Canelé forma (szilikon)
''Pontos, gyors és megbízható kiszállítás, bőséges áruválaszték.'' Édesszájú
vagy és szereted meglepni ismerőseidet az általad készített házi süteményekkel?
Esetleg ismered is ezt a kívül ropogós, belül puha csodasüteményt? Varázsold a
francia konyhát az otthonodba! Tökéletes Canelé-t tudsz készíteni ezzel a
szilikon formával! Nem hiányozhat a te konyhádból sem, ha a francia konyha és a
sütemények szerelmese vagy! Itt egy recept, amellyel rögtön ki is próbálhatod a
formát: Hozzávalók: (8-10 darab lesz belőle) 5 dl zsírdús tej 6 dkg hideg vaj 10
dkg liszt 22 dkg cukor 4 tojássárgája 3-4 evőkanál barnarum 1 vaníliarúd csipet
só a formák kikenéséhez: 1 evőkanál lágy vaj 1 evőkanál méz Elkészítés: A
vaníliarudat hasítsuk fel és kikapart magjaival együtt tegyük a tejbe. Alacsony
lángon forrósítsuk fel, és tartsuk forrón 5-6 percig, de forralni nem kell.
Vegyük le a tűzről, a vaníliarudat dobjuk ki, és keverjük bele a hideg vajat.
Hagyjuk kissé hűlni. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a cukorral, a
sóval, majd a tojássárgákkal. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a még
meleg tejet és a rumot. Szűrjük át egy lefedhető edénybe, és egy egész éjszakára
tegyük a hűtőszekrénybe. A formákat kenjük ki a vaj és méz keverékével, ettől
még szebben barnul a canelé külseje. A franciák eredetileg olaj és méhviasz
elegyével kenték ki, de ma már az átlagos francia receptek sem utasítanak erre,
hanem egyszerűen vajat javasolnak. A kikent formákat tegyük 15 percre a
fagyasztóba. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A rumos-vaníliás sodót öntsük a
formákba ? fél centit hagyjunk a peremig ?, majd süssük 65-70 percig, s még
melegen borítsuk ki egy sütőrácsra, hűlni. Égettnek fog tűnni, de ez a dolga.
Még langyos állapotában, kézzel kell enni, café au lait kíséretében. A termék
tulajdonságai: Anyaga: Szilikon Mérete:29,5x17,5x5 cm Mit rejt a termék doboza?
1 db Canelé forma (szilikon)
vagy és szereted meglepni ismerőseidet az általad készített házi süteményekkel?
Esetleg ismered is ezt a kívül ropogós, belül puha csodasüteményt? Varázsold a
francia konyhát az otthonodba! Tökéletes Canelé-t tudsz készíteni ezzel a
szilikon formával! Nem hiányozhat a te konyhádból sem, ha a francia konyha és a
sütemények szerelmese vagy! Itt egy recept, amellyel rögtön ki is próbálhatod a
formát: Hozzávalók: (8-10 darab lesz belőle) 5 dl zsírdús tej 6 dkg hideg vaj 10
dkg liszt 22 dkg cukor 4 tojássárgája 3-4 evőkanál barnarum 1 vaníliarúd csipet
só a formák kikenéséhez: 1 evőkanál lágy vaj 1 evőkanál méz Elkészítés: A
vaníliarudat hasítsuk fel és kikapart magjaival együtt tegyük a tejbe. Alacsony
lángon forrósítsuk fel, és tartsuk forrón 5-6 percig, de forralni nem kell.
Vegyük le a tűzről, a vaníliarudat dobjuk ki, és keverjük bele a hideg vajat.
Hagyjuk kissé hűlni. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a cukorral, a
sóval, majd a tojássárgákkal. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a még
meleg tejet és a rumot. Szűrjük át egy lefedhető edénybe, és egy egész éjszakára
tegyük a hűtőszekrénybe. A formákat kenjük ki a vaj és méz keverékével, ettől
még szebben barnul a canelé külseje. A franciák eredetileg olaj és méhviasz
elegyével kenték ki, de ma már az átlagos francia receptek sem utasítanak erre,
hanem egyszerűen vajat javasolnak. A kikent formákat tegyük 15 percre a
fagyasztóba. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A rumos-vaníliás sodót öntsük a
formákba ? fél centit hagyjunk a peremig ?, majd süssük 65-70 percig, s még
melegen borítsuk ki egy sütőrácsra, hűlni. Égettnek fog tűnni, de ez a dolga.
Még langyos állapotában, kézzel kell enni, café au lait kíséretében. A termék
tulajdonságai: Anyaga: Szilikon Mérete:29,5x17,5x5 cm Mit rejt a termék doboza?
1 db Canelé forma (szilikon)
Adatlap
Ár: | 2.379 Ft |
Termék: | Egyéb |
Feladás dátuma: | 2025.01.31 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai
Konyhai felszerelések rovaton belül a(z) "Canelé forma (szilikon)" című hirdetést látja. (fent)