Betöltés...

Bio geo Brokkoli csíráztatásra (13 g)

Beta-karotin forrás. A zöldségfélék közül legnagyobb mennyiségben tartalmaz
vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat és rengeteg hasznos vegyületet
szervezetünk számára. Kitűnő C-vitamin, folsav és beta-karotin forrás.
Rákprevenciós étrend része. Áztatási idő: 10 óra Öblítés: naponta kétszer
Csíráztatási idő: 3-5 nap Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az
ősidőkig nyúlik vissza. Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden
jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott
csíráztatással. A csíráztatás manapság is reneszánszát éli. Kedvező élettani
hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas
rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók
meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, vmint enzimek és
antioxidánsok. A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne
található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű
szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra
(linolsav, linolénsav) bomlanak.Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a
szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká
alakulnak. Csíráztatás menete: Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes
magokat csíráztassunk. A megmosott, kiválogatott magokat vízben áztatjuk (3-12
óra). Legalább annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje őket. Az áztatási idő addig
tart, amíg a magok megduzzadnak. A duzzadt szemeket kiterítjük a csíráztatótál
lyukacsos szintjére és folyó víz alatt átöblítjük. Naponta kétszer- háromszor
átöblítve nedvesen tartjuk ( a magok soha ne álljanak a vízben, mert rothadásnak
indulnak). Fontos a csírázató edény elhelyezése is. Sötét helyen a csírák
világosak lesznek és B-2 vitaminban gazdagok. Világos helyen a csírák zöldek
lesznek és C- vitaminban gazdagok. Kimutatták, hogy a csíra vitamintartalma a
csíráztatás első fázisában (3.- 4. nap) ugrásszerűen megnövekszik, ilyenkor a
legajánlatosabb fogyasztani. Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss
és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele
szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe,
megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.

Tovább
Adatlap
Ár: 923 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.07.07
Eddig megtekintették 38 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Bio geo Brokkoli csíráztatásra (13 g)
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Bio geo Brokkoli csíráztatásra (13 g)" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem