Betöltés...

A 100 legjobb recept sörrel és borral - Bártfai László; Móze

Nem tudjuk pontosan, mikor kezdett el az ember alkoholos italokkal főzni, sütni,
aminthogy azt sem, hogyan jött rá az előnyeire. Valószínű, hogy ennek tudománya
szinte egyidős a sör és a bor ismeretével. Annyit tudunk, hogy a késő őskori
emberek már ismerték a sört. A gabonafélékből erjesztett, alkoholtartalmú ital
készítésére véletlen felfedezés vezette rá őseinket: a kövek között durva
(darás) lisztté őrölt vadgabona-magvakat vízzel keverve, kásaként fogyasztották,
sőt, víz hiányában bizony nyállal keverték. (Ez volt az emberiség első
`kenyere`, azaz fő tápláléka. Vö. a kenyér szó ma is élő táplálék, eledel
jelentésével!) A vizes gabonakása pedig -- különösen meleg időben -- egy idő
után erjedni kezd, a szinte mindenütt jelen lévő erjesztő mikroorganizmusok
tevékenysége következtében.

Tovább
Adatlap
Ár: 490 Ft
Könyvkereső: Szakács
 
Feladás dátuma: 2025.06.12
Eddig megtekintették 2 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

A 100 legjobb recept sörrel és borral - Bártfai László; Móze
Lehetőségek
Megosztók

Könyv kereső rovaton belül a(z) "A 100 legjobb recept sörrel és borral - Bártfai László; Móze" című hirdetést látja. (fent)