SÓ, ZSÍR, SAV, HŐ - A JÓ FŐZÉS NÉGY ELEME
Szerző: Samin Nosrat Park Kiadó, 2024 Samin Nosrat másodéves egyetemistaként
került kapcsolatba a főzéssel, amikor Kalifornia egyik emblematikus éttermében,
a Chez Panisse-ban kezdett dolgozni, ahol a ranglétra összes fokát végigjárva
séf lett. Azóta a főzés a szenvedélye, akármerre járt a világban, Japántól
Mexikóig, Olaszországtól Amerikáig az ízek titkát kutatta, és azt tapasztalta,
hogy az ételt négy elem tesz tökéletessé vagy tesz tönkre: a só, a zsír, a sav
vagy a hő. A só, ami felerősíti az ízeket, a zsír, ami ízt ad és állagot képez,
a sav, ami egyensúlyba hozza az ízeket, és a hő, ami végső soron meghatározza az
ételek állagát. Samin Nosrat könyvének első fele olyan, mint egy profi
főzőtanfolyam, a második részében található több mint 100 recept elkészítésével
pedig kipróbálhatjuk a tanultakat. Samin Nosrat amerikai séf és gasztronómiai
író - egyesek szerint a következő Julia Child - 2000 óta foglalkozik
hivatásszerűen főzéssel. 2017-ben megjelent Só, zsír, sav, hő című első könyvét,
melyen 14 évig dolgozott, számos díjjal jutalmazták, a The Times Az év
szakácskönyvének választotta. A belőle készült négyrészes sorozat a Netflixen
látható. Számomra az egyetlen ember, aki megfejtette a gasztronómiai mátrixot,
Samin Nosrat. Egy igazi, sallangmentes gasztrozseni. Ha egyetlenegy
gasztrosorozatot nézel a Netflixen, legyen ez. Ha egyetlen szakácskönyved van
otthon, legyen ez, és ígérem, megtanulsz főzni! Wossala Rozina
étteremtulajdonos, gasztronómus A kötet adatai: Kötés: keménytáblás Megjelenés
éve: 2024 Terjedelem: 469 oldal
került kapcsolatba a főzéssel, amikor Kalifornia egyik emblematikus éttermében,
a Chez Panisse-ban kezdett dolgozni, ahol a ranglétra összes fokát végigjárva
séf lett. Azóta a főzés a szenvedélye, akármerre járt a világban, Japántól
Mexikóig, Olaszországtól Amerikáig az ízek titkát kutatta, és azt tapasztalta,
hogy az ételt négy elem tesz tökéletessé vagy tesz tönkre: a só, a zsír, a sav
vagy a hő. A só, ami felerősíti az ízeket, a zsír, ami ízt ad és állagot képez,
a sav, ami egyensúlyba hozza az ízeket, és a hő, ami végső soron meghatározza az
ételek állagát. Samin Nosrat könyvének első fele olyan, mint egy profi
főzőtanfolyam, a második részében található több mint 100 recept elkészítésével
pedig kipróbálhatjuk a tanultakat. Samin Nosrat amerikai séf és gasztronómiai
író - egyesek szerint a következő Julia Child - 2000 óta foglalkozik
hivatásszerűen főzéssel. 2017-ben megjelent Só, zsír, sav, hő című első könyvét,
melyen 14 évig dolgozott, számos díjjal jutalmazták, a The Times Az év
szakácskönyvének választotta. A belőle készült négyrészes sorozat a Netflixen
látható. Számomra az egyetlen ember, aki megfejtette a gasztronómiai mátrixot,
Samin Nosrat. Egy igazi, sallangmentes gasztrozseni. Ha egyetlenegy
gasztrosorozatot nézel a Netflixen, legyen ez. Ha egyetlen szakácskönyved van
otthon, legyen ez, és ígérem, megtanulsz főzni! Wossala Rozina
étteremtulajdonos, gasztronómus A kötet adatai: Kötés: keménytáblás Megjelenés
éve: 2024 Terjedelem: 469 oldal
Adatlap
Ár: | 12.750 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.10.25 |
Eddig megtekintették 10 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "SÓ, ZSÍR, SAV, HŐ - A JÓ FŐZÉS NÉGY ELEME" című hirdetést látja. (fent)