Natúr marcipán massza 1 kg
A Natúr marcipán massza segítségével nemcsak finom, de káprázatos és egyedi
színekben tündöklő tortákat készíthetsz!A marcipán massza könnyen nyújtható és
simítható, így akár kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a
tortaburkolásnak.Ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a natúr
marcipán masszát.Könnyen formázható, így kiszúró segítségével gyönyörű
tortadíszeket készíthetsz belőle!Amellett, hogy ez a natúr marcipán
massza könnyen nyújtható, nem ragad és nem szakad, az íze is nagyon finom. Ez
az 1 kg-os marcipán massza 1 db nagyobb torta (28-30 cm-es kerek vagy A4-es
méretű szögletes torta) burkolásához elég. (Így egy kicsi maradni fog belőle.)
Vagy beburkolhatsz vele 2 db kisebb (18-20 cm átmérőjű) tortát.A marcipán massza
színezése: A marcipán masszát kézzel gyúrjuk át, majd a tubusból adagoljuk
az ételfesték gélt . Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes homogén színt nem kap a
fondant masszánk.A marcipán massza használata tortaburkoláshoz: Egy szilikon
nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel. A marcipán masszát
kézzel átgyúrjuk rajta. A fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra
nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant
simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit
egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a tortaburkoló el nem érte a
kívánt vastagságot (3-5 mm). A kinyújtott marcipán masszát sodrófára tekerjük és
a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve
arra, hogy elegendő kinyújtott marcipán massza jusson a torta oldalára is. A
torta közepétől indulva simító segítségével körkörös mozdulatokkal sima
felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igazítjuk
a kinyújtott marcipán masszát. A lenyúló részeket levágjuk.A marcipán massza
tárolása:A megmaradt marcipán masszát a zacskóba visszatéve máskor is
felhasználhatod. Ügyelni kell arra, hogy légmentesen visszazárd a zacskót, mert
a fondant massza levegővel érintkezve gyorsan kiszárad. Száraz, hűvös helyen
tárolhatod, nem kell hűtőbe tenni.
színekben tündöklő tortákat készíthetsz!A marcipán massza könnyen nyújtható és
simítható, így akár kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a
tortaburkolásnak.Ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a natúr
marcipán masszát.Könnyen formázható, így kiszúró segítségével gyönyörű
tortadíszeket készíthetsz belőle!Amellett, hogy ez a natúr marcipán
massza könnyen nyújtható, nem ragad és nem szakad, az íze is nagyon finom. Ez
az 1 kg-os marcipán massza 1 db nagyobb torta (28-30 cm-es kerek vagy A4-es
méretű szögletes torta) burkolásához elég. (Így egy kicsi maradni fog belőle.)
Vagy beburkolhatsz vele 2 db kisebb (18-20 cm átmérőjű) tortát.A marcipán massza
színezése: A marcipán masszát kézzel gyúrjuk át, majd a tubusból adagoljuk
az ételfesték gélt . Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes homogén színt nem kap a
fondant masszánk.A marcipán massza használata tortaburkoláshoz: Egy szilikon
nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel. A marcipán masszát
kézzel átgyúrjuk rajta. A fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra
nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant
simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit
egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a tortaburkoló el nem érte a
kívánt vastagságot (3-5 mm). A kinyújtott marcipán masszát sodrófára tekerjük és
a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve
arra, hogy elegendő kinyújtott marcipán massza jusson a torta oldalára is. A
torta közepétől indulva simító segítségével körkörös mozdulatokkal sima
felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igazítjuk
a kinyújtott marcipán masszát. A lenyúló részeket levágjuk.A marcipán massza
tárolása:A megmaradt marcipán masszát a zacskóba visszatéve máskor is
felhasználhatod. Ügyelni kell arra, hogy légmentesen visszazárd a zacskót, mert
a fondant massza levegővel érintkezve gyorsan kiszárad. Száraz, hűvös helyen
tárolhatod, nem kell hűtőbe tenni.
Adatlap
Ár: | 3.376 Ft |
Termék: | Egyéb |
Feladás dátuma: | 2024.10.11 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
Konyhai felszerelések rovaton belül a(z) "Natúr marcipán massza 1 kg" című hirdetést látja. (fent)