fogyasztásakor megfelelő mennyiségű folyadékot
vigyünk be szervezetünkbe (1 grammhoz körülbelül 0, 5 l vizet), mert az útifű
maghéj különlegességei közé tartozik, hogy nagy vízmegkötő képessége miatt
folyadék hatására válik zselészerűvé, amely majd finoman tisztítja a
bélrendszert. Az útifű maghéj vízzel keverve saját súlyának a 8-14-szeresévé
dagad. Az utifű maghéj jótékony hatása Kúraszerű használatával megakadályozható
a bélkő-, és a zsírlerakódás is, helyreáll az emésztésünk, de hatékonyan
csökkenthetjük vele étvágyunkat, miközben kalóriát nem viszünk szervezetünkbe.
Magas rosttartalmának köszönhetően a bélrendszer megtisztul, a bélflóra
egyensúlyba kerül. A géles anyagot a szervezet nem dolgozza fel, hanem
végighalad az emésztőrendszeren, így távolítva el a felraktározódott
bomlásterméket. Bár legfontosabb tulajdonsága az emésztésre, és a bélrendszerre
gyakorolt pozitív hatása, kiemelendő, hogy javítja a glükóztoleranciát, ezért
igen előnyös cukorbetegek számára is. Az utifű maghéj összetétele (100g-ban)
Energia 378 kcal/1581kj Szénhidrát 88,9g Fehérje 0g Zsír 0g Rost 77,8g A Nature
Cookta utifű maghéj felhasználása Főételeink közül főleg főzelékek, mártások
elkészítéshez javasoljuk, rostdús alternatíva sűrítésre a fehér liszt helyett.
Helyettesíthetjük vele a lisztet teljes egészében, vagy csak egy részét, ez
teljes mértékben ízléstől függ. Leveseinket is táplálóbbá tehetjük, ha rántás
helyett útifű maghéjat használunk, tésztaételek szószához keverve is megállja
helyét. Nyers ételek sűrítéséhez, gyümölcspürék állagának keményítéséhez is
kiváló, de pudingot is készíthetünk vele. A kókuszos gyümölcspuding
legegyszerűbb módja például, ha az előre pépesített gyümölcsöt darált dióval,
mandulával, és egy kis almalébe áztatott mazsolával összekeverjük, majd a
kókusztejszínhez hozzáadunk almalevet, és pont annyi útifű maghéjat, amennyitől
sűrűvé, puding állagúvá válik. Innentől a tálalás és a díszítés már csak a
fantáziánkon múlik. Állati eredetű zselatin helyett jó megoldás, hiszen nagyfokú
zselésítő képessége miatt bármilyen folyadékot képes zselévé varázsolni. Előnye,
hogy nem szükséges meleg folyadékba tenni, vagy esetleg összeforralni vele,
hideg folyadékkal maradéktalanul elkeverhető. Kúrához: Egy evőkanál útifű
maghéjat keverjünk el 2 dl vízben ? lehet tea, vagy gyümölcslé is ?, majd
azonnal igyuk meg, hogy a zselésedés folyamata a gyomorban indulhasson meg.
Reggel, és este javasolt fogyasztani, étkezéseink előtt körülbelül 20-30
perccel. Ha ételeink elkészítése során is alkalmazzuk, folyamatosan pótolhatjuk
szervezetünk rost szükségletét. Többféle felhasználási lehetőséget biztosít,
köztük olyanokat is, amelyekre a kezdő háziasszonyok talán nem is gondolnának. A
nap elkezdésekor fontos, hogy tápláló ételt fogyasszunk, amely mintegy elindítja
napunkat, energiával tölt fel. Az útifű maghéj müzlibe is keverhető, amitől a
könnyű kis reggeli sokkal laktatóbb, egészségesebb lesz, nem is beszélve az
emésztésre gyakorolt hatásáról. A reggelihez sokaknál hozzátartozó kenyeret,
zsemlét is elkészíthetjük a psyllium maghéjából. Sokféle paleós kenyérnél,
péksüteménynél probléma, hogy a tésztája vizes lesz, így kevésbé ízletes. Az
útifű maghéj használatával ez a probléma megszüntethető. A kenyérre kerülő
vajat, pástétomot dúsíthatjuk vele, vagy akár fűszeres olajhoz is keverhetjük.
Két éven aluli gyermekek, vagy várandós, szoptató nők számára fogyasztását nem
ajánljuk. Nature Cookta utifű maghéj kiszerelése: 150g

Tovább
Adatlap
Ár: 1.593 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.11.24
Eddig megtekintették 52 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

NATURE COOKTA ÚTIFŰ MAGHÉJ 150G
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURE COOKTA ÚTIFŰ MAGHÉJ 150G" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem