Klasszikus és modern zsidó konyha
Klasszikus és modern zsidó konyha Az otthon íze minden ember, minden család,
minden közösség és régió számára mást és mást jelent, de alapvetően az
étkezőasztalnál vagy a tűzhely mellett átélt pillanatok, illatok, hangulatok
emlékeiről szól. Shannon Sarna régi terve volt elbeszélni a zsidó nép történetét
az ételeken és étkezéseken keresztül. Ez a könyv mintegy száz recept és
receptváltozat segítségével bemutatja, hogy formálódott a zsidó konyha a világ
különféle tájain ? Európában, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Amerikában ?
olyan történelmi tényezők hatására is, mint a ki- és bevándorlás, a kultúrák és
a hagyományok keveredése, ötvöződése. A könyv bemutat sok-sok tradicionális
ételt, valamint ezek izgalmas, újragondolt variációit. A nagymamáktól örökölt,
féltve őrzött receptek visszaidézik az otthon, a zsidó ünnepek régi ízeit,
ugyanakkor ösztönzést adnak a szerzőnek és az olvasónak a továbbfejlesztéshez, a
kísérletezéshez vegetáriánus és vegán változatokkal, a lengyel, a magyar, az
olasz, az arab, sőt a távol-keleti konyhák fogásainak átvételéhez,
újraértelmezéséhez. A saksukák és schnitzelek, latkeszek és kuglik,
csirkelevesek és sajttorták minden zsidó és nem zsidó család asztalán helyet
érdemelnek ? ráadásként pedig elmesélik egy sokszínű, sokarcú hagyomány
történetét.
minden közösség és régió számára mást és mást jelent, de alapvetően az
étkezőasztalnál vagy a tűzhely mellett átélt pillanatok, illatok, hangulatok
emlékeiről szól. Shannon Sarna régi terve volt elbeszélni a zsidó nép történetét
az ételeken és étkezéseken keresztül. Ez a könyv mintegy száz recept és
receptváltozat segítségével bemutatja, hogy formálódott a zsidó konyha a világ
különféle tájain ? Európában, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Amerikában ?
olyan történelmi tényezők hatására is, mint a ki- és bevándorlás, a kultúrák és
a hagyományok keveredése, ötvöződése. A könyv bemutat sok-sok tradicionális
ételt, valamint ezek izgalmas, újragondolt variációit. A nagymamáktól örökölt,
féltve őrzött receptek visszaidézik az otthon, a zsidó ünnepek régi ízeit,
ugyanakkor ösztönzést adnak a szerzőnek és az olvasónak a továbbfejlesztéshez, a
kísérletezéshez vegetáriánus és vegán változatokkal, a lengyel, a magyar, az
olasz, az arab, sőt a távol-keleti konyhák fogásainak átvételéhez,
újraértelmezéséhez. A saksukák és schnitzelek, latkeszek és kuglik,
csirkelevesek és sajttorták minden zsidó és nem zsidó család asztalán helyet
érdemelnek ? ráadásként pedig elmesélik egy sokszínű, sokarcú hagyomány
történetét.
Adatlap
Ár: | 7.090 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2025.01.01 |
Eddig megtekintették 13 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Klasszikus és modern zsidó konyha" című hirdetést látja. (fent)